Bijna een jaar na de inauguratie van Trump verschijnt het boek Fire and Furi van Michael Wolffs over het functioneren van Trump. In dit boek wordt onder ander beschreven dat het nooit de bedoeling van Trump is geweest om president te worden en dat Melania zich verschrikkelijk voelde na de uitslag omdat ze niet uit haar geliefd New York wilde verhuizen en dat er in het Witte Huis een totale chaos heerst; en ook dat Trump nauwelijks of geen dossiers leest en functioneert als een kind. De schrijver Michael Wolffs is weliswaar omstreden maar zegt dan ook eerlijk in zijn voorwoord: ‘Veel verklaringen van wat is gebeurd in Trumps Witte Huis spreken elkaar tegen. Veel zijn, geheel in lijn met de Trump-trend, niet waar. Deze conflicten, het losjes omgaan met de waarheid, vormen een rode draad in het boek.’ [Bron Volkskrant 4 januari 2018]

In januari 2017 toen er nog weinig bekend was over Trump schreef ik een drieluik over Trump. Zie hiervoor mijn archief. In dit drieluik zie ik een verband tussen het karma van Trump dat te maken had met een eerder presidentschap (William McKinsley) waar hij vermoord werd en als Anastasia dochter van de tsaar. In een jaar tijd is deze hypothese dat er een merkwaardige haat/liefde verhouding bestaat tussen Trump en Rusland, bevestigd. Ook wordt nu in het boek over Trump duidelijk dat zelfs hij verwonderd was over de overwinning. Hieruit kun je opmaken dat er een actieve wisselwerking is tussen persoonlijk karma en de collectieve volksziel waaraan de betreffende verbonden is. Opvallend vind ik ook dat in het boek van Wolffs, steeds een bepaalde vorm van kinderlijkheid van het karakter van Trump wordt beschreven. Een taaldeskundige in het programma De avond van de taal  [21 december 2017 NPO] deed een onderzoek naar Trump zijn taalgebruik en zij kwam tot de conclusie dat hij een woordenschat heeft van een kind van acht jaar.
In mijn onderzoek naar vorige levens heb ik ontdekt dat zielen die op jeugdige leeftijd  komen te overlijden een bepaalde gedrevenheid hebben in een volgend leven; net zoals een korte tijd tussen twee levens ADHD veroorzaakt; ook hebben zij vaak het syndroom puer aeternus (ziekelijke kinderlijkheid in Europa ook wel aangeduid als het Peter Pan syndroom). NB. de reïncarnatietabellen van A.T. Mann geven hier een duidelijk inzicht in. Zie hiervoor: The Divine life Astrology.

Het feit dat Trump een ongeleid projectiel is in zijn handelen wijst in deze richting. Wanneer het inderdaad klopt dat zijn recentste vorige leven te maken heeft met de dood van de Romanovs tijdens de opkomst van het communisme, dan zullen we de jaren dat Trump president is allerlei varianten (fractalen) tegenkomen die dit oude karma weer activeren. Ook zal er een grote gevoeligheid voor moord steeds op de loer liggen.
Een ander punt wat tot nadenken stemt is: dat belangrijke mensen om Trump heen eveneens in diezelfde tijd en omgeving geleefd kunnen hebben. Immers karma wil in principe opgelost worden om zo de evolutie van de ziel te volbrengen; net zo lang totdat er een nieuw bewustzijn ontstaat. Ieder mens gaat hierin zijn eigen weg en heeft zijn eigen hindernissen daarin te nemen. De maansknoophoroscoop [Huber-methode] geeft een intieme inkijk waar de hindernissen liggen en in combinatie met de geboortehoroscoop wordt zichtbaar waar de aandachtspunten liggen.

Tot nu toe zit de reïncarnatieleer nog in de dubieuze zweverige hoek maar binnen de komen eeuwen zal dat gaan veranderen. Rudolf Steiner voorspelde dat in de komende eeuw(en) de reïncarnatieleer net zo algemeen aanvaard zal worden als het Copernicaanse wereldbeeld. [Vijfde voordracht: Werking van het karma: Berlijn 5 maart 1912]. Wanneer je over religie en filosofie nadenkt, is reïncarnatie dan ook het enige verklaarbare verschijnsel van de evolutieleer. De moeilijkheid ligt hem in het feit dat we het nu nog niet voldoende kunnen bewijzen. Het zou fijn zijn als er een opvolger komt voor Professor Stevenson [1918 -2007] die gedurende zijn leven wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar reïncarnatie. Zijn bevindingen zijn te lezen in: Bewijzen van reïncarnatie

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.