Mark Zuckerberg en Facebook

Geen reacties

Het moet kennelijk als een soort sociale grap tussen studenten zijn begonnen begin deze eeuw; studenten verenigden zich op internet en vertelden elkaar leuke dingen. Dit idee kwam van Mark Zuckerberg en manifesteerde zich in het fenomeen Facebook. Vooral door de razend snelle ontwikkeling van internet en ook doordat het bewustzijn van de mensheid zich steeds breder ontwikkeld heeft Zuckerberg Facebook kunnen ontwikkelen. En even onverwacht is hij opeens in opspraak gekomen omdat privacyregels op grove manier geschonden zouden zijn. Hij werd dan ook ter verantwoording geroepen en omdat zijn vermogen ca 71 miljard US Dollar is en hij daarmee de vijfde plaats inneemt van de rijkste mensen in de wereld, kan hij de komende tijd de nodige weerstanden en processen verwachten.

Wanneer ik naar de foto van Zuckerberg kijk, komt bij mij het gevoel naar boven: een goedaardige lieve wat naïeve jongen die niet veel kwaad in de zin heeft. Maar ja, als je de vijfde rijkste man in de wereld bent dan past dit beeld niet helemaal. Wanneer je astrologisch over het fenomeen facebook nadenkt, dan denk je al snel aan de planeet Uranus en wat minder aan de planeet Mercurius omdat Uranus meer met grotere collectieve belang te maken heeft en Mercurius eigenlijk meer de communicatie zelf is. En als je daar zoveel geluk mee hebt, dan denk je ook aan de planeet Jupiter van het geluk, of Venus, de planeet van het geld. Dit weekend kreeg ik mijn (onvolprezen)  vakblad Astrolog binnen en zag achter op het blad Zuckerberg zijn geboortehoroscoop staan. Onder toon ik de tekening

Ik schreef in het verleden al eens over het kleinste aspectfiguur dat mogelijk is, de zogenaamde Auge/oog. Het zijn twee halfsextielen die een sextiel vormen en de uitwerking er van is dat er een enorme focus en geconcentreerdheid op de betreffende energieën komt te liggen. Zuckerberg heeft deze Auge tussen: Uranus halfsextiel Jupiter sextiel de Maan conjunct Mars en Saturnus. De Maan conjunct Mars en Saturnus duidt op een oud karmisch emotioneel verhaal dat hem tot handelen aanzet. De stand in de maansknoophoroscoop geeft daar meer informatie over. Omdat deze driedubbele conjunctie tussen Saturnus, Maan en Mars ,ook nog een contact maakt met de Zon, zijn alle hoofdplaneten indirect betrokken in zijn focus (Auge). NB. hoofdplaneten zijn: Zon, Maan en Saturnus, deze staan voor het drieledig functioneren van de mens. Zon is zijn persoonlijkheid; de Maan is zijn gevoel; en Saturnus is het karma dat iemand meebrengt uit vorige levens.

Een ander punt dat heel belangrijk is, heeft te maken met waar zo’n Auge staat, bij Zuckerberg staat Mars exact op de cusp van het derde huis. Het derde huis gaat over communicatie en wanneer een planeet precies op de cusp staat heeft hij een grote kracht; de optimale wil is dan aanwezig om van de betreffende energie wat te maken. Bekeken vanuit het Leeftijdspunt dat door de horoscoop loopt, zou je hiervan kunnen zeggen dat omstreeks het twaalfde jaar er een impuls is ontstaan om mensen bij elkaar te brengen.
NB. het leeftijdspunt loopt vanaf de ascendant in tweeënzeventig jaar door de gehele horoscoop; elke zes jaar wordt loopt het leeftijdspunt door één huis; van de geboorte tot het zesde jaar door het eerste huis; van het zesde tot het twaalfde huis door het tweede huis, enz. Het huizensysteem GOH/Koch wordt hierbij gebruikt.
Omstreeks Zuckerberg zijn twaalfde verjaardag maakte het leeftijdspunt dus een conjunctie met Mars wat hem op dat moment een extra wilsimpuls gaf om communicatie als belangrijk aandachtspunt mee te nemen in zijn verdere ontwikkeling.  Deze impuls om te communiceren  heeft zich bij Zuckerberg razendsnel ontwikkeld omdat, zoals gezegd, de Auge het kleinst denkbare geometrische figuur in de horoscoop is. En juist omdat Uranus de planeet van het collectief geheugen is en Jupiter de planeet van het geluk, betrokken zijn in dit aspectfiguur, heeft zijn succes zo’n grote omvang gekregen. Het nadeel daarbij is, dat het zich allemaal op een relatief jonge leeftijd heeft voltrokken. Het gebrek aan levenservaring is als het ware nog te weinig ontwikkeld om dit grote succes in goede banen te leiden, juist omdat hij wat naïef (idealistisch) lijkt. Het is een beetje te vergelijken met de tovenaarsleerling die zelf verwonderd is over magie.  Het gevoel dat ik had toen ik zijn gezicht zag op tv, werd bevestigd toen ik zijn levensbeschrijving las op Wikipedia. Met deze zin sluit het artikel af: Mark en zijn echtgenote Priscilla Chan hebben het voornemen 99% van hun vermogen aan goede doelen te schenken. Een edel streven; echter de komende tijd zal de aandacht vooral gericht zijn op hoe deze rijkdom tot stand is gekomen en welke praktijken hier voor gebruikt/misbruikt zijn.

Facebook werd door Zuckerberg opgericht in 2004 [Bron Wikipedia] Op dat moment maakte het leeftijdspunt een conjunctie met Neptunus. Neptunus is de planeet van het bovenpersoonlijk gevoel en geeft in hoogste instantie inzicht in het onbaatzuchtig streven van de mens, en verbindt gevoelsmatig collectieve groeperingen (Uranus) met elkaar. NB. het is niet toevallig dat eerst Uranus werd ontdekt in de 18de eeuw, in de 19de eeuw Neptunus en in de 20ste eeuw Pluto. Deze drie buitenplaneten geven inzicht in het nieuwe denken, voelen en willen dat in de mens aan het ontstaan is.

In juli 2006 maakte het leeftijdspunt van Zuckerberg een conjunctie met Jupiter. De laatste planeet van de chronologische opbouw van het aspectfiguur  Auge. Op dit moment is het leeftijdspunt in Zuckerberg zijn horoscoop bezig een vierkant te maken met Uranus. Een vierkant is een spanningsaspect; het is een soort herhalingsoefening van de tijd dat het leeftijdspunt een conjunctie maakte met Uranus, wellicht het moment dat hij facebook als idee ging ontwikkelen en met succes heeft uitgewerkt . In de tussentijd is er meer bewustzijn ontwikkeld bij de mensheid, bijvoorbeeld over de privacy. Zuckerberg wordt nu uitgenodigd om het fenomeen Facebook te renoveren in opzet. Ook maakt op dit moment het leeftijdspunt in zijn horoscoop een driehoek met Saturnus, dit nodigt hem uit om vorm te geven aan zijn karma. Met andere woorden: uit welk onbewust motief is dit grote succes voortgekomen en wat kan er nog aan bijgeschaafd worden. De opzet was idealistisch, dat leidt geen twijfel, maar één en ander is razend uit de hand gelopen, een veel voorkomend verschijnsel bij Jupiter gecombineerd met Mars en Uranus!

 

Wie graag zelf zijn eigen biografie met hoogte en dieptepunten wil leren doorgronden kan mijn nieuwe  onlinebiografie cursus volgen. Door het persoonlijk contact kan ik u hier persoonlijk bij begeleiden. Het voordeel daarvan is dat je dit in je eigen tempo mag doen en zodoende werkt aan je eigen levensverhaal. De grote winst die je hebt van je levensverhaal is dat je kunt anticiperen op de toekomst; een belangrijk punt in een tijd van snelle communicatie! Voor meer informatie: klik hier

Tot 15 mei 2018 is er een actie, u betaald geen € 295 maar € 250.

Ook is het mogelijk een levensoverzicht te laten maken door mij, kosten € 130,00 U kunt zich hier aanmelden voor een intakeformulier.

Op zaterdag 25 augustus 2018 houd ik een workshop over het leeftijdspunt in de horoscoop. Als voorbeeld zal ik de biografie van Albert Einstein geven. Ook wordt er schriftelijk materiaal verstrekt van de eigen horoscoop met zijn bijzondere data en invloeden. NB in verband met de intensiteit van het onderwerp zal de groep niet groter zijn dan zes á zeven personen. De workshop is van 11.30 – 15.30 Kosten € 95,00  vóór 1 juni 2018 Hier aanmelden

 

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

BedragGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu