Woensdag 17 november jl woonde ik het eerste landelijke congres voor astrologie in het bedrijfsleven bij in Baarn. De doelstelling was om meer aandacht te krijgen voor de professionaliteit en wetenschappelijke bewijsbaarheid van astrologie in de zakenwereld. De astrologie heeft namelijk een hardnekkige slechte naam gekregen ondermeer door allerlei lariekoek adviezen die bepaalde louche bedrijven de wereld in hebben geslingerd en daarmee vervolgens veel mensen geld uit de zak geklopt hebben. Niet direct een opsteker voor de branche.
 

Woensdag 17 november jl woonde ik het eerste landelijke congres voor astrologie in het bedrijfsleven bij in Baarn. De doelstelling was om meer aandacht te krijgen voor de professionaliteit en wetenschappelijke bewijsbaarheid van astrologie in de zakenwereld. De astrologie heeft namelijk een hardnekkige slechte naam gekregen ondermeer door allerlei lariekoek adviezen die bepaalde louche bedrijven de wereld in hebben geslingerd en daarmee vervolgens veel mensen geld uit de zak geklopt hebben. Niet direct een opsteker voor de branche.
 
Wat uit het congres bleek was dat vele zeer grote concerns in de wereld maar ook groten der aarde, zich vaak laten adviseren door een astroloog. Het probleem is echter, en dat werd expliciet genoemd op die dag, dat deze concerns en mensen er geen ruchtbaarheid aan willen geven uit vrees voor zweverig en buiten de realiteit staand te worden beschouwd. Een soort patstelling dus die niet zomaar één twee drie op te lossen is.

Toch gloort er hoop voor de astrologie; begin volgend jaar zal Jupiter aan de hemel eerst een conjunctie maken met Uranus. Uranus is planeet van ondermeer de astrologie maar ook van de collectieve massa en Jupiter is de grote geluksplaneet die meestal  een periode van enorme expansie inluidt. Daarna gaat Uranus in het vroege voorjaar definitief in het teken ram lopen en begint dan aan zijn nieuwe cyclus van 84 jaar. Zijn eerste grote aspect in de nieuwe cyclus zal een vierkant zijn met Pluto terwijl de laatste aspecten die Uranus in zijn vorige cyclus nog gaat maken tot 11 maart allemaal milde aspecten zijn. Het lijkt dus op dit moment dat het in de nieuwe cyclus beter zal gaan maar het eerste grote (mundane) aspect is moeilijk omdat het een vierkant betreft. Ik persoonlijk denk dat het oog krijgen voor wat de astrologie ons als verruimd bewustzijn kan schenken nog wel even op zich zla latern wachten.
Wat me opviel aan het congres is, waar overigens voornamelijk zakenmensen en astrologen aanwezig waren, dat velen toch de verleiding niet kunnen weerstaan om de toekomst te willen voorspellen. Mijn eigen ervaring is dat je niet in de toekomst moet willen kijken maar vooral het bewustzijn van de mensen moet ontwikkelen om zodoende betere besluiten te kunnen nemen.

Zo miste ik op het congres de waarschuwing dat Pluto in steenbok ook een levensgroot gevaar voor het te veel willen pleasen van de bureaucratie in zich draagt. Sterker nog, sommige astrologen waren vooral aan het denken hoe accreditaties binnen gehaald kunnen worden om mee te mogen doen met het systeem zoals dat op dit moment werkt. Mijn bescheiden mening is, dat je dat juist niet moet willen. Als ik zie welke rompslomp je overspoelt op allerlei sociaal economische fronten; of het nu je moeder is die in het verpleegtehuis zit en verpleegd moet worden, het UWV waar je advies voor uitbrengt maar dit wel strikt binnen de normen van hun voorwaarden moet vallen, of de voorwaarden die de belasting je oplegt als ZZP-er, het is allemaal vooral heel veel regels en maar weinig creatieve inzet wat er gevraagd wordt.  
Bureaucratie is de schaduwzijde van het dierenriemteken steenbok; zeker wanneer Pluto zijn licht op dat teken laat schijnen. Immers Pluto wil breken met alles wat karmisch niet meer werkt. Creativiteit, iets wat we zo hard nodig hebben om origineel en innovatief te denken en te ondernemen wordt juist door de bureaucratie volledig gedood. Bedenk dat creativiteit valt onder het teken leeuw. Steenbok staat van nature in een inconjunct ten opzichte van steenbok. In het API-instituut leert men dat het inconjunct een nieuw aspect is dat pas actief is geworden in de laatste vijftig jaar en waar nog veel mensen geen bewustzijn voor hebben. Het is een zogenaamd denkaspect maar werkt vooral gespannen uit omdat we nog weinig ervaring hebben met het nieuwe denken (bewustzijn). Dit verklaart misschien waarom op het congres er geen oog was voor de bureaucratie of althans ik heb het woord die dag niet gehoord (gemist!?)
 
Hoe zou je nu de astrologie voor innovatief ondernemerschap in kunnen zetten? Ik denk dat je dit vooral kunt doen wanneer je de drieledigheidsfilosofie betrekt in het geheel. Te weten: het vermogen van de mens om te denken, te willen en vorm te geven aan dat wat hij gedacht en gewild heeft. De API-methodiek voorziet in deze behoefte evenals de antroposofische filosofie die o.a. met veel succes wordt toegepast in de Triodosbank maar ook ikzelf heb hier veel mooie resultaten van gezien toen ik werkte voor het UWV. Helaas mag het nu nog niet een naam hebben van astrologie maar wellicht in de komende 84 jaar krijgt het toch een plaats! We blijven hopen.

1 thought on “Bedrijfsastrologie”

 1. Bedrijfsastrologie

  Hey Wilma
   
   In antwoord tot uw artikel bedrijfsastrologie  24 11 2010
  Ik heb net een cursus gevolgd bij de Vlerick school (management –
  business) voor Innovatie en Ondernemerschap en ben geslaagd –
  certificaat oktober 2010
  EN ik ben ook amateur -astroloog  geboren op 6 6 55 Nieuwpoort Belgie
  om waarschijnlijk 13 u 30
  Jupiter conjunct uranus  in de laatste graden van Kreeft
  en Maan persephone north node tussen 25 en 27 graden sagittarius de
  galactic center graden
    
  Catrysse marie christine
    
  Ik vond uw artikel bedrijfsastrologie 24/11/2010 heel interessant

Comments are closed.