Sinds de nieuwe serie Luizenmoeder is gestart op NPO3, is één van de hoofdpersonen, juf Ank, waanzinnig populair geworden. Ilse Warringa, zo heet de actrice die juf Ank vertolkt, kan de belangstelling omtrent haar persoon nauwelijks aan. Ze krijgt dagelijks de raarste vragen en verzoeken voor optredens en interviews. Ze werd zelfs uitgenodigd om bij een stervende te komen zitten, aldus de Volkskrant in een groot interview op 23 februari met de actrice.

Ilse Warringa heeft tot nu toe als actrice in de luwte haar acteerwerk gedaan en opeens is ze waanzinnig populair. Warringa is geboren op 1 juni 1975 in Dalfsen, een geboortetijd van haar is niet bekend. In het kader van mijn serie Cheiron de niet geheelde wond in de ziel (deel 1, deel 2, deel 3, deel 4) is haar daghoroscoop goed te plaatsen. Onder toon ik de (dag)horoscoop van haar.

Warringa is een tweelingen Zon. De kwaliteiten van een tweelingen Zon is dat deze personen in staat zijn om de dingen van twee kanten te bekijken, zonder hierbij onwaarachtig te worden. Wanneer je het interview met haar leest, valt dit ook op want ze is niet onverdeeld blij met de aandacht die ze nu krijgt. Sterker nog: toen André van Duin haar liedje als carnavalskraker bracht, barstte ze in tranen uit omdat dit liedje zijn oorsprong had in een persoonlijke herinnering.

Ze zegt daarover: ‘Dat stomme liedje is ontstaan [het oorspronkelijke versje uit de Luizenmoeder] uit een heel persoonlijke herinnering: mijn dochter oefende dat ooit op een harp, bij een cursus ‘toetsen en tokkels’ op de muziekschool’. Aan deze reactie kun je de dualiteit aflezen die in haar wezen leeft tussen het gevoel en het vertolken van de collectieve problematiek. In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over een soortgelijke situatie van Herman Finkers over zijn Slecht nieuws act. NB. Finkers heeft Zijn Maan in tweelingen en zijn Zon in het polaire teken van tweelingen, boogschutter.

Uranus is de planeet die de mens verbindt met de collectieve groeperingen om hem heen. De oppositie tussen Cheiron en Uranus staat in de laatste graden van de ram/weegschaal tekens. De ram/weegschaal as gaat om de persoonlijkheid in contact met zijn medemens. Op een bepaalde manier weet Warringa als actrice, de op regels gerichte maatschappij, op een karikaturale manier neer te zetten zodat de collectieve massa uit zijn lethargie ontwaakt. Dit verklaart de spectaculaire hype van de tv-serie! Toen ik de eerste aflevering zag, ging er een wereld voor me open; wat daar neergezet werd kan ik met geen mogelijkheid duidelijk maken, maar wordt met zoveel humor maar ook met realiteitszin neergezet. Ik denk dat dit alles te maken heeft met echte creativiteit; creativiteit waar zo dringend behoefte aan is om de verontruste wereld weer moed te geven.

In de daghoroscoop van Warringa is ook een Zon oppositie Neptunus aanwezig; deze is vrij exact in de elfde graad van tweelingen en boogschutter. Deze oppositie laat zien dat Warringa een sterke spanning voelt tussen haar en het leed in de wereld. Neptunus gaat namelijk over lijden, maar is daarnaast ook de planeet van de theaterwereld en de spiritualiteit. Haar tweelingen Zon verbergt echter de spirituele kant van het verhaal omdat ze steeds het tegenbeeld van een waarneming (tweelingen) in haar visie meeneemt.

NB. In de maansknoophoroscoop staat de oppositie van Uranus en Cheiron precies op de overgang van het eerste en tweede huis en het zevende en achtste huis. De Zon oppositie Neptunus staat in het zesde en twaalfde huis.

Haar reactie op de verruwing van haar liedje dat een oorsprong vond in een tokkel van haar kind, bewijst haar grote gevoeligheid en dat is nu net waar we op dit moment als samenleving met veel regeltjes zo’n behoefte aan hebben. Door de regeltjes in haar type als juf Ank uit te beelden, krijgt de collectieve massa opeens verbinding met de absurde regels die we elkaar stellen om onze angsten voor de toekomst te verhullen. Saturnus loopt niet voor niets in zijn eigen teken steenbok toen deze serie van start ging.

Abonneren op mijn nieuwsbrief? Aanmelden kan via deze pagina!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.