Op dinsdag 10 oktober 2017 vijf minuten voor één lag er dan na ruim 200 dagen na de verkiezing een nieuw regeerakkoord dat door de betreffende partijen is goed gekeurd. De VVD nam er de meeste tijd voor om het plan goed te keuren. De partijen VVD, CDA, D66 en CU, gaan een krappe meerderheidsregering vormen. Ook hebben Buma, Pechtold en Seegers meegedeeld dat ze zelf niet in de regering gaan zitten. Rutte wordt natuurlijk weer premier en gaat als enige regeren. De rest bewaakt vanuit de tweede kamer de oppositie.

Het is altijd moeilijk om een goede horoscoop voor een nieuw kabinet te bepalen. Neem je nu het moment van inauguratie of neem je het moment dat iedereen akkoord is met de het plan? In ieder geval wil ik nu kijken naar het moment dat er een akkoord is van de betreffende partijen en het moment dat ze daarmee naar buiten treden. Dit was dus op 10 oktober 2017 12.55 te Den Haag. Onder toon ik de horoscoop van het moment.

De ascendant van deze horoscoop vertegenwoordigen de  presenterende partijen. De ascendant staat in de negende graad van boogschutter en de heerser daarvan is Jupiter, en deze staat in de allerlaatste graad in het elfde huis. In het eerste huis staat verder Saturnus; ook in het teken boogschutter in de 23ste graad. Saturnus wijst op een bepaalde geremdheid. Jupiter is de hoofd aanduider van deze regeringspartijen en dus de belangrijkste aanduider, dit is op zichzelf een gunstige planeet. Het is de planeet van idealisme optimisme en expansie; en het is ook het zonneteken van Pechtold van D66. Zo te lezen in het regeerakkoord, heeft hij er ook aardig wat invloed op uitgeoefend, maar dat terzijde. Wat opvalt is dat Jupiter in de laatste graad van weegschaal staat en dus heel binnenkort naar schorpioen gaat. Jupiter staat in weegschaal neutraal tot niet zo heel sterk; in schorpioen staat hij esoterisch gezien veel beter. Dat dit regeerakkoord iets heeft van het afwegende van weegschaal is ook terug te vinden in hun motto dat boven het regeerakkoord staat namelijk: ‘Vertrouwen in de toekomst’ een uitspraak die daar wel in past; vertrouwen hoort dan bij weegschaal en Jupiter bij de toekomst. Of deze twee elementen aanwezig zijn is de vraag. Huizenbezitters voelen zich bedrogen met het punt van woningforfait; de klimaatproblematiek lijkt aangepakt te worden maar dan wel op de lange termijn, terwijl het vijf voor twaalf is met de aarde; het afwegen van het toelaten van vluchtelingen draagt ook het afwegende element van weegschaal in zich; en of nu de 9% op levensmiddelen die 6% waren, een slim idee is terwijl steeds meer mensen van de voedselbank gebruik maken. Het is allemaal de vraag maar het lijkt van de buitenkant overwogen. De tijd zal het leren of dat vertrouwen er komt. Dat Saturnus in het eerste huis staat is onder meer te herkennen in de lange duur die deze combinatie had om tot dit regeerplan te komen. Als je de klassieke astrologie erop los laat dan scoort Jupiter 9 punten en Saturnus 14 punten. [Bron: Win.lab. Ole Eshuis] Dus de ondertoon is best wel beperkend (Saturnus) al wordt dit niet met zoveel woorden gezegd.
Dan de oppositie partijen deze vallen automatisch in het zevende huis waar Mercurius over heerst. De Maan staat in het zevende huis. Mercurius staat in het teken van Venus en Venus in die van Mercurius; dit noemt men een receptie. Het wil zeggen dat Mercurius als heerser steun krijgt van Venus die overigens in zijn val staat in maagd. Dat wil zeggen dat de oppositie partijen steun krijgen uit een kritische wat zure hoek. Indachtig het commentaar dat: Asscher, Klaver, Roemer en Wilders als eerste reactie gaven, klopt dat wel. Er wordt (nog) niet inhoudelijk gereageerd maar gewoon knorrig en zuur. De zuurheid is dus het sterkst. De Maan staat ook in zeven in het teken tweelingen; dit betekent dat het gevoel van de oppositie dualistisch gericht is. Om het in punten uit te drukken: Mercurius scoort 8 punten; Venus 15 punten en de Maan 4 punten.
De Maan geeft in de klassieke astrologie de loop der dingen weer van het betreffende vraag of onderwerp; hier dus het verloop van dit regeerakkoord. Dat de Maan in het huis van de oppositie staat is in deze verklaarbaar; met zo’n kleine zetelmeerderheid van deze combinatie bepalen zij eigenlijk de voortgang der dingen. Om nu een prognose te geven, kijk je naar de aspecten die de Maan gaat maken voordat hij het dualistische teken tweelingen verlaat. Dit zijn de volgende aspecten:

  • Maan vierkant Mars
  • Maan oppositie Saturnus
  • Maan sextiel Uranus
  • Dan gaat verder op korte termijn Mercurius (heerser van de oppositiepartijen) een sextiel maken met Saturnus (de partijen van het regeerakkoord); dit wijst op een toenadering van beide standpunten. De oppositie spreekt hier de regeringspartijen aan op hun verantwoordelijkheid (Saturnus). Maar Mercurius maakt als laatste aspect ook een oppositie met Uranus.

Mars en Saturnus zijn twee moeilijke planeten in de klassieke astrologie en een vierkant en een oppositie worden daar als conflict aspecten beoordeeld. Het laatste aspect is een sextiel met Uranus. Officieel is het zo dat in de klassieke astrologie de buitenplaneten niet worden meegerekend. Ikzelf vind dit in een tijd van nieuw bewustzijnsontwikkeling, niet juist. Uranus staat op de grens van vier en vijf en is heerser van het derde huis. Het derde huis is het huis van de communicatie. Het zou kunnen zijn dat na veel geruzie er toch een collectieve vorm wordt gevonden voor de versplinterde visie die Nederland nu kennelijk heeft. Echter de inauguratie van Rutte III moet nog komen; om een definitief oordeel hierover te geven is het goed om te kijken welke horoscoop dat gaat opleveren.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.