Op het moment dat Mercurius zich vrijwel niet meer voorwaarts beweegt bekeken vanuit de aarde, maakt het Joegoslavië tribunaal in haar laatste grote proces haar anticlimax mee. Wanneer Praljak zijn vonnis aanhoort pakt hij een glaasje met gif uit zijn zak en spreekt verachting uit naar het gerechtshof en drinkt ‘de gifbeker’ leeg’ gelijk een theaterdrama! Maar ja, Praljak was dan ook theaterdirecteur voordat hij in 1995 generaal werd in het leger. Zijn favoriete theaterstuk waar hij veel bekendheid mee kreeg was dan ook Hamlet, die ook zelfmoord pleegde voor zijn veroordeling [Bron: Volkskrant 30 nov.2017].

Praljak is geboren op 2 januari 1945. Er is geen geboortetijd van hem bekend. Onder toon ik de daghoroscoop.

 

Wat direct opvalt is dat de transit Mercurius conjunct zijn Mars staat op het moment dat hij het gif in neemt. Mars is de planeet van de daadkracht maar ook van agressie. Volgende week zal Mercurius in retrograde gang nog een keer het aspect vol maken om het in de tweede helft van januari 2018 nog een keer te doen. Mercurius staat in boogschutter in zijn vernietigende teken. Dat wil zeggen dat Mercurius daar niet sterk staat. Het teken boogschutter gaat onder meer over juridische zaken. NB. Synchroon aan dit proces wordt Julio Poch vrijgesproken van betrokkenheid bij het uitvoeren van dodenvluchten, van meer dan dertig jaar geleden.
Dat Mercurius (communicatie) niet veel kan met het recht in zijn vernietigende teken, blijkt wel door het feit dat in een zwaar beveiligde rechtszaal gif naar binnengesmokkeld kan worden. Je kunt je in tweede instantie bij deze kwetsbare stand ook afvragen of de uitspraak van de rechtbank wel zo sterk is geweest. Maar gelukkig gaat Mercurius zich nog bezinnen op wat gedaan is in de afgelopen tijd.

Iets anders is dat Praljak in januari 72 jaar is geworden. Tweeënzeventig is een bijzonder jaar voor elk mens. Het is een bijzonder jaar omdat 72 jaar één enkele werelddag is die de mens heeft afgelegd in zijn leven. Met de biografische methode die ik gebruik, is dat het moment dat de mens met zijn leeftijdspunt één keer door de hele horoscoop is gelopen en ervaringen heeft opgedaan hoe zijn leven vorm heeft gekregen vanuit het oude karma dat hij uit vorige levens heeft meegenomen.  Dit geeft de mogelijkheid om de tijd die voor hem ligt in te vullen met meer levenservaring en zingeving. Het feit dat Praljac dit moment heeft meegemaakt begin dit jaar kan een sterke impuls zijn geweest voor deze opmerkelijk gekozen dood. Het kan een onbewust signaal naar de buitenwereld zijn geweest dat het een grote dwaling is geweest zijn geliefd theater vaarwel te zeggen voor de post van generaal in het leger. Het ligt dan in de lijn om theatraal afscheid te nemen van het leven. Wellicht staat zijn Maan, de planeet van de gevoelens ook wel conjunct de vaste ster Regulus? De archetypische werking van Regulus is namelijk om dingen vooral groots aan te pakken. NB. Of de Maan in die buurt staat, is alleen te zeggen als je de geboortetijd van hem zou hebben. Gevoel voor dramatiek en gerechtigheid is in ieder  geval meer dan genoeg aanwezig en toont zich in Jupiter conjunct Neptunus en Cheiron in het teken weegschaal. Jupiter gaat over juridische zaken, Neptunus over medemenselijkheid maar ook over bedrog en Cheiron is de niet geheelde wond in de ziel. Dit alles drukt zich uit in het teken weegschaal; dit teken wikt en weegt hoe het met de betreffende energieën zit. Kortom deze theatrale zelfdoding past helemaal bij deze horoscoop. Persoonlijk ben ik benieuwd naar de fouten die gemaakt zijn en die zeker nog gevonden worden in het beleid ten opzichte van hem. Ook daar komt bij deze aanstaande retrograde gang van Mercurius zeker nog een antwoord op.

Nieuw!

Persoonlijke begeleiding in een online Biografiecursus op drie niveaus: bewust, onbewust en hoger bewust. In deze cursus kun je zicht krijgen op je eigen biografie met zijn uitdagingen . Voor meerdere informatie: Klik hier

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.