Vanmorgen werd bekend dat Julian Assange in Londen is gearresteerd. Een uiterst markant moment, op het moment dat Uranus aan de hemel weer recht is gaan lopen en uit zijn introverte impasse komt. De energie is sinds gisteren duidelijk te herkennen in de samenleving. Onrust, onvrede en ook grote verkeersongelukken zijn hier een bewijs van. Julian Assange heeft zijn maansknoop in het teken waterman staan waar Uranus over heerst.

Onder toon ik de daghoroscoop van Julian Assange

Het is grappig ondanks dat er geen geboortetijd van hem bekend is en je dus uitgaat van het midden van de dag, valt het op dat Uranus exact op de ascendant staat. Het is natuurlijk pure toeval maar toch…! Uranus heerst over alles wat met internet digitale verbindingen en computers te maken heeft.

Uranus zelf maakt de dag van zijn geboorte een vierkant met de Zon. De Zon is in de horoscoop de planeet die het ego vertegenwoordigt. Deze twee energieën zijn met elkaar in conflict. Althans zo noemt de klassieke astrologie een vierkant aspect. Met de API-methodiek zeg je dat deze twee energieën (Zon en Uranus) zich uiteen zetten met de wil. Nu, dat mag je wel zeggen in deze. Assange wil via internet de wereld bereiken hiervoor zet hij zijn hele ego in.

Wat moeilijker voor hem is dat op de dag dat hij geboren werd er ook een conjunctie plaatsvond tussen Jupiter en Neptunus. Jupiter is de planeet van de expansie en Neptunus is vaak in zijn negatieve uitwerking de planeet van het slachtofferschap maar ook van vaagheid. Het lijkt er veel op dat Assange ook dit aspect waar maakt in zijn horoscoop, namelijk zijn expansiedrang (Jupiter) maakt hem slachtoffer, men vreest voor een aanslag.

Zijn maansknoop staat in het teken waterman. Hier kun je het volgende van zeggen: deze personen moeten hun visionaire kant ontwikkelen in het leven, dat is als het ware hun bestemming of karmische opdracht. Er is wel een valkuil aanwezig, veelal zie je dat deze mensen erg gesteld zijn op de erkenning van hun ego. Dit komt omdat de zuidelijke maansknoop in het teken leeuw staat en in leeuw de Zon haar natuurlijke heerschappij heeft. Je ziet nogal eens dat mensen met deze maansknoopstand in waterman hun hand overspelen en slachtoffer worden van hun eigen egotripperij. Of dit nu met Assange zo is weten we niet, het zal veel afhangen waar deze planeten zich in de geboortehoroscoop situeren. Omdat er echter relatief veel groene aspecten in de horoscoop zitten, neig je er naar meer te denken aan de visionair dan aan een egotripper. Maar ook de maansknoophoroscoop (die niet zo heel gevoelig is voor de juiste geboortetijd) kan hier wat meer informatie over geven. Onder toon ik de horoscoop

Wat hieraan opvalt is dat de meeste planeten aan de rechterkant van de horoscoop staan. Dit duidt erop dat in het onderbewuste/vorige levens er een grote belangstelling was in de medemens. Dit veroorzaakt aan de ene kant mensenkennis maar aan de andere kant duidt het ook op het te weinig terugschakelen naar wat je zelf belangrijk vindt. De planeten die aan de onderkant zijn gaven zijn ziel inzicht in de collectieve mensheid en de planeten die vanaf de descendant boven de horizon staan geven inzicht in hoe hij dit in de praktijk heeft gebracht. De Maan staat dichtbij de IC wat er op duidt dat hij gevoelsmatig het collectief doorgronde vooral omdat deze Maan (waarschijnlijk zeker is dat niet omdat we geen tijd hebben) een inconjunct maakt met Saturnus die in negen staat. Het negende huis is het huis van de filosofieën. In ieder geval heeft hij lang nagedacht over een en ander en voelt de behoefte dit vooral te delen met anderen. De Zon staat in het achtste maansknoophuis en volgens de API-methodiek duidt deze stand  vaak op een ziel die in een vorig leven rechter is geweest. De Zon maakt een vierkant met Uranus wat er op zou kunnen duiden dat het rechterschap ging over revolutionairen. Hij veroordeelde ze waarschijnlijk (vierkant). Het lijkt er sterk op dat hij dit element nu op dit moment onbewust aan het herhalen is. Wanneer je nu de exacte geboortetijd van hem zou hebben, zou je kunnen opzoeken waar en wanneer dat geweest is. Ik vermoed dat dit in de late achttiende eeuw ergens is geweest aangezien het oppositionele teken van de Zon overeenkomt met die tijd.

Hoe het af gaat lopen?
Ook moeilijk te zeggen maar op wat langer termijn vanaf 2012 gaat Pluto een oppositie maken met zijn Zon en zal er gebroken moeten worden met zijn verdrongen rechterschap. Eerst op korter termijn gaat eind januari Uranus aan de hemel nog een driehoek maken met zijn Neptunus, het is de vraag of dit hem slachtoffer zal maken of niet. Je weet het namelijk maar nooit met Uranus, die bovendien nog heer van zijn maansknoop is. Wat zeker is dat er indringende zaken staan te gebeuren. Maar ja daar hoef je geen astrologie voor te hebben gestudeerd;-)