Op dit moment doet Pia Dijkstra (D66) een poging om de donorwet te veranderen; alle niet geregistreerde mensen zouden volgens haar automatisch donor moeten zijn tenzij de familie anders beslist op het moment van overlijden. Vorig jaar maakte Pia Dijkstra zich hard voor een nieuwe wetgeving op de euthanasie betreffende het voltooide leven. Een ieder zou volgens haar het recht moeten hebben om te bepalen wanneer het leven voltooid is. Er doet zich hier iets merkwaardigs voor: aan de ene kant moet in haar visie de mens die het leven als voltooid beschouwt, mogen vertrekken, terwijl de nieuwe donorwet mensen die willen leven maar een orgaan hebben die niet meer functioneert een nieuw orgaan moeten krijgen. Beide wetsvoorstellen zijn gericht op een maakbare wereld die vastgelegd wordt in een wet. De schaduwkant van de maakbare wereld is dat na het gemaakte doel de volgende disorder zich weer aandient.

Een bijzonder boek dat gericht is op de filosofische kant van de maakbare wereld is het boek van Yuval Harari: Homo Deus. Dijkstra heeft het vanuit haar gedachtegang goed met de mensheid voor maar wordt als je naar haar maansknoophoroscoop kijkt geplaagd door een dominant onbewust motief. Onder toon ik de maansknoophoroscoop van haar geboortedag; er is geen geboortetijd bekend. NB de maansknoophoroscoop is minder gevoelig voor de exacte geboortetijd:

Wat opvalt is dat Cheiron haar niet geheelde wond in de ziel in het twaalfde maansknoophuis staat, dit is het huis van slachtofferschap en isolement. NB. de maansknoophoroscoop wordt altijd wat wit/zwart geduid omdat het om onbewuste motieven gaat. Wanneer nl het bewustzijn ontbreekt dan werkt het in extremen: goed/slecht, licht/donker. Cheiron maakt een oppositie met Jupiter en Uranus in het zesde huis. Jupiter heeft in de maansknoophoroscoop de neiging om vooral de ondragelijke lichtheid en optimisme van het leven te vertegenwoordigen. Uranus is de planeet van de wetenschap maar bovenal van het collectief. In een vorig leven heeft Dijkstra geleden en wil bovenal dit lijden wegnemen voor de collectieve massa maar voelt haar eigen onmacht hierin. Cheiron maakt ook nog een inconjunct met Pluto in vijf, het huis van het ego. Pluto wil breken met oud niet meer werkend karma en een inconjunct is het grootste denkaspect dat pas de laatste decennia pas actief voelbaar is geworden in het bewustzijn van de mens. Dit duidt erop dat het ego (vijfde huis wat versterkt wordt door Zon in het maansknoophuis één) de strijd aan wil gaan met verdrongen pijn in haar ziel. Ook het vierkant tussen Cheiron en Neptunus wijst erop dat ze het gevoel heeft dat zij de pijn van anderen zou kunnen oplossen; een soort Jezus Christus archetype. Echter het gaat hier om een schaduwhoroscoop wat betekent dat het een oude/verleden horoscoop is en niet geldt voor de actualiteit. Ik vermoed dat de nieuwe tijd veel meer gericht zal zijn op zingeving geven aan dat wat je overkomt en minder gericht is op het ingrijpen van derden (wetgeving) van anderen. Oftewel de maakbare wereld maakt kwetsbaar. De christelijke cultuur heeft hier uitdrukking aan gegeven door het lijden van Jezus Christus als centraal archetype in te brengen.
Het vissentijdperk is zo goed als voorbij en het watermantijdperk vraagt om een hoger bewustzijn en het hoger bewustzijn stelt vooral de vraag: waarom is mijn leven zoals het is en verschilt dat van andere mensen. Ik denk persoonlijk dat door deze vraag te stellen je verder komt dan allerlei fraudegevoelige wetten aan te nemen die uiteindelijk niet naar echte vrijheid leiden.

Een mooi saillant detail is dat de cabaretier Herman Finkers op dezelfde dag is geboren is als Pia Dijkstra. Het levensverhaal of ook wel biografie genoemd, maakt dat je met precies dezelfde onbewuste motieven, anders om kunt gaan. In dat opzicht is  dit een mooi bewijs dat de mens écht vrij! In de volgende nieuwsbrief zal ik dan ook hetzelfde thema voor Herman Finkers beschrijven met het verschil van invulling in de biografie.

 

Korte analyse:

Gisteren maandag 5 februari was er grote paniek op de beurs omdat de Dow Jones het grootste verlies sinds 2011 meemaakte; tot grote opluchting van de beurs herstelde de koers zich de volgende dag weer wat maar de schrik zit er dus nu in. Dit is lastig nu we sinds Saturnus in steenbok loopt gevoelig zijn voor een angstcultuur. Maandag maakte Venus, de planeet van het geld een ingaand halfsextiel met Cheiron (het verdrongen pijnpunt) halfsextiel Uranus de planeet van het collectief. Dit figuur wordt in de Hubermethodiek een ‘Auge’ (oog) genoemd en is het kleinste geometrische figuur dat kan worden gevormd. De betekenis: er wordt even een focus gelegd op de planetenkwaliteiten die hierbij betrokken zijn. Met andere woorden: we worden herinnert aan de financiële wereldcrisis die zijn dieptepunt had in 2011.

 

NB de komende tijd zal ik proberen elke nieuwsbrief af te sluiten met actuele korte analyse.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief  

 

2 thoughts on “Cheiron de niet geheelde wond deel 3 Pia Dijkstra”

  1. In het boek Mondknoten Astrologie Innerer Kompass der Evolution van Bruno und Louise Huber wordt de theorie besproken. Het boek is eventueel ook in het Engels verkrijgbaar. Helaas niet in het Nederlands.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.