Op 25 mei 2018 is het dan zo ver, de nieuwe privacywet gaat in werking. Een wel zeer karakteristiek moment nu vorige week Uranus voorlopig in het teken stier is gaan lopen. Het teken stier maakt van nature een vierkant met waterman waar Uranus de planeet van de collectieve gemeenschap over heerst. Uranus is de planeet van het grote collectieve verband en verbindt mensen met elkaar.

Toen Uranus in het teken ram stond,-  ram is een vuurteken -, expandeerde de communicatie zeven jaar lang enorm. Facebook, twitter Instagram enz. groeide als kool. Nu ook nog Saturnus in steenbok loopt, het teken van de beperking, worden we met zijn allen stevig teruggefloten wat de nodige verwarring oplevert. In de Volkskrant van donderdag 24 mei jl stond een artikel van een kaasverkoopster die haar hele gang door het privacy doolhof wetgeving beschrijft.

Omdat de nieuwe privacywetgeving begint met een Uranus in de eerste graad van stier zal er nog heel wat aan geschaafd moeten worden voor het goed werkt. Als je kijkt naar de horoscoop van de ingang van deze wetgeving dan zie je dat Saturnus de heerser is van de ascendant, deze staat dus in steenbok en in dezelfde graad als de maansknoop; dit duidt altijd op een onverwachte wending. Saturnus in steenbok duidt onder meer op angst en een neiging tot bureaucratiseren. Uranus zelf staat heel toepasselijk in het onderschepte deel van het derde huis en maakt een vierkant met Mars in waterman. Mars in waterman duidt weer op een sterke impuls om te willen communiceren en daar is dus nu een spanning/beperking in opgetreden (vierkant)

Het gekke verschijnsel doet zich nu voor dat vele mensen op sociale media er van alles uitgooien van de meest intieme zaken tot scheldpartijen en dat aan de andere kant mensen die eenzelfde interesse hebben en zich in één of andere groep verzameld hebben, – al is het maar dat je een kaasvrouw met haar producten respecteert en op de hoogte wilt blijven van haar producten -, beboet kan worden als haar nieuwsbrief gehackt wordt omdat dit ook onder de privacywet valt. De Zon in tweelingen in deze horoscoop, in het vijfde huis, geeft de algehele verwarring aan van de dubbelheid van dit besluit. En omdat Neptunus ook nog in zijn eigen teken staat en nog geen sextiel heeft gemaakt met Saturnus, is het verwarring troef.
De Maan in weegschaal in het negende huis, vraagt om gevoelsmatige nuancering en het ontwikkelen van een echte visie (negende huis). Dat deze nuancering er nog niet is laat het T-vierkant zien waar de Maan in betrokken is. Het T-vierkant wordt gevormd met Maan vierkant Saturnus oppositie Venus in het zevende huis. Kortom deze wet is nog lang niet klaar en zal ook nog de nodige protesten en onduidelijkheden opleveren omdat Uranus nog weer in het najaar terugkeert naar het teken ram.
Wat opvalt aan deze nieuwe tijd waarin een nieuw bewustzijn in het denken, voelen en willen moet worden ontwikkeld, is dat we (nog) geen midden kennen. Aan de ene kant hebben we een type als Trump die er alles maar uitgooit wat in hem opkomt, terwijl aan de andere kant de goedwillende mens, steeds benauwder wordt om iets van zichzelf vrij te geven. Kortom het heilige midden ontbreekt in deze tijd vrijwel altijd.

 

Ps. Ook ik zal me houden aan de privacyregels van de AVG. Ik ben nog aan het uitzoeken hoe het zit met personen waarvan de geboortegegevens afkomstig uit een databank gehanteerd moet worden. Dit zal tot gevolg hebben dat ik de komende tijd, tijdens mijn zoektocht naar de wetgeving hieromtrent, geen persoonlijke analyses meer zal plaatsen op mijn website.

 

2 thoughts on “De nieuwe privacywetgeving”

  1. Dag Wilma, in bewondering voor je zorgvuldigheid
    lees ik je nieuwsbrieven en wil graag je
    bewegingen blijven volgen in de toekomst en
    wens je een inspirerende Zomer.
    Hartelijke groet,

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *