Op zondag 26 juni 2005 is de tweede dochter van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima geboren om 14.40 in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Onder toon ik de horoscoop en daarna de maansknoophoroscoop (MKH):

Over de gewone horoscoop wil ik niet zoveel zeggen omdat dit collega’s van mij dit zeker uit en te na zullen doen.Ikzelf ben erg benieuwd welke ziel neergedaald is in de incarnatie van de nieuwe prinses.In de MKH kun je zien wie de ziel is. De hoofdplaneten en de maansknoop geven hier vooral informatie over. NB. De maansknoop in de MKH is de ascendant van de geboortehoroscoop.Wat opvalt aan de MKH is de conjunct tussen Mercurius, Venus en Saturnus, ongeaspecteerd in het negende huis in kreeft.Dit duidt erop dat de ziel verknocht was aan zaken die met het negende huis te maken hebben; deze zaken moeten kreeftachtig ingevuld worden. Je kunt hier denken aan een liefde van de ziel voor verre reizen maar ook voor een bepaalde levensfilosofie. Aangezien Mercurius zich bij deze conjunctie voegt en Mercurius de planeet van beweging/verplaatsing is mag je dus vooral denken aan reizen. Dit reizen had het karakter van kreeft. Kreeft is het eigen huis; de ziel die dus dit leven binnen komt houdt van reizen maar is ook afhankelijk geweest van zijn/haar eigenlijke huis.De Zon in de MKH duidt op de autonomie in een vorig leven; deze staat in het openbare tiende huis eveneens in kreeft en maakt een vierkant met Jupiter in het zevende huis, het huis van de partner. De autonomie was dus sterk gespannen gekoppeld aan de echtgenoot vooral omdat Jupiter ook nog een conjunctie maakt met de maansknopen. De maansknopen zijn in de MKH de trigger voor het volgende leven.NB Jupiter is de planeet van de expansie dus het zal zeker niet de eerste de beste zijn geweest waarmee de ziel gehuwd is geweest. De Maan staat conjunct Uranus in het tweede huis van de MKH. Zoals mijn cursisten steeds van mij leren is Uranus de planeet van de familieverstrikking bij uitstek. Dit duidt dus op het feit dat de ziel op een stier vasthoudende manier (tweede huis) en met opofferingsgezindheid (vissen) weer incarneert omdat een oude verstrikking niet is opgelost. Dit dus wat betreft de hoofdplaneten.Om nu tijd en plaats te bepalen waar et één en ander gebeurd is moet je terug naar de oorspronkelijke horoscoop of radix.Wat aan de radix meteen opvalt is dat de ascendant van dit prinsesje exact conjunct staat met de halfsom tussen Mars en Maansknoop. De maansknoop duidt dus ook op een karmische knoop waarin de ziel zich bevindt.Kijken we waar deze op aarde valt. (Ik raad hiervoor aan het programma Solarmaps) dan zien we o.a. dat deze halfsom exact over Soestdijk valt op de descendant. De descendant is dus het punt van de partner of echtgenoot.Combineer je de bovenstaande gegevens dan komt prins Bernhard in beeld. De eerste graad van Vissen geeft 1911 aan volgens de reïncarnatietabellen van A.T. Mann; een orb van maximaal vijf graden is toegestaan (volgens A.T. Mann zelf)

 Gaan we terug naar de feitelijkheid van de aankondiging van dit nieuwe kind dan herinneren we ons wellicht dat Willem Alexander en Máxima nogal gefrustreerd waren omdat de Telegraaf voor dat zijzelf de zwangerschap bekend konden maken al tot publicatie van de zwangerschap waren overgegaan. Zij vonden dit brutaal en onkies omdat strikt gezien de familie nog in de rouw was. De sceptici onder u zullen ongetwijfeld nu zeggen: “dat is wel heel toevallig”. Dit gevoel had ik ook en ik kan u zeggen dat ik wat teleurgesteld was, niet om de incarnerende ziel zelf, want die is vrij in hoogste instantie en daar heb ik uiteraard niets van te vinden, maar meer omdat ik dit verhaal vrij moeilijk te verkopen vind.

 Door veel onderzoekswerk wat ik verricht heb in karma en familieverstrikkingen heb ik ontdekt dat Saturnus de heer van het karma is, Uranus inzicht geeft over familieverstrikkingen, Neptunus de liefde om weer te willen incarneren in de familiestroom, hier niet vanuit de verstrikking maar uit medemenselijkheid. Pluto is de planeet die heel bewust wil breken met oude tradities en conditioneringen.Wat blijkt wanneer je de hedendaagse familiezielen onderzoekt is dat er een enorm grote behoefte is om oud familiekarma alsnog op te lossen. Hierdoor ontstaat het fenomeen dat zielen als ze niet klaar zijn met hun familielot direct na hun dood weer incarneren in dezelfde familiestroom. Omdat Uranus en Neptunus in elkaar’s teken staan (receptie) op dit moment zal dit fenomeen zich de komende jaren zich steeds meer uitbreiden.

Een soort waarschuwing voor een ieder die zijn familiestructuren niet op orde heeft; immers de familie is het huis waar de ziel haar belichaming krijgt.

Zie voor diepgaande studie op dit gebied mijn boek: “Een oude geschiedenis in een nieuwe tijd”.