Valt het u ook op, dat je periodiek modewoorden hoort die zo uitgebreid gebruikt worden, dat je er wél een betekenis aan moet geven, vooral omdat ze voorheen niet of amper gebruikt werden. Zo was het enige tijd geleden strijk en zet dat iedereen iets “boeiend” vond.Nu hebben we weer een nieuwe, één die zelfs door de mensen in de politiek te pas en te onpas wordt gebruikt. Namelijk: achter elke constatering die een ander doet, zegt de ander bevestigend: “absoluut” Afgelopen weekend liep ik daar eens over na te denken. Hoe zou je dit astrologisch kunnen verklaren.

Al jaren werk ik, met erg veel vreugde en met creativiteit met het boek: “Astrologische Heerserschappen” van Hajo Geurink, helaas is het boek uitverkocht!Dit boek is een grote hulp om begrippen uit het dagelijkse leven te duiden in de astrologische sfeer. Het is een soort woordenboek met veel zelfstandige naamwoorden die dus een planeet, dierenriemteken of huis krijgt toegekend. Een paar willekeurige voorbeelden: het woord “onverenigbaar” valt onder Uranus, schoorsteenveger onder Saturnus, energie onder ram en bazige mensen onder het vijfde huis. Ik ging op zoek naar het woord absoluut, helaas stond dit er een keer niet in. Maar ja, na zeven jaar inventief met dit boek in de weer te zijn geweest kan ik ondertussen zelf ook wel wat. Denk met mij mee!

Wie het niet eens is met me mag reageren onderaan de pagina bij commentaar.“Absoluut” is in mijn ogen wel heel overtuigend en in eerste instantie denk ik aan overtuigingskracht. Ik kijk in het boek en zie dat achter overtuigingskracht, Venus en Mercurius achter staat. Met Venus kan ik wel wat beginnen maar Mercurius vind ik veel te bewegelijk voor het woord absoluut. Persoonlijk gaat mijn gevoel bij het woord absoluut, meer uit naar Saturnus, óók dus een aardeteken. Ik vind namelijk Venus meer bij stier passen dan bij weegschaal. Maar dat is uiteraard heel persoonlijk. Het absolute zit in mijn ogen heel vaak in dat wat vast zit en niet meer in beweging is te brengen. Nu is het op dit moment zo dat het woord absoluut wordt gebruikt om een intentie aan te geven en als het ware refereert aan een verregaande behoefte om te consolideren; dit op zichzelf is opmerkelijk in een tijd waar alles sterk verandert. In die zin kom je dan ook wel weer uit bij de kwaliteiten van Venus in stier. Venus loopt vrij snel door de dierenriem dus in transit is er geen verklaring te vinden voor dit fenomeen. Dit bracht me bij een andere gedachte. Het gaat hier natuurlijk om ons (Nederlands) taalgebied en niet in om een Engelstalig gebied. Ik vraag me op dit moment dan ook af of de Amerikaan en Engelsman “absolutely” ook zo vaak laten horen als wij Nederlanders op dit moment? Of bij de Duitser “absolut”, als je goed proeft herinnert je dat aan de tweede wereldoorolog of in het Frans:  “absolu”. Ook hier mijn vraag wie kan mij meer vertellen over het Engelse, Duitse en Franse actuele taalgebruik; ik verkeer momenteel niet in de situatie hier goed zicht op te hebben. Zie voor commentaar hier onder. Uitgaande dat het woord absolutely, absolut en anbsolu daar niet zo worden gehanteerd ga ik verder met mijn zoektocht. Ik neem de horoscoop van Nederland ter hand en bekijk vooral de primaire progressies van dit moment van de Nederlandse horoscoop Venus staat daar in het teken weegschaal op 11.35 graden en Saturnus (mijn optie) staat op 26.33 weegschaal. Wanneer je nu kijkt wat dit doet naar de transit van dit moment, dan valt op dat Jupiter de planeet van de expansie en het dingen groter willen maken dan dat ze zijn, het afgelopen najaar maar ook het komende jaar beide planeten in conjunctie zullen gaan aspecteren.Kortom nu, in het recente verleden én het komende halfjaar zult u de kreet “absoluut” tot vervelends toe kunnen horen. Het moet als her ware incarnerend en consoliderend werken op alle Nederlanders; en dat hebben we op dit moment kennelijk nodig.

Wanneer er géén actueel nieuws zich aandient zal volgende week de veel gehoorde kreet bij elke ontmoeting: “hoe is het”  door mijn drie kinderen teruggebracht tot de de korte kreet: “hoe ‘s ’t” oftewel een “hoestbui” worden geanalyseerd. 

Deze week is mijn boek uitgekomen: “Een oude geschiedenis in een nieuwe tijd”. Zie voor de inhoud bovenaan belangrijke informatie. Dit boek is te bestellen door € 22,50 over te maken op het banknummer 52.71.62.280 t.n.v. W.E. ter Mull.