De commotie die Donald Trump bij vriend en vijand oproept kan iets beklemmends oproepen. Dit is opmerkelijk voor een net gekozen president. Het begint er al mee dat hij geheel onverwacht de presidentsverkiezingen wint. Eigenlijk is de wezenlijkste vraag die je bij hem stellen moet: waarom is hij eigenlijk zo’n ongeleid projectiel? De grilligheid is over de hele wereld voelbaar in alle poriën; of het nu de beurzen zijn, het milieu, o, de emigratie, er gaat een soort bedreiging of een onrealistisch euforie van zijn wezen uit. De vraag is: hoe komt dit? Ik denk dat de grilligheid vooral te maken heeft met dat hij het grootste deel van zijn besluiten niet bewust neemt maar onbewust. Dit roept bij mensen onrust en angst op. In het slot van deze serie wil ik aantonen waar de grilligheid van Trump vandaan komt.

Wanneer McKinley geboren wordt op 29 januari 1843 in Niles USOH om 23.45 uur, staat de midhemel in de tweede graad van het teken leeuw. Wanneer hij sterft, staat de ascendant op de achtste graad van leeuw. Op de descendant staat waterman waar Uranus over heerst. Deze Uranus is bij zijn sterven – zoals eerder vermeld – ongeaspecteerd en staat in de veertiende graad van boogschutter. Dit wijst erop dat bij zijn dood totaal gedesoriënteerd is in zijn medemens. NB. Zie voor de tekening deel 2 van deze serie over Donald Trump.

In de visie van de filosoof Rudolf Steiner is de Maan de planeet die een soort directe verbinding maakt tussen leven en dood; een soort bemiddelaar tussen het bewuste en onbewuste van de mens. In de overlijdenshoroscoop van McKinley maakt de Maan een uitgaande conjunctie met Mercurius en een vierkant tussen Jupiter en Saturnus. Dit wijst erop dat zijn sociale gevoel een beschadiging heeft opgelopen. Jupiter maakt een ingaande conjunctie, terwijl Saturnus retrograde is. Dit wijst erop dat McKinley terug wil naar het karma dat achter hem ligt. Dit zou erop kunnen wijzen dat zijn ziel in de toekomst terug wil komen als Republikeinse president.

 

 

 

In de geboortehoroscoop van Trump staat zijn Maan in de 21ste graad van boogschutter in een ruime conjunctie met de ongeaspecteerde Uranus van het overlijden van McKinley. De Maan bij Trump staat weer conjunct zijn zuidelijke maansknoop en in een oppositie met de Zon, Uranus en de maansknoop. Er ligt dus bij Trump een nadruk op de maansknopen, – zijn vorige levens en de opdracht voor zijn nieuwe leven – die sterk bepaald wordt door zijn gevoel (Maan conjunct zuidelijke maansknoop) en zijn ego (Zon conjunct noordelijke maansknoop).

De Zon, Uranus conjunctie is in deze horoscoop heel belangrijk omdat de Zon de heerser is van de ascendant en Uranus van de descendant. De vaste ster Regulus, die alles groter maakt staat bovendien conjunct de ascendant, deze ster heeft in zijn negatieve werking de neiging zichzelf op te blazen en groter te maken. Het is nu belangrijk om te kijken waar de halfsom van de beide maansknopen bij Trump, maar ook die van de overlijdenshoroscoop van McKinley op de Midhemel op de aarde valt en Bij Trump op de IC. Immers: de Midhemel is het hoogste punt in de horoscoop en de plaats van de manifestatie en het IC dat een inzicht geeft in afkomst, lees in dit geval de manifestatie van incarnaties. Bij Trump valt deze onder meer door Rusland (IC) en bij de overlijdenshoroscoop van McKinley (MC). Bij McKinley  ligt dit iets ten oosten van Sint Petersburg. Onder toon ik de kaart.

Historisch

Om mijn verhaal niet al te technisch te maken, wil ik me nu meer richten op dat wat ik historisch over deze tijd heb gevonden. Wie interesse heeft voor het vinden van dit soort beelden, kan zich aanmelden voor workshops die ik bij voldoende aanmelding in de loop van het jaar zal gaan starten. Voor informatie kunt u zich hier aanmelden.

Drie maanden voordat McKinley op 14 september 1901 overlijdt, wordt in de buurt van Sint Petersburg de vierde dochter van tsaar Nicolaas II en tsarina Alexandra geboren. Ze heet Anastasia en wordt geboren op 18 juni 1901 om 6.00 uur in de ochtend. Haar geboorte is zwaar beladen want het echtpaar had vurig gehoopt op een mannelijke opvolger voor het tsarenrijk. NB. na de geboorte van Anastasia wordt in 1904 alsnog een zoon geboren die lijdt aan hemofilie. Anastasia is onbewust dus niet welkom als vrouw. In deel 2 van deze serie schreef ik al over kinderen die geboren werden zonder dat de ziel geïncarneerd is. Toen het geslacht bij de bevruchting bepaald werd tijdens de conceptie van Anastasia en een ziel zich nog moest verbinden met dit kind, zal menig ziel die wilde incarneren geaarzeld hebben. Het leven van Anastasia was namelijk verre van gelukkig. Naast de teleurstelling dat ze een meisje is, zijn er altijd de zorgen dat haar jonger broertje zou komen te overlijden door onvoorzichtigheid. NB. Hemofilie is levensgevaarlijk bij de kleinste verwondingen. Ook staat de hele familie onder druk door het opkomend bolsjewisme en is het volk boos over dat deze familie in grote weelde leeft.

Volgens de filosoof Rudolf Steiner overziet een ziel voordat zij incarneert globaal het leven waar het voor gaat kiezen. De keuze wordt vooral bepaald door collectieve groeperingen zoals volk, familie en milieuomstandigheden. Die werken uit naar geaardheid en doelen die de ziel zich stelt. Ik denk dat de getraumatiseerde ziel van McKinley direct na zijn plotselinge dood kiest om uitdrukking te geven aan Anastasia. In de analyse van de gecombineerde horoscopen zijn daar vele aanwijzingen voor.

 

Moord

Anastasia wordt op zeventienjarige leeftijd met haar hele familie vermoord door de bolsjewisten en uitgerekend over haar doen vele verhalen de ronde. In aanvang miste men haar lichaam, waardoor gedacht werd dat ze nog in leven was. Dit had tot gevolg dat na haar dood er vrouwen opstonden die zich uitgaven voor de gevluchte, nog in leven zijnde Anastasia, die volgens hen niet was omgekomen. Dit verschijnsel zie je vaker bij een ziel die niet op de gewone manier geïncarneerd is geweest. De collectieve massa reageert met iets wat ze opvangen uit het onbewuste van de betreffende. Zo ook bij Anastasia. Deze incarnatie als onfortuinlijke vrouw zou te maken kunnen hebben met Trump  zijn zo vreemde oneerbiedig benadering van vrouwen.

De kreet: Grab them by the pussy ging de hele wereld over en was met name voor vrouwen choquerend. De behoefte om steeds in de schijnwerpers op aarde te willen staan, wordt duidelijk in zijn horoscoop en maansknoophoroscoop, welk een analyse geeft van wat er gebeurde in een vorig leven. Zijn ziel heeft het als het ware op twee manieren geprobeerd, als man en vrouw maar ook in het westen en het oosten op aarde om in de schijnwerpers te staan. Omdat de herinneringen aan vorige levens volgens zijn horoscoop diep zijn ingeprent (Zon en Maan die de maansknopen aspecteren), kan hij maar niet van dit thema loskomen.  Dit maakt hem ook zo gefocust op geld en macht. Hiermee zet hij weer de deur wagenwijd open om voor de derde keer vermoord te worden. Er is als het ware zo’n gedrevenheid ontstaan om de hele wereld te overtuigen van zijn visie, dat hij in de valkuil van het te grote ego verzeild is geraakt.Het is dan ook niet toevallig dat hij nu weer een getransformeerde revolutie uitlokt. Deze onbewuste uitlokking is een teken dat de plotselinge dood in het recente vorige leven nog steeds niet goed verwerkt is.

 

Ik ben hier aan het eind gekomen van mijn analyse. Ik wil niet zeggen dat ik helderziend ben of dat het pertinent zo is,  maar studie heeft me dit beeld gebracht. Een studie die in principe navolgbaar is voor iedereen die zich wil verdiepen in bestaande methodes. Maar daarnaast blijft het bestuderen van de geschiedenis en goed leren waarnemen een belangrijk gereedschap om tot beeldvorming te komen.

 

Naschrift: Vrijdag publiceerde de Volkskrant een groot artikel van Mark Moorman Verborgen verleden, dit naar aanleiding van een tentoonstelling die op 4 februari 2017 ter gelegenheid dat honderd jaar geleden de Russische revolutie uitbrak, wordt geopend in de Hermitage in Amsterdam. Ten gevolge van deze revolutie werd het hele Romanov geslacht in een keer uitgemoord. Moorman reisde ter gelegenheid van dit feit naar Rusland om alle laatste plaatsen van de familie Romanov te bezoeken. Hij eindigt zijn beschrijving van zijn reis met deze passage:

‘Wanneer we door het bos ploeteren [naar het graf waar de Romanov jaren in een massagraf hebben gelegen] heeft iemand in het gezelschap opeens bereik. Gevloek. Het is 8 november: zojuist is bekend geworden dat Donald Trump de nieuwe president van de VS is’

Stom toeval? Of is het zo dat als je goed waarneemt en luistert, karma heel duidelijke signalen uitzendt?!

 

 

4 thoughts on “Donald Trump en de verbinding met Rusland, deel 3”

 1. Sorry Wilma, maar ik zie echt niet wat er “grillig” en “onbewust” is aan deze in mijn ogen uiterst onsympathieke en gevaarlijke man. Hij doet precies wat hij in zijn verkiezingscampagne heeft beloofd. Hij is dus consequent, rechtlijnig en doortastend. We wisten dat we dit konden verwachten.
  Ik hoop dat hij snel aan de kant geschoven wordt. De wereld wordt hier niet beter van.

  Groet Theo.

 2. Mooie beschouwing op een voor mij gedeeltelijk onbekend terrein van de astrologie.
  Van doorslaggevende betekenis bij het veroveren van het presidentschap was ongetwijfeld het begin van de Jupiter- mahadasha. Deze ging exact op 23.11.2016 in werking, maar is de weken ervoor op zijn sterkst. Jupiter is in zijn rashi heer 5 en 8. Geen uitleg nodig op deze site denk ik.
  Verder waren zijn transits rondom de inauguratie formidabel. Jupiter driehoek zijn zon stationair, Saturnus inconjunct Saturnus en Uranus vierkant zijn noordknoop exact.
  Vanaf 28 januari ging hij een voor hem zeer zware jaarinvloed vanuit de Chinese astrologie binnen, het jaar van de haan. De laatste dagen ging met Cheiron vierkant zijn zon en Cheiron op zijn cusp 8 de beerput verder open.
  http://www.mysticscripts.com/astrology/vedic-astrology/grahas-planets/vimshottari-dasha-planetary-periods/result/Trump/14/6/1946/10/54/0/24/40/42/north/73/49/west/

 3. Dag Wilma.
  Interessant hoe je Trump probeert te typeren met jouw kennis en inzicht.
  Ik vraag me wel ernstig af bij openbare en belangrijke persoonlijkheden in hoeverre je geschiedschrijving en de media kunt vertrouwen, om daar je analyse aan te koppelen. Er wordt en is zoveel gelogen en verdraaid door de hele geschiedenis heen.

  Ik denk tegenwoordig vaak aan een van de Tolteekse wijsheden: “Niets is wat het lijkt”.
  We zullen allemaal de waarheid in onszelf moeten zien te vinden.

 4. Dag Marianne,
  Wat mij deze nieuwsbrief heeft doen schrijven is het volgende: toen Trump gekozen werd en ik de aangehaalde nieuwsbrief schreef, wist nog niemand van Trump zijn hechtte banden met Rusland (ook ik niet). Zijn overwinning werd na we nu weten (voor zover ook dat waar is) tot stand gebracht door Russische inmenging. Zie hiervoor het laatste boek van Hillary Clinton. Door de tijd heen, kwamen er steeds meer aanwijzingen die op een innige verbondenheid wezen met Rusland.
  De recentelijke uitspraak van Maarten van Rossum in een talkprogramma vond ik treffend hierin, evenals de datum van Driekoningen. Omdat de tijd zich na 1933 steeds meer versnelde, nemen we kennis tot ons met de kennis van nu, waardoor het moeilijk wordt om goede analyses te maken. Het is goed om steeds te kijken naar iemands levensverhaal, welke beslissingen iemand neemt want alleen daaruit kun je vorige levens duiden. Vandaar dat ik me dus niet primair astroloog noem, maar biografisch coach.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *