De explosieve toename van transgender kinderen

7 reacties

Op zaterdag 14 juli kwam het programma Nieuwsuur (NPO2) met een opmerkelijk onderwerp. Het Amsterdam UMC, waar verreweg de meeste geslachtsaanpassende operaties worden uitgevoerd in Nederland, zag het aantal patiënten in vijf jaar tijd verdubbelen, van tweeduizend naar vierduizend mensen die met een behandeling beginnen. Maar door de toegenomen vraag zijn ook de wachttijden gestegen. Inmiddels staan er 900 mensen op de wachtlijst. Vooral jonge kinderen voelen vaak dat ze niet het geslacht hebben dat bij hen past; aldus Nieuwsuur

Klinisch-psycholoog Joep Roeffen aanwezig in de studio, kon niet goed een verklaring vinden waarom deze wens zo explosief is gegroeid. Een voormalig meisje vertelt dat ze nu jongen is maar dat ze toch een relatie heeft met een vriendje. Kennelijk is de sextuele aantrekkingskracht niet veranderd. Het is vreemd te bedenken dat een jong kind zo’n belangrijke beslissing voor zijn pubertijd moet nemen; want na de pubertijd is de geslachtsaanpassing veel gecompliceerder, aldus de deskundigen. NB. Overigens bestaat er ook nog een fysiek anatomisch verschijnsel, waarbij men bij de geboorte niet kan vaststellen of het kind tot het mannelijk of het vrouwelijk geslacht behoord; dit valt echter buiten het kader van dit artikel. Ik ben persoonlijk heel benieuwd naar de horoscoop van iemand die zo’n behandeling heeft ondergaan. Helaas ken ik niemand. Wie zo’n horoscoop kent mag deze met mij delen. Wel heb ik een idee over deze wens en de toename er van.

Wanneer je de eerste DSM [1952] vergelijkt met de vijfde [2013] dan zie je dat de omschrijvingen van psychische aandoeningen indringend veranderen. NB. DSM is de afkorting van ‘Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders: het diagnostisch en statistisch handboek van psychiatrische aandoeningen. Van origine Amerikaans, uitgegeven en opgesteld door de American Psychiatric Association. Nu wil ik niet stellen dat een wens tot geslachtsaanpassing een psychiatrische aandoening is, maar het behoort wel tot een sterke verandering in de belevingswereld van de psyché van de mens. Ziektes zijn in principe uitvergrotingen van een eenzijdigheid en vragen in hoogste instantie aandacht voor een bepaald gebied in het lichaam, ADHD kwam bijvoorbeeld in de eerst DSM niet voor als omschrijving. Kortom er is een verandering in het waarnemen en beleving van de wereld ontstaan. Of, om het in mijn eigen termen te benoemen: er is een nieuw bewustzijn groeiende. Rudolf Steiner zei aan het begin van de vorige eeuw dat de mensen die na 1933 geboren zijn sowieso een ander bewustzijn hebben dan voorheen. In spirituele kringen noemt men dat het watermantijdperk. Steiner voorspelde ook dat de reïncarnatiefilosofie een algemeen aanvaard inzicht moet worden, wil de wereld gered worden van zijn egocentrisme. Een voorbeeld van ons egocentrisme is wat er nu gebeurt met het milieu en de (klimaat)vluchtelingen ons ego viert hoogtij. We hebben haast omdat de algemene stelling is: je leeft nu en moet vooral genieten!. Steiner voorspelt verder dat eerst het egocentrisme nog sterk zal toenemen voordat het bewustzijn zich realiseert dat alles terugkeert naar zijn oorsprong. Korte lontjes en een maakbare wereld creëren voor het individuele ego hoort hier allemaal bij.

Het nieuwe bewustzijn kenmerkt zich door dat de laag tussen het bewuste en onbewuste en ook bovenbewuste heel dun wordt. Dit heeft tot gevolg dat we soms ongemerkt uit andere delen van het bewustzijn tegelijk waargenomen kunnen worden. In het onbewuste liggen de herinneringen aan vorige levens opgeslagen maar ook herinneringen aan gebeurtenissen uit het voorgeslacht, deze laatste druk zich uit in het DNA-patroon van de mens. Wat ik nu denk waar te nemen is bij met name het transgender kind, dat dit kind veel meer in contact staat met zijn vorige levens en dat er een soort verwarring optreedt; over net algemeen is het zo dat na een vrouwelijke incarnatie een mannelijke volgt [R. Steiner]. Het is bekend dat kinderen van nature makkelijk toegang hebben tot vorige levens. Carol Bowman schreef het bijzondere boek: Wie was mijn kind? waarin ze vele voorbeelden geeft hoe natuurlijk een kind contact heeft met vorige levens vooral in de jonge jaren en daar regelmatig spontaan over vertelt. Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat twee bewustzijnsvelden bij transgender kinderen regelmatig door elkaar ervaren worden waardoor het kind van tijd tot tijd in de energie zit van een recent vorig leven waar het een ander geslacht had. Jammer genoeg zal elke reguliere psycholoog deze visie afdoen als onzin, toch ben ik er van overtuigd dat het zo werkt. Ook denk ik dat de astrologie hier in de toekomst een taak heeft liggen, namelijk door met behulp van de geboortehoroscoop waarin informatie over vorige levens in zichtbaar wordt. Mijn eigen zoektocht in het nieuwe bewustzijn verliep langs de weg van een gereformeerde opvoeding, humanisme, psychiatrische opleiding, antroposofie, astrologie en uiteindelijk een vrijdenker die niet meer verbonden wil zijn aan een bepaalde stromingen. Deze weg heeft geleid naar mijn overtuiging dat reïncarnatie de enige logische verklaring is voor het leven hier op aarde. Zoals de seizoenen steeds weer terugkomen in een andere vorm, zo blijft de mens ook steeds verbonden met wat voor hem/haar de diepste roeping en taak is. Het hoopvolle van deze moderne tijd is, dat het bewustzijn zo toeneemt dat steeds meer mensen er achter komen wat hen hier te doen staat op aarde.

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig en anoniem via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag7 reacties. Reactie plaatsen

 • Je slaat hier de spijker op zijn kop Wilma, zo denk ik er ook al jaren over.

 • Dag, ik heb twee geboortedata van transgenders, zonder exacte tijd. Zou je het willen hebben? Ik heb beroepsgeheim dus het kan niet op jouw site.

 • Wilma ter Mull
  5 augustus 2018 18:26

  Dank je voor je reactie! Ja heel graag! Je mag het sturen naar mijn mailadres. Ook ik heb een beroepsgeheim dus zal er alleen gebruik van maken voor persoonlijke studie!
  Mijn mailgegevens staan op mijn website.

 • Goed om aandacht aan te besteden. Ik denk echter dat je iets heel fundamenteels over het hoofd ziet. Het fenomeen is een een typisch bijproduct van onze egocentrische materialistische cultuur. U maakt de link naar milieu problemen. Echter is de link juist ook direct te leggen met het transgender fenomeen, vooral vanuit het perspectief van het materialisme itt de reincarnate. Het hunkeren naar de verschijningsvorm(belangrijke distinctie) uit een vorig leven, is slecht de uitdrukking van het probleem met het ego.

  Steiner sprak over masculine and feminine eigenschappen, maar let wel, die zijn present in zowel mannen als vrouwen. Bij mannen naar buiten tredend, bij vrouwen naar binnen.

  Zo kunnen we zien dat transgender kinderen hunkeren naar een vorm, niet een staat van zijn. Materialisme kan hier geen onderscheid in maken. DSM observeert, kwantificeert en oordeelt over wat er moet gebeuren met het fysieke lichaam.

  Persoonlijk vind ik de ontwikkelingen zoals we die nu zien ontremd transgenderisme pure kindermishandeling, vanuit een door een politiek gemotiveerde ideologie. Het chemisch castreren van kinderen kan NOOIT de bedoeling zijn. Het ontnemen van de kans een gezin te starten met je EIGEN kinderen kan nooit de bedoeling zijn. Een mens dat ontwaakt uit de mani wat we transgenderisme noemen is voor het leven getekend. En dat allemaal voor een ideologische afkeer voor het gezin, voor traditie en voor normativitiet.

  Lees vooral ook: Man and Woman in Light of Spiritual Science https://wn.rsarchive.org/Lectures/19080318p01.html

 • Wilma ter Mull
  22 december 2018 13:48

  Afgelopen woensdag [19 december 2018] deed het programma Zembla een onderzoek naar mensen die spijt hadden van hun transgender behandeling. Wat onder meer bleek is dat met name het UMC die de behandelingen hoofdzakelijk uitvoert, probeert de spijtoptanten te bagatelliseren. Het geeft weer een nieuwe kijk op dit gegeven!

 • Ja, dat verbaast me niks Wilma. Het is een ideologische beweging met kinderen als slachtoffer.

  Een kijkje in de zelfmoord cijfers van post-operatie trans mensen zijn dan ook zeer ontnuchterend.

 • Bedankt voor het verhelderende artikel Wilma. Zelf gewezen vrije school leerkracht, met een dochter die ook de vrije school doorlopen heeft, en transgender (jongen) is… ‘Hij’ zegt: “innerlijk ben en voel ik me een jongen, maar ik hou grotendeels ook heel veel van mijn lichaam. Vooral het er een stuk mannelijker er uit zien, zou beter bij mijn ziel passen. M’n baarmoeder zou ik graag willen behouden. Zo wil ik m’n mannelijkheid en een stukje vrouwelijkheid met elkaar verenigen.”
  Wereldwijd, 10% van de transgenders die zich aanmelden voor geslachtverandering, hebben een vorm van autisme of bipolaire stoornis, of zwaar jeugdtrauma. Voor deze mensen is een (gedeeltelijke) geslachtsverandering dus niet gewenst, maar helaas melden ze zich wel bij de kliniek. Vandaar nu de extra lange wachttijden en een 1 jarig psychologisch traject voor de hormoonkuur. In deze groep behoren dan ook de sporadische spijtoptanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu