WikiLeaks (Wikileaks.org) is een in 2006 door wetenschappers, journalisten en dissidenten uit de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika en Taiwan opgezette website die bedoeld is als een plaats waar klokkenluiders uit overheidsinstellingen en bedrijven, waar ook ter wereld, anoniem documenten kunnen plaatsen (lees: lekken) teneinde misstanden aan de kaak te stellen. WikiLeaks garandeert daarbij dat iedereen die documenten op de website plaatst absoluut ontraceerbaar is. Op 28 november werden weer 250.000 nieuwe berichten geplaatst. Men vreest nu een wereldwijde diplomatieke crisis.
 

Astrologisch gezien is dit wel verklaarbaar om twee redenen. Ten eerste staat Saturnus in weegschaal in de 15e graad volgens de wetten van verhoging staat Saturnus daar optimaal. In de eerste plaats omdat Saturnus in weegschaal toch al in verhoging staat in het teken weegschaal en ten tweede omdat hij de middelste graad van het teken weegschaal beslaat. Saturnus is de planeet van het karma of psychologisch gezien de vraag stelt waar zitten je beperkingen. Weegschaal op zichzelf is de planeet die sterk gericht is op relaties maar ook op het waarheidsgehalte. Niet voor niets heeft vrouwe Justitia een weegschaal in haar hand. Deze astrologische stand van Saturnus in weegschaal brengt je bij een fundamenteel gegeven van omgangsregels. Wat is waarheid in de relatie? Zeg je achter iemand rug iets wat je hem of haar eigenlijk niet recht in het gezicht durft te zeggen…?! Nu, als dat zo is dan kun je met Saturnus in weegschaal verwachten dat je ontmaskerd wordt en dit gebeurt dus op dit moment. Het ingewikkelde is dat dit zowel geldt voor de uitspraken die gedaan worden als voor degene die ze zonder bron de wereld in slingeren. De filosoof Steiner deed begin vorige eeuw daar al een voorspelling over. Hij zei letterlijk: aan het begin van de nieuwe eeuw zal er een heftige strijd uitbreken die de strijd is van allen tegen allen.

Het andere astrologisch fenomeen is dat de maansknopen op dit moment conjunct staat met Pluto in het teken steenbok. Steenbok is het teken waar Saturnus zijn heerschappij over heeft dus op een bepaalde manier reiken deze twee constellaties elkaar de hand. Pluto wil per definitie breken met oud niet meer werkend karma en doet dit langs de weg van de openbaarheid (steenbok).

Wat ik opvallend vind is dat er maandagavond op nieuwsuur een gepensioneerde diplomaat aan het woord kwam die het initiatief van WikiLeaks ondersteunde. Het was en is de eerste die ik dat hoorde zeggen. Namelijk de media die ik heb gehoord, spraken allemaal van gevaarlijk en onverstandig. Voor een deel kan ik daar in meegaan, niet zo zeer om de inhouden die nu op straat liggen maar meer omdat wederom gebruik wordt gemaakt van de anonimiteit. Maar zelfs mijn idee hierover is volkomen abstract, want stel dat de overbrengers wel bekend waren, dan zouden ze binnen de kortst mogelijke tijd om zeep gebracht worden voor hun uitspraken omdat de betreffende waar de uitspraken over gedaan zijn oppermachtig zijn. Kortom we zijn nog heel ver verwijderd van echte waarheid.

Toch is het zo dat in het watermantijdperk waarheid een centralere plaats zal moeten gaan innemen. Immers het eerstvolgende luchtteken dat kosmisch gezien volgt op weegschaal is waterman. Het watermanteken dient in hoogste instantie het groter sociale doel en dit kan alleen maar als je in waarheid met elkaar omgaat. Niet zoals nu in de hoogste publiekelijke kringen het ene gezegd wordt en het ander achter de rug van iemand gevonden wordt. In dat opzicht is deze Wikileaks-affaire ook een punt van overweging in ons eigen leven. De overweging daarbij is: wat zeg je over bepaalde mensen recht in hun gezicht en wat achter hun rug? Ikzelf ben daar sinds 2007 een bewustzijnsweg in gegaan toen ik een keer op MSN iets zei over iemand wat voor een ander bestemd was. Ik vond dit heel beschamend en sindsdien heb ik me voorgenomen om alles wat ik uitspreek zo te laten klinken dat degene die het betreft dit ook zou kunnen horen. Ik kan u wel voorspellen als je deze oefening serieus neemt dat het dan heel wat stiller wordt!