Menigeen zal zich de afgelopen week op zijn minst verwonderd hebben over de actie die Trump ondernam. Hij riep Jeruzalem uit als hoofdstad van Israël en vertelde in één adem door dat hij er een ambassade ging openen. Zijn actie was een soort lont in het explosieve kruitvat van het conflict dat al decennia lang speelt in Jeruzalem tussen Joden en Palestijnen. De orthodoxe joden waren blij met zijn actie, terwijl in de rest van de wereld weer nieuwe geweldsacties uitbraken. Zo ook bij ons in Amsterdam. Dit alles gebeurde bij een bijzondere constellatie waar de retrograde Mercurius op zijn absolute winterstand 30 graden boogschutter/0 graden steenbok retrograde ging lopen conjunct Saturnus die ook in de laatste graden van boogschutter loopt en conjunct de astroïde Pholus staat. NB. Pholus vertegenwoordigt een archetypische verbondenheid met de energie van Uranus en Neptunus.

Er is een methode in de API-astrologie waar bij gekeken wordt hoe een energie van een plaats werkt ten opzichte van iemand zijn horoscoop; de zogenaamde Ortshoroskop [vertaling: plaatselijke horoscoop]. Dit is een interessante methode die vooral veel inzichten schenkt in de energie van een plaats waar iemand geboren is, maar verandert als een mens verhuist. Überhaupt geeft het inzicht in hoe een bepaalde plaats op je werkt in combinatie met je geboortehoroscoop.
De theorie van deze methode is in principe eenvoudig. Het gaat er van uit dat 0 graden ram gelijk valt met 0 graden oosterlengte. Dit punt valt onder meer op Greenwich en is ook het vaste punt waar de wereldtijd is vastgesteld. Het wordt dan ook Greenwich mean time genoemd; bij astrologen wel bekend. Deze 0 graden ram wordt aldaar op de midhemel geplaatst in de (plaatselijke) horoscoop en de planetenstanden van de persoon worden daarin geplaatst. (de eigen ascendant met de opbouw van de geboortehoroscoop komt dus te vervallen). Reis je nu naar het oosten dan verschuift dit punt voorwaarts door de dierenriemtekens. Na het westen verschuiven de graden achterwaarts van 0 graden ram naar 30 graden vissen, enz. Naar het oosten van 0 graden ram naar uiteindelijk 180 graden oostelijke lengte ergens bij de Straat van Bering (30 graden maagd) waar het de 180 graden westelijk lengte bereikt en dan weer overgaat in de westelijke lengte.
Zo valt het meest westelijkste puntje van Nederland op 3.22 bij Sint Anna ter Muiden en het meest oostelijke punt op 7.18 oosterlengte, bij Bad Nieuweschans. In principe is het zo dat dus heel Nederland een midhemel positie inneemt tussen 3.22 ram tot 7.18 ram. Echter hier zit altijd een lichte afwijking in, dit in verband met de ronding die de aarde van nature maakt. Dit is een wiskundige rekensom die je het beste kunt uitbesteden aan een computerprogramma. Ik zal dan ook niet op de verfijnde theorie verder ingaan. De ervaring die ik heb met deze methode is zeer verrassend en vaak verklarend voor waarom veel belovende situaties soms niet tot stand komen of later, of op een andere plaats.
Onder toon ik achtereenvolgens drie horoscopen van Trump: de geboortehoroscoop; en zijn plaatselijke horoscoop van Washington stad waar zijn regering zit; en die van Jeruzalem.


 

 

Wat opvalt is dat vanuit zijn geboortehoroscoop is dat hij een excentrieke grillige leider is. Dit zie je omdat in het tiende huis waar het leiderschap onder valt de Zon staat conjunct Uranus en de maansknoop, oppositie de Maan. Eigenlijk is deze combinatie het meest bepalend voor zijn optreden en zijn persoonlijkheid. Omdat de Maan ook nog conjunct de zuidelijke maansknoop staat komen er allerlei emotionele erupties uit het onbewuste te pas en te onpas naar boven en bepalen zijn optreden; dit gebeurt meestal ter meerdere glorie van zijn ego (Zon). Het is nu interessant om te kijken hoe deze combinatie van planeten zich verplaatst in de plaatselijke horoscoop. Dit zal steeds andere acties van dit aspect oproepen.
In Washington valt deze driedubbele conjunctie op de grens van het tweede en Trump weet dus door het inzicht in de collectieve belangen (Uranus) in Washington, – de regeringsplaats – , zijn ego op de meest eenvoudige primaire manier te profileren (derde huis). De Maan die een oppositie maakt met de Zon, Uranus en de Maansknopen wijst op het feit dat steeds zijn leiderschap doordrenkt is van eigen emoties en dat de man in de straat zich hierdoor herkend voelt (derde huis). Zo blijkt steeds vaker dat Trump choquerend emotioneel reacties oproept (‘grab them by the pussy’ is hier een voorbeeld van) en daardoor publiek aan zich heeft kunnen binden vooral de laag opgeleide blanke man (en daar zijn er veel van in de VS). De collectieve volksziel van de VS is kennelijk toe aan trivialiteiten naar een periode van electorale correctheid.
Mei dit jaar [2017] bezocht Trump Israël en bezocht daar ook de Klaagmuur; het meest karakteristieke symbool voor de Joden. In die tijd is deze plaatselijke horoscoop geactiveerd en nu Mercurius retrograde loopt wordt één en ander in een daad omgezet; zo werkt vaak het kosmische systeem.
In Jeruzalem valt de driedubbele conjunctie in het elfde huis. Het elfde huis is het Uranus huis en en heeft te maken met het doorgronden van de collectieve volksziel op die plaats. Dit roept bij Trump de sfeer op om deze te willen beheersen. Hij doet dit op een gespannen emotionele manier (oppositie met de Maan). Trump denkt met deze daad het collectief daar op zijn hand te krijgen; dit is belangrijk voor hem omdat de Joodse elite gigantisch rijk is en Trump is enorm gefascineerd door rijkdom. Wat verder opvalt is, dat Pluto daar nog net in het twaalfde huis staat maar toch een conjunctie maakt met de ascendant. De betekenis is dat hij vanuit onbewuste motieven naar de macht wil grijpen. Saillant detail op dit moment maakt het leeftijdspunt door deze plaatselijke horoscoop een conjunctie met Pluto. Dit begon in augustus 2016 en duurt tot oktober 2018. Tot die tijd zal hij alles op alles zetten om in Jeruzalem macht uit te oefenen en aangezien Pluto zo goed als ongeaspecteerd is zal hij dit als een soort ongeleid projectiel doen.
Wie graag een plaatselijke horoscoop en vergelijking met de geboortehoroscoop wil ontvangen, kan hier contact met me opnemen. Kosten: € 121,00

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.