Koningin Maxima taboedoorbrekend

Geen reacties

Het acht uur journaal van 19 juni jl. opende met de tekst: Koningin Máxima heeft dinsdag bij een ingelast werkbezoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een korte verklaring gegeven naar aanleiding van het overlijden twee weken geleden van haar jongste zus Inés. Het bezoek aan Groningen was het eerste publieke optreden van de koningin sinds 6 juni [2018]. De presentator van het acht uur journaal prees haar om haar openheid over de zelfdoding van haar zus. Maxima sprak het als volgt uit: ‘mijn zusje was ziek en kon niet meer beter worden’.

Later in Nieuwsuur om 22.00 had Mariëlle Overbeek het over ons collectief geloof in een maakbare wereld, waar elke ziekte opgelost kan worden. Bij een zelfdoding en ook bij ongeneeslijke kanker kom je dan tot de ontgoochelende ontdekking, dat de maakbare wereld niet bestaat en toch blijkt uit de ervaring van elke dag dat we stellig geloven in een maakbare wereld.

Er is een boekje dat uitgekomen is in de zestiger jaren van de vorige eeuw geschreven door een kinderarts Karl König dat de opmerkelijke naam draagt: Waarom ben ik mijn broertje niet; dit is een toepasselijke titel als je je bedenkt dat Willem Alexander zijn jongere broer en Maxima haar jongere zusje moeten missen in de bloei van hun leven. König zet in dit dunne boekje van slechts honderd pagina’s uiteen welk archetypische functie elk kind inneemt in het gezin. In mijn cursussen en ook in mijn consulten maak ik veel gebruik van dit boekje en raad iedereen aan dit boekje te lezen als er onbegrijpelijke moeilijke situaties zich in de familie voltrekken.
König gaat er van uit dat een gezin spiritueel gezien ingedeeld wordt in drie soorten kinderen; komt er een vierde kind, vijfde of zesde kind bij, dan begint de reeks weer opnieuw. Het eerste kind draagt de traditie van vorige generaties in zich en is de vertolker van de familieziel van beide ouders. Een enig kind is in zijn ogen dan ook een heel bijzonder kind.

Koningin Maxima is een eerste kind (uit een tweede huwelijk van haar vader) en haar zusje Ines was een vierde kind; in König zijn theorie dus ook weer een eerste kind. Beide zusjes waren sterk zielsverwant vooral omdat de twee kinderen die daar tussen zaten jongens zijn anders functioneren in hun zielenleven; dit ondanks dat de genderneutralen van deze uitspraak zullen gruwelen. Koningin Maxima heeft een bijzonder karma waardoor ze koningin van Nederland is geworden; dit moet voor vader Zorreguieta een grote troost zijn geweest nadat hijzelf in discredit is geraakt door zijn onderministerfunctie ten tijde van het regiem van Videla. Op een bepaalde manier is Maxima een balsem op het zeer in het familiecollectief. Haar zusje wil als tweede eerste kind collectief  gezien in haar voetsporen treden maar dat loopt minder goed, haar aanpak is meer emotioneel omdat zij het tweede eerste kind is in de familie en daardoor vooral het emotionele in de familie wil belichten. Zou ze het derde eerste kind zijn (het negende kind dus) dan zou ze zich meer gericht hebben op de wilskrachtige kant van het manifesteren van de familieziel. Haar gevoelskant komt duidelijk tot uitdrukking in haar grote liefde voor muziek maar ze pakt ook onbewust de emoties van haar vader op. Onbewust is ze sterk verbonden met de gevoelsmatige pijn die in het familiecollectief leeft. NB. Van de moeder is weinig bekend ook daar kan een pijnpunt liggen.
Twee jaar geleden kwam Inés in opspraak, toen ze een hoge ambtenaar voor sociaal beleid werd in opdracht van de Argentijnse regering. De pers viel over haar heen, vanwege het forse salaris en het veronderstelde ontbreken van de juiste kwalificaties. Ze zou de baan te danken hebben aan connecties met president Mauricio Macri, een goede vriend van Máxima. Op haar beurt liet Máxima weten geen enkele rol te hebben gespeeld in de benoeming. [Bron: Volkskrant] Ines leed tevens aan anorexia en raakte in een depressie.

Bernadette Brady (astroloog) uit Australië heeft een schitterend astrologisch programma ontwikkeld [JigSaw] waarin door een wiskundige berekening de hele familie wordt geanalyseerd in wisselwerking tot elkaar. Zo ontstaat in een familie een bepaald dominant dierenriemteken en ieder lid afzonderlijk gaat een planetaire functie invullen die al dan niet bij hem/haar past. Ook wordt een werkmodel geanalyseerd, zich uitdrukken in geometrische aspecten, harmonieën genaamd en halfsommen. Mij is gebleken dat veel aanvullende informatie uit dit programma in combinatie met het boekje van König, een duidelijke analyse van de familie geeft. Ik heb geen geboortegegevens van de familie Zorreguieta waardoor ik hier verder niets over kan zeggen maar één en ander zou heel inzichtelijk kunnen zijn.

Het volgend schooljaar 2018/2019 geef ik hier thuis over dit buitengewone interessante onderwerp een cursus. NB de cursus zit vol maar mocht u interesse hebben dan kunt u zich hier aanmelden voor informatie over de cursus. Ik overweeg namelijk dat bij voldoende belangstelling er nog een cursus kan starten. De groep zal niet groter zijn dan hooguit zes mensen.

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

BedragGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu