Het verdient niet direct de schoonheidsprijs hoe Israël zijn zeventigste verjaardag vierde op 15 mei. Wanneer je de Palestijnse betogers, die sowieso zwakker zijn dan het ijzersterke leger van Israël, met scherp beschiet ben je mijns inziens niet goed bezig. Het op deze wijze ‘vieren’, werd waarschijnlijk nog extra aangewakkerd door Trump die uitgerekend op diezelfde dag de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem opende. Kortom de Israëlisch en de Palestijnen zijn weer verderaf gedreven van vrede.

De dag van Israëls verjaardag was tevens de dag dat Uranus voorwaardelijk het teken stier betrad. In mijn langdurige studie naar Uranus heb ik gevonden dat Uranus vooral gaat over het collectief onbewuste. In de horoscoop van Israël staat Uranus in oppositie met Jupiter in het teken boogschutter; boogschutter gaat onder meer over geloof en filosofie. Deze stand is goed plaatsbaar, Uranus in tweelingen geeft inzicht in de dubbelhartigheid in de volksziel van Israël. Enerzijds zijn ze heel assertief terwijl ze anderzijds steeds refereren aan hun slachtofferschap in het verleden. Door deze merkwaardige mix die ook nog gespannen geactiveerd wordt door een grote vorm van eigenwaarden (Jupiter) maakt de staat Israël zich niet erg geliefd. Ook staat deze horoscoop van Israël in teken van de eerste straal van Wil of Macht (theorie Alice Bailey en Blavatsky)  En omdat de transit Uranus in het recentelijk verleden een driehoek met deze Jupiter maakte, is het zelfbewustzijn van de volksziel op dit moment erg groot. Netanyahu toonde dit laatst nog weer duidelijk toen hij zijn betoog hield tegen Iran wat Trump weer stimuleerde om olie op het vuur te gooien door de ambassade van de VS naar Jeruzalem te verplaatsen. Ook heeft het laatste halfjaar de transit maansknoop conjuncties gemaakt met belangrijke planeten in de horoscoop van Israël. Achtereenvolgens met: Mars, Saturnus, Pluto en deze zomer met de Maan. De transit maansknoop die in een horoscoop een aspect maakt met een planeet, nodigt uit om de betreffende energie van deze planeet bewust te maken. Mars, Saturnus en Pluto zijn volgens de traditionele astrologie problematische planeten en hebben vaak te maken met agressie en repressie, hierdoor komt een oud verleden weer naar boven (Saturnus). De problematische kant  van de volksziel komt nu duidelijk naar voren. En doordat de Joden onnoemelijk geleden hebben in de tweede wereldoorlog durven buitenstaanders geen kritiek op hen te uiten. Hierdoor vagebondeert de Joodse volksziel wat rond in het conflict en doet bizar genoeg in een variant de Palestijnen wat aan wat hen zelf ook is aangedaan. Je zou denken dat er enig bewustzijn aanwezig zou moeten zijn om verdreven te worden uit het land waar je woont.

George Bode (astroloog) heeft een moeilijke maar zeer bruikbare theorie over het viervoudige geheel van de maansknoop [Zwarte Maan Zwarte Zon Drakenkop blz. 245], daarin beschrijft hij het ritme van de maansknoop en zijn werking. Zo noemt hij het punt dat negentig graden verder vóór de maansknoop De Draak ligt; en het punt dat negentig graden achter de maansknoop ligt: Het Beest. De Draak is het hoogste haalbare punt dat bereikt kan worden, bekeken vanuit de energie die in de noordelijke maansknoop stand aanwezig is en kenmerkt zich door een sterke vorm van gefixeerd zijn op het uiteindelijke doel; een en ander heeft een dwangmatig karakter. Het Beest daarentegen laat alles komen en heeft nauwelijks vormkracht om iets te bereiken, het blijft in de ideeënwereld hangen. De Draak heeft overeenkomsten met de Zwarte Maan en Het Beest met de Zwarte Zon. De noordelijke maansknoop is verwant aan de Zon en zuidelijke maansknoop aan de Maan. NB. Er valt veel meer van deze theorie te vertellen vooral in combinatie met de Hubermethode van de maansknopen. Immers de Draak is het MC in de maansknoophoroscoop en het Beest het IC. Ik zal in de komende nieuwsbrieven aan deze theorie nog verdere aandacht besteden.

In de horoscoop van Israël staat de Draak op 14 graden leeuw en Het Beest op 14 graden waterman (waar Uranus over heerst) Recentelijk heeft, de transit Maansknoop een conjunctie gemaakt met De Draak, om precies te zijn 24 februari 2018, waardoor het gefixeerd zijn op de eigen staat/volksziel zijn hoogtepunt heeft bereikt.
Omdat Trump zijn Zon, Uranus en maansknoop in zijn geboortehoroscoop vrijwel conjunct staat met de Uranus van Israël, verbindt hij zich extreem met de volksziel van Israël. Deze cluster van conjuncties van Trump in combinatie met de conjunctie van Uranus van Israël staat in een oppositie met Trump zijn zuidelijke maansknoop die dus over het verleden/vorige incarnaties gaat. Trump herkent hierdoor iets van de collectieve volksziel van Israël waar hij ook in een vorig leven mee geconfronteerd werd. Ook staat Mars, – de planeet van onder meer strijd en oorlog -, staan vrijwel conjunct met elkaar.  Bij Trump staat Mars  op 27 graden leeuw en bij Israël op 28 graden leeuw. Het verschil is dat Israël alleen maar met zijn collectieve manifestatie bezig is en dat Trump zich iets herinnert uit een vorige leven. Zo herinnert de collectieve volksziel van Israël, – de Joden -, de dramatische holocaust, terwijl Trump in zijn recente leven slachtoffer werd van de Russische revolutie. Beide lijden aan een verschillende vorm van slachtofferschap. Als je het astrologisch over slachtofferschap hebt, dan kijk je vooral naar Neptunus en Cheiron die de niet geheelde wond bloot legt. Israël en Trump hebben beiden Neptunus in een ruime conjunctie staan en de planeet Jupiter en Cheiron van Trump bindt ze samen. Met andere woorden: de niet geheelde wond in Trump zijn ziel kan hij in verbinding brengen met herinneringen aan lijden in de Israëlisch volksziel.

NB. De gegevens van de horoscoop van Israël is afkomstig uit de databank van astro.com

 

 

 

Nu de maansknoop over het punt van De Draak is gegaan, nemen de krachten om het hoogst mogelijke punt te halen af en loopt de maansknoop toe op de conjunctie met zichzelf. Introspectie moet plaats maken voor gefixeerd zijn op macht. Wellicht mede omdat de wereld om Israël heen klaar is met hun egocentrische benadering. We zullen zien of het zo werkt.

2 thoughts on “Het geweld in de Gazastrook”

  1. Er zijn zéker 2-slachtige fenomenen: enerzijds heb je de Zionisten, die de gewelddadige krachten beheersen en anderzijds de joden, die daarvan ook het slachtoffer zijn en het vaak niet eens zijn met hun daden, of erin meegaan omdat ze het niet kunnen doorgronden.

  2. Mwa, enige nuancering is hier wel op zijn plaats.
    De Joden hebben zich in de Tweede wereldoorlog zonder enig verzet bij miljoenen laten afslachten door de Nazi’s. Logisch dat de Joodse volksziel doordrongen is van ‘dit nooit weer’.
    De Arabieren in casu de Palestijnen hebben gezworen de Joden in zee te drijven, maw een nieuwe holocaust uit te voeren, zoals al decennialang door organisaties als Hamas, Fatah en Hezbollah wordt uitgedragen. Deze gedachte wordt ook op palestijnse scholen in de hersenen van kinderen gestampt.
    Het is dan ook logisch dat Israel hard reageert op alle provocaties en aanvallen op haar burgers. Israel moet wel egocentrisch zijn om te overleven temidden van een vijandige wereld.

    Overigens is de periode 2022-2024 een zeer belangrijke periode voor Israel. De planeet Uranus transiteert in 2022 eerst over de Noordelijke Maansknoop en twee jaar later over de Zon. Daarmee komt het in een existentiële crisissituatie terecht.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *