Vandaag 31 augustus [2018] wordt er in de EU vergaderd over het afschaffen van de wintertijd. De Europese Commissie wil af van het systeem van zomer- en wintertijd. De commissie doet een voorstel om het halfjaarlijkse verzetten van de klok af te schaffen, kondigde voorzitter Jean-Claude Juncker aan in een interview met de Duitse staatszender ZDF: “De mensen willen het, wij doen het”, zei Juncker. Uit een enquête van de commissie onder Europeanen bleek eerder deze week dat een grote meerderheid het hele jaar door dezelfde tijd wil. Dat zou volgens de respondenten de zomertijd moeten zijn. Maar er zijn ook felle tegenstanders

Een vraag is: wat doe je kosmisch gezien om zo’n groot verschil tussen de natuurlijke tijd en de bedachte tijd te beïnvloeden? Al jaren zijn er mensen die terug willen naar de gewone wintertijd en zelfs die is dus nog niet natuurlijk. Er is, zoals de astrologen ons weten, nog een uur verschil met de ware tijd. De zomertijd heeft consequenties voor de natuur. Zo worden er op de Veluwe bij het omzetten van  wintertijd naar de zomertijd, meer dieren dood gereden omdat het werkverkeer vroeger op gang komt en de dieren reageren op het licht.

Ook is het zo dat je op een ander tijdstip dan oorspronkelijk in je natuur zit, aan het werk gaat. De innerlijke klok van de mens is er zo op ingericht dat we het beste presteren als de Zon opkomt en zich verplaatst naar de Midhemel; de zogenaamde individuele kwadrant. Met andere woorden van het twaalfde tot het tiende huis, is de mens het meest productief. Vervroeg je nu de tijd, dan begint voor mensen zeker in de wintertijd van het jaar, het werkleven al ergens in het midden van het eerste huis. Dat eerste huis is eigenlijk bedoeld om wakker te worden en even stil te staan wat voor jou die dag belangrijk is; het is belangrijk hier tijd voor te nemen om niet burn-out te raken! Daarom is met zonsopgang opstaan zo bijzonder; als je een beetje goede waarnemer bent merk je dat ook. Al heel snel verdwijnt dat gevoel en dan kom je terecht in het onbewuste twaalfde huis waar het ik-gevoel naar de achtergrond verdwijnt om dienstbaar te zijn aan de mensheid.

Als je nu bedenkt dat als je de zomertijd aanhoudt dit punt in de wintermaanden pas tegen tien uur aanbreekt. Lange tijd worden er heel andere krachten aangesproken die waarschijnlijk fysiek ondermijnend zijn omdat met name de vroege beginners als heel wat werkuren achter de rug hebben, uren die eigenlijk bedoeld zijn Ik denk dat het een slecht idee is om de zomertijd het hele jaar door te voeren!

 

Wat op zichzelf een opmerkelijk fenomeen is aan dit voorstel, is dat we dus niet een constante wintertijd willen hebben, maar gewoon een extra uur vóór willen lopen!. Dit is een kenmerkende eigenschap voor deze tijd waar alles sneller en sneller moet! Ik ben heel benieuwd of Juncker zijn zin krijgt!

 

4 thoughts on “Het afschaffen van de wintertijd; fenomeen van de haast die we hebben”

 1. Dag Wilma,
  mooi om de kracht van zonsopkomst in relatie tot de huizen te zien.
  Hoe zie je dat voor mensen die zeggen ‘nachtmens’ te zijn en beter ‘nachts of ‘avonds te presteren?

 2. Dag Marianne,
  Afhankelijk van de horoscoop die iemand heeft die nachtwerk doet, denk ik dat het voor de meeste mensen niet ideaal is om ‘s-nachts te werken.

 3. Dag Wilma,
  Dit is een hele nieuwe kijk op ons dagelijks leven! Goed uitgelegd, echt volkomen logisch en zeker iets om bij stil te staan. Zo had ik het nog niet bekeken, schept stof tot nadenken……

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *