Het kabinet Rutte-Verhagen heeft een retrograde Venus in schorpioen in zijn inauguratie horoscoop in het elfde collectieve huis. Dit is goed te merken want het vertrouwen ontbreekt op dit moment ten ene male. Niet in de laatste plaats door al de schandalen in de PVV. Venus is in de horoscoop van het kabinet Rutte-Verhagen heer van het tiende huis. Het tiende huis heeft vooral te maken met het optreden naar buiten toe. In een horoscoop van een persoon is het het zogenaamde carrièrepunt.

Opvallend is dat zowel Lucassen als Sharpe (leden uit de tweede kamer) beiden in opspraak kwamen en alle twee schorpioen als Zonneteken hebben waar Venus van het kabinet dus in staat.

Wanneer Venus retrograde loopt dan wil dat zeggen dat je terug moet naar het verleden om verdrongen zaken op het gebied van de archetypische betekenis van de betreffende planeet, te decoderen. De archetypes van Venus zijn ondermeer liefde, vertrouwen en geld. Schorpioen heeft archetypisch te maken met geld van anderen, seksualiteit en machtsstrijd.

Uitgerekend deze bovengenoemd ingrediënten zijn de onderwerpen van de opspraak. NB vanmorgen stond in Trouw dat Sharp vrijwillig de tweede kamer verlaat omdat hij de aantijgingen zat is; maar de eigenlijke reden is dat hij vreest dat zijn ex tegenover de media een boekje over hem open gaat doen.

Allemaal dus oude (onverwerkte) koeien die uit de sloot worden gehaald.

 

Gelukkig voor deze regering,  en niet in de laatste plaats voor de PVV,  gaat Venus morgen weer recht lopen waardoor heel langzaam kosmisch actueel gezien in de samenleving, het spitten in het verleden wat naar de achtergrond begint te raken. Toch zal dat voor deze regering niet automatisch inhouden dat ze nu al de schandalen hebben gehad. Dit komt omdat voor deze regering deze Venusenergie de hele regeringstijd actueel zal blijven dit omdat het in de oprichtingshoroscoop is verankerd. En omdat Venus de heer is van het MC zal deze energie prominent aanwezig zijn.

 

Venus is in de horoscoop van het kabinet Rutte-Verhagen niet zo krachtig geaspecteerd. Ze maakt maar één enkel aspect: een sextiel met de Maan. De Maan heerst primair over de emoties en gevoelens. De Maan is heer van het achtste huis dit is ondermeer een huis van verborgen angsten macht en het geld van anderen. Het achtste huis is een Marshuis gecombineerd met een Venus die daar verbinding mee maakt en veel oud zeer wil herbeleven. Kort en goed kun je hiervan zeggen, dat veel van de energie van dit kabinet oud verdrongen zeer naar buiten zal brengen. Ik hoop dat er ook nog energie overblijft voor regeren!

 
 

Ik ben nu ook op twitter te volgen