Voor de zoveelste keer is het ministerie van Defensie in opspraak. Deze keer door schadelijke verf die in het verleden gebruikt zijn door medewerkers voor VS straaljagers en NAVO vliegtuigen. In de verf zit de schadelijke stof Chroom-6 dat kankerverwekkend is. Veel oude medewerkers uit de werkplaats zijn aan kanker overleden. Afgelopen maandag 3 juni gaf de staatssecretaris toe dat Defensie gefaald heeft door deze informatie die al lang bekend was, achter te houden. Vanaf 1973 af had men het vermoeden dat deze stof gevaarlijk en waarschijnlijk kankerverwekkend was. In 1986 wist men het zeker maar er werd geen actie ondernomen uit angst dat deze tak van Defensie gesloten zou worden.

Menig journalist vraagt zich af wat er toch mis is bij Defensie, een rij van blunders volgen elkaar met de regelmaat van de klok op. De recentste was de missie in Mali. Een algemene reden die voor dit blunderen wordt opgegeven zijn de bezuinigingen op defensie. Maar deze reden is wel een snelle en gemakkelijke, vooral omdat deze verfaffaire dateert van de vorige eeuw. Het gemakkelijke er aan is, dat niemand zich écht verantwoordelijk voelt omdat het in het verleden gebeurd is; dit drukte zich dan ook uit in dat Defensie een staatssecretaris stuurde en de minister zelf dit niet komt vertellen. Om iets meer van de achtergronden te weten te komen van dit drama is het goed om naar de horoscoop van Nederland te kijken; die valt gelukkig niet onder de privacywet 😉

Als je het over het leger van een land hebt, kijk je naar Mars en naar het zesde huis. [Hajo Geurink]. Mars staat in het teken steenbok waar over enige tijd de transit Saturnus een conjunctie mee gaat maken. Oftewel: ‘dit muisje zal nog wel een flink staartje hebben’. De heerser van het zesde huis is Jupiter, een optimistisch maar soms ook een onrealistische planeet. Jupiter staat in het teken weegschaal en vraagt daar om genuanceerd (weegschaal) over dingen te denken. Jupiter staat in een inconjunct met Cheiron, de niet geheelde wond. Met andere woorden Defensie denkt abstract (inconjunct) over pijn die veroorzaakt wordt door hun expansiedrift. Immers een inconjunct is een nieuw denkaspect die door velen nog niet begrepen wordt. Jupiter is in de radix verbonden met een kleine talentendriehoek [Hubertechniek]. Deze wordt gevormd Jupiter driehoek Saturnus sextiel Uranus sextiel Jupiter. Echter hier is iets bijzonders mee aan de hand. Deze kleine talentendriehoek verdwijnt in de huizenhoroscoop. In de Hubermethode wordt de huizenhoroscoop gebruikt om te zien hoe het leven door de loop van de tijd een aanleg verandert. Je ziet als het ware de ontwikkeling van de mens. Omdat het hier niet om een mens maar om een gebeurtenis geeft het inzicht in de geschiedenis. Onder toon ik de huizenhoroscoop van Nederland.

Je ziet nu dat Jupiter zijn talentendriehoek verliest en dat het een vierkant gaat maken met Mars (mede aanduider van het leger). Jupiter maakt nu ook een oppositie met Zon, Mercurius en Pluto en Cheiron en nog een oppositie met Venus. Venus wordt door sommige astrologen ook wel aan het leger toegekend maar dan in de beschermende zin. Kortom Jupiter staat maximaal onder druk en dit wordt nog versterkt omdat er ook nog een inconjunct ontstaat met de Maan; de gevoelens die er algemeen heersen in Nederland.
Hoe duid je dit nu? In aanvang is Nederland wat Defensie betreft een betrouwbare partner die een vooruitziende blik heeft zich uitdrukkend in een kleine talentendriehoek Jupiter driehoek Saturnus sextiel Uranus. Nederland zou door deze stand een bemiddelend rol kunnen spelen wat betreft defensie in de wereld. Zij kan van nature het collectief goed doorgronden (Saturnus in waterman), echter doordat Jupiter een oppositie gaat maken met onder meer de Zon in tien, is zij in de valkuil gevallen van zich manifesteren en mee willen doen. We zagen dit in de slechtste vorm toen het kabinet Balkenende besloot in 2003 mee te doen aan de Irakoorlog die op verkeerde aannames werd gevoerd en Irak tot op de dag vandaag totaal ontwricht heeft.
In het zesde huis staat de planeet Neptunus. Neptunus als aanduider van defensie is een soort contradictie. Neptunus is oorspronkelijk de planeet van onder meer spiritualiteit en medemenselijkheid maar ook van slachtofferschap; oorlog past daar qua slachtofferschap wel bij maar of je oorlog heden ten dage medemenselijk mag noemen is een dubieuze aanname. Neptunus maakt in de radix een vierkant met de Zon, Mercurius en Pluto wat duidt op het feit dat defensie van nature moeite heeft om zich te verbinden met de slachtoffers die haar werk maakt. Gelukkig wordt deze vierkant in de huizenhoroscoop een driehoek, iets wat nu nog niet merkbaar is, maar gelukkig is de eerste voorzichtige stap gezet en wellicht zal na de transit Saturnus in conjunctie met zichzelf defensie uitnodigen meer verantwoordelijkheden te nemen voor hun daden! Het is te hopen voor de slachtoffers!

Het is van nu af mogelijk om afzonderlijke modules te kopen uit mijn onlinecursus. In deze module zitten wat vragen die desgewenst mogen beantwoord worden. Ook wordt er persoonlijk materiaal verstrekt om de methode te toetsen aan de eigen biografie. Kosten € 65,00 per module. Wie meer wil leren over de achtergronden van de huizenhoroscoop kan zich hier aanmelden.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.