Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de reacties die ik heb gekregen op mijn vorige nieuwsbrief die ging over de dodelijke Meningokokken bacterie. Het verraste me dat steeds in varianten dezelfde constellatie te herleiden naar Mars, Mercurius, en of, in combinatie met Saturnus en Pluto. In verband met de privacyregels zal ik hier verder niet op ingaan. Maar heel bijzonder is dat naar aanleiding van één reactie een oude herinnering bij mij naar boven kwam, waar ik tijdens het schrijven van mijn nieuwsbrief niet aan had gedacht; namelijk, dat het zusje van mijn moeder op tienjarige leeftijd is overleden aan deze Meningokokken bacterie.

Mij is niet bekend om welke type bacterie het toen ging omdat daar in die tijd, weinig over bekend was. Het gebeurde namelijk in de tweede wereldoorlog [1942]. Onder toon ik de geboortehoroscoop van haar:

Wat je hier ziet, is dat er in haar geboortehoroscoop een ingaande conjunctie tussen de Zon en Mars bestaat. Mars loopt tevens naar een conjunctie met Saturnus toe en gaat binnen niet al te lange tijd de conjunctie vol maken. In de klassieke astrologie noemt men dat, dat Mars belegerd is door moeilijke invloeden aan beide kanten; aan de ene kant staat de Zon en aan de andere kant Saturnus. Zon door de verbranding en Saturnus door beperkende invloed. Hierdoor wordt de Marsenergie die van nature daadkrachtig is, sterk verzwakt. Mars is dus de planeet die inzicht geeft in de werking van de hersenen. Bovendien is Mars ook nog betrokken in een complex T-vierkant met de Maan en Uranus. Het achtste huis is van nature een Marshuis; Mars wordt daar uitgenodigd om extra sterk te werken terwijl de energie dus op dat moment sterk verzwakt is. Je moet je voorstellen dat beide krachten tegen elkaar inwerken. Krachtig vooruit willen en tevens geremd worden; dit kan maken dat er een verhoogde vatbaarheid is voor bacteriën. Bovendien staat Mars vrijwel exact conjunct op de halfsom van de Zon en Saturnus, wat de energie van Mars nog extra kwetsbaar maakt. Op 5 februari 1942 14.00 te Zutphen overlijdt Marrigje, – zo heette zij, na een paar dagen hevige koortsaanvallen, aan de gevolgen van deze infectie. Mercurius loopt dan retrograde en maakt een vrij exact vierkant met Saturnus en Uranus. Het verhaal gaat in de familie de ronde, dat het op dat moment bitter koud was en dat Marrigje, van school naar huis liep en een jongen op de fiets haar muts aftrok en meenam waardoor ze kou vatte. Volgens de overlevering van mijn moeder was dat de reden dat ze hersenvliesontsteking kreeg, zoals dat toen genoemd werd.

Wat kun je hier nu uit afleiden? Bij de bestrijding van de meningokokkenbacterie moet je twee verschillende richtingen onderzoeken, namelijk aanleg en omstandigheden. De aanleg kun je dus aflezen aan de geboortehoroscoop en de omstandigheden kun je aflezen aan de constellatie van het moment. Zo wordt vermeld dat er dit jaar al achttien doden zijn gevallen door de meningokokken bacterie. Dit betreft dus het eerste gedeelte van het jaar.
Op 13 juni hadden we een bijzondere constellatie, Mars ging retrograde lopen exacte op de zuidelijke maansknoop. Begin juli bereikte ook Mercurius dat punt en maakte een conjunctie met diezelfde Maansknoop De maansknoop heeft vooral te maken met het onbewuste van de mens. Met andere woorden de hersenen worden uitgenodigd om naar onbewuste verdrongen zaken te kijken; dit kost veel van de kracht van de hersenen. Vakantie, rust en meditatie kunnen de hersenen ontlasten; gelukkig viel de exacte constellatie in de vakantietijd. Maar helaas is het zo dat vakanties tegenwoordig maar weinig worden gebruikt voor uitrusten. Vele zintuigprikkels komen in die tijd vaak naar ons toe.
Bekend is dat een complexe constellatie al schaduwen vooruit werpt. Mars ging dus retrograde lopen in het teken waterman, een luchtteken bij uitstek. We kregen daardoor een warme zomer met veel wind. NB. Jaap Venker een bekend astroloog ziet een verband tussen het weer en Mars en ikzelf heb gemerkt dat Mercurius daar ook een rol in speelt. Wind verplaatst ook bacteriën dus is de besmettingskans groter dan andere jaren. En wanneer dan ook nog Mercurius, de planeet van de weerstand van iemand, hiermee in oppositie komt te staan is, de gevoeligheid voor een infectie vergroot. De zeventiende jarige jongen uit mijn vorige nieuwsbrief overleed op 9 augustus 2018, toen Mercurius enige dagen daarvoor een conjunctie gemaakt had met de Zon en dus al een tijd zwaar beschadigd was. De afweer voor deze dodelijke bacterie was dus, uitgerekend voor hem met een gevoeligheid op dit gebied, minimaal geworden.

Mijn oprechte wens is, zoals ik al eerder schreef, dat RIVM wat minder schematisch te werk zal gaan in de toekomst en veel gerichter onderzoek gaat doen naar een werkelijke verbanden. Of, zoals Hans Moolenburgh Sr. in het artikel in Spiegelbeeld schrijft: ‘de geneeskunde is in een diepe crisis beland’ artsen zijn in zijn visie alleen nog maar reparateurs van één bepaald onderdeel geworden. Het hele verhaal/biografie van de mens, wordt daarin niet meegenomen. Het wordt tijd dat dit veranderd!

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.