De komende tijd wil ik in mijn nieuwsbrieven aandacht besteden aan het bijzondere fenomeen van Cheiron. In 1977 ontdekte Charles Kowal op de Mount Palomar sterrenwacht een object tussen de banen van Saturnus en Uranus. Het bewoog zich in een vrij elliptische baan om de zon. De astroïde zoals hij genoemd wordt, komt dan in de buurt van de baan van Saturnus. Als Cheiron zijn grootste afstand tot de zon bereikt nadert hij de baan van de planeet Uranus. Door dit objectieve gegeven heeft deze astroïde/planeet een verbindende uitwerking tussen de beide energieën van Saturnus en Uranus.

Zoals Saturnus het archetype is van karmische processen, zo is Uranus de planeet die inzicht geeft in de collectieve processen waar de mens mee verbonden is. Cheiron die zijn baan tussen deze twee heeft lopen is  de bemiddelaar tussen deze twee energieën. Wat ik met bemiddelaar bedoel is dat deze energie zich met beide energieën verbindt. De laatste weken heb ik de stand van Cheiron in horoscopen bestudeerd en kwam tot de ontdekking dat deze energie in principe de neiging heeft verdrongen te worden [ik heb zelf ook jaren geen aandacht aan deze planeet geschonken]. De verdringing heeft te maken met de pijn die dat oproept. Deze pijn wordt veroorzaakt doordat het oude karma heel persoonlijk is en in een sociale gemeenschap moet worden uitgewerkt die vaak heel andere doelen nastreeft. Het persoonlijke staat dan in zijn eentje tegenover de massa die hem/haar vaak niet begrijpt omdat men de pijn niet kent die er achter zit. De komende tijd wil ik wat voorbeelden beschrijven die ik gevonden heb. Om aan te sluiten bij  één van mijn vorige nieuwsbrief wil ik als eerste de horoscoop van Trump bekijken. Hier onder de geboortehoroscoop van Trump:

Wat je bij Trump ziet is dat Cheiron in een vrij nauwe conjunctie staat met Jupiter in het teken weegschaal in het tweede huis, deze maakt weer een driehoek met de Zon, Uranus en de maansknoop in tweelingen in het tiende huis. Ook maakt Cheiron een sextiel met de Maan en de maan staat conjunct de zuidelijke maansknoop en maakt een oppositie met de Zon, Uranus en de noordelijke maansknoop; dit noem je een ambivalentie driehoek [Hubermethodiek]. In principe zitten in dit figuur hoofdzakelijk harmonische aspecten (sextiel en driehoek), de moeilijkheid is echter dat er een oppositie aanwezig is tussen Zon en Maan die weer conjunct de maansknoopassen staat. De Zon met de noordelijke maansknoop en de Maan met zuidelijke maansknoop. Dit maakt dat Trump in zijn optreden veel onverwacht geluk heeft, juist omdat de Zon en noordelijke maansknoop ook nog verbonden zijn in een driehoek met Jupiter (conjunct Cheiron). De Maan die met Trump zijn gevoel te maken heeft, is constant in verbinding met zijn vorige levens (conjunct de zuidelijke maansknoop) dit maakt dat alles wat in hem op komt geventileerd wordt als een soort oprisping en daardoor de indruk geeft van een soort ongeleid projectiel.

Zowel het optreden als het gevoel van Trump zijn verbonden met zijn oude karma en het pijnpunt daaromtrent; maar omdat de Zon weer conjunct Uranus staat, is er ook een sterke verbinding met zijn collectieve omgeving waar hij in dit leven mee verbonden is. Het tweede huis staat voor bezit en talent en daar zit dus geluk (Jupiter) maar ook pijn (Cheiron) op. Dit heeft zeker te maken met zijn recentelijk vorig leven. De diepere oorzaak van de moord op de Romanov tsarenfamilie was, dat zij in grote weelde leefden terwijl het volk in bittere armoede leefde en daarover in opstand kwam. De collectieve woede daarover was de aanzet voor het communisme.

Volgens de laatste berichten heeft Trump, de economie na een jaar regeren weer nieuw leven ingeblazen. Omdat Jupiter (conjunct Cheiron), in het tweede huis driehoek Zon conjunct Uranus, gelukkig is met financiën, heeft dit na een jaar regeren dit zijn vruchten voor de VS afgeworpen. Jupiter is echter ook de heerser van het achtste huis en het achtste huis gaat over taboes, angsten, dood en transformatie hierdoor zijn zijn tweets vaak taboedoorbrekend om zodoende, zijn pijnpunt onder de aandacht te brengen; dit proces gaat bij Trump geheel onbewust.
De taboedoorbrekende eigenschap dateert niet van nu maar speelde van al veel eerder, bijvoorbeeld toen hij in 2005 de uitspraak deed: Crab them by the pussy.  Hoe vreemd het ook klinkt, na de bekendmaking van deze uitspraak, eind 2016, is  wél de hele #MeToo op gang gekomen waardoor allerlei bekende persoonlijkheden van hun troon zijn gevallen zoals  Harvey Weinstein. Hoe je ook over Trump mag denken, hij weet wel zo te provoceren dat er verandering optreedt in de samenleving, bekeken vanuit zijn oude karma is dat wel een vooruitgang.
Een mooi stukje dat over het taboe doorbreken gaat is de Column van S. Ephimenco in het dagblad Trouw:
De kop daarvan is: ‘Trumps ogenschijnlijk krankzinnige tweets kunnen onverwachte effecten hebben. Het bijzondere aan Donald Trump is dat hij de gave bezit om mensen te verenigen. Maar wel mensen die hem verafschuwen of haten.

Dit verenigen van mensen in afschuw heeft mijns inziens te maken met Jupiter conjunct Cheiron driehoek Zon conjunct Uranus in tien oppositie de Maan en de beide maansknopen. Deze afschuw heeft vooral te maken met Trump zijn eigen afschuwelijke dood in zijn recentste vorige leven; het slechte in de mens wordt zodoende collectief naar boven gehaald om in het daglicht bewust gemaakt te worden waardoor het opgelost kan worden.

2 thoughts on “Cheiron de niet geheelde wond in de ziel [serie]”

  1. Dag Wilma
    Een knap stuk over Cheiron. Dit is een punt wat mij altijd echt interesseert in de astrologie. En dus ook een studie waard
    In ieder geval tot Woensdag en een goed weekend van Ans v. Veen

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.