Op 5 oktober 2018 werd officieel bekend gemaakt door de MIVD bekend dat op 13 april 2018 om 16.45 Russische hackers hebben geprobeerd om het Wifi netwerk van de OPCW plat te leggen. Vier Russische mannen zijn toen ze werden betrapt, het land uitgezet. Bijna een half jaar later maakt het MIVD dit bekend. Dit is opmerkelijk omdat de MIVD eigenlijk nooit de publiciteit zoekt en nu opeens wel. De vraag is dan ook waarom doen ze dit nu met zoveel media aandacht?

Een andere vraag die ook opkomt is: waarom zetten ze deze vier mannen het land uit terwijl ze op hete daad betrapt worden en bezig zijn met een aantoonbare criminele handeling? Je zou op zijn minst verwachten dat ze achter slot en grendel gezet zouden worden. De verklaring die directeur Onno Eichelsheim er voor gaf aan kritische journalist op zijn minst opmerkelijk.

Een ander opmerkelijk feit was dat Nieuwsuur donderdag 4 oktober begon het een fotoachtergrond waar de vier paspoorten op stonden.

Aleksei Sergejvitsj Morenets 31 juli 1977;

Jevgeni Michajlovitsj Serebrjiakov 26 juli 1981;

Oleg Miajlovitsj Sotnikov 24 augustus 1972;

Alexej Valeryvitsj Minin 27 mei 1972.

Van hen maakte ik de volgende dag-horoscopen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het tweede deel van Het collectief geheugen; de evolutie van het collectief onbewuste, schrijf ik veel over de volksziel van Nederland die op een bijzondere manier nauw verwant is met de Russische geschiedenis. Rusland is in de wereldpolitiek te vergelijken met de metafoor: een raar en vreemd jongetje in de klas die door iedereen gepest wordt en daarom nogal vals, onhandig en daardoor gevaarlijk is geworden om de reden steeds uitgestoten te worden. Want laten we wel zijn, deze cyberaanval was op zijn minst onhandig en knullig zoals alle vergiftigingsdrama’s ook waren. Het trof altijd mensen die in Russische ogen afvallige spionnen waren. Psychologisch gezien zijn ze meer provocerend dan echt bedreigend voor de bevolking. Dit wordt helaas niet zo belicht omdat Nederland zichzelf een veer op de hoed wil steken dat ze zo goed hebben gehandeld. Er werd dan ook gisteren grote lof gezwaaid voor onze geheime diensten.

 

In mijn boek [Het collectief geheugen deel 2] probeer ik uit te leggen dat natuurlijk Rusland de MH17 naar beneden heeft gehaald; niet zo zeer omdat het tegen Nederland of tegen Europa was, maar omdat de luchtdoelraket piloot een inschattingsfout heeft gemaakt en dacht dat het een Oekraïens vliegtuig was; deze fout zullen ze nooit toegeven; net als een gepest jongetje niet zal zeggen dat hij fout zit; immers dan leidt hij nog meer gezichtsverlies. Denk trouwens niet dat ik Rusland vrij pleit van schuld of  ze in bescherming neem; het gaat me vooral om objectief naar de dingen kijken. Met de naderende conjunctie tussen Saturnus en Pluto hebben we namelijk de neiging de angstcultuur enorm uit te vergroten. Wat ik vooral wil zeggen is: dat men politiek gezien  niets oplost; de politiek creëert alleen maar weer een tweede koude oorlog.

Om de Russische volksziel goed te doorgronden moet je hun geschiedenis kennen. Dit is een geschiedenis van eenzijdige grootsheid en het zaaien van angst met name onder hun eigen bevolking Stalin die overigens miljoenen doden op zijn naam heeft staan onder zijn eigen bevolking. Het is in dat licht vreemd om te bedenken dat Rusland eigenlijk nooit een oorlog met andere landen is begonnen, alleen het innemen van de Krim wat geweldloos ging, staat op hun naam. Dit in tegenstelling tot de VS die vele doden maakte in Vietnam. Waarschijnlijk ligt de oorzaak van onze angst voor Rusland in het feit dat ze op sublieme manier een angstcultuur kunnen creëren.

Wat ik nu zo bijzonder vind is, dat deze vier horoscopen van deze cyberaanvallers allemaal eenzelfde patroon laten zien is; het patroon dat ik ook in mijn boek beschrijf. Het betreft de planeet Uranus. Ik leg in mijn boek uit dat Uranus de planeet is die ons inzicht geeft in het collectief onbewuste van gemeenschappen: land, familie of anderszins groep. Al deze vier mannen hebben een oppositie tussen Uranus en Cheiron (ondanks dat ze niet allemaal even oud zijn). Cheiron is een buitengewoon inzichtelijke astroïde die inzicht geeft in de niet geheelde wond in de (volks)ziel. Deze vier keer voorkomende opposities wijzen erop dat de volksziel van Rusland een diepe pijn heeft en dat daar vele spanningen door ontstaan. Een pijn steeds als vreemd element te worden weggezet.

Een vraag die we ons kunnen stellen is: wat is eigenlijk het verschil tussen Poetin en Trump beide zijn in wezen toch vrij onstabiele en vreemde leiders? NB. Elk land krijgt de leiders die het verdiend, zegt een oud spreekwoord. Toch wordt er heel verschillend gereageerd op beide landen. Je kunt dan zeggen maar de VS doet deze dingen niet; nee die doet weer andere dingen die immoreel zijn; wij zien al snel over het hoofd dat beide in  moraal niet veel voor elkaar onderdoen. Vele decennia was de VS het populairste jongetje van de klas en wilden we allemaal graag vriendjes met hem worden omdat hij prachtig speelgoed had en buitengewoon populair is. De Abu Ghraib gevangenis die nog steeds met zijn martelpraktijken en de uitwijk van oud-nazi’s naar de VS na de tweede wereldoorlog, zijn een paar willekeurige duistere voorbeelden van immoraliteit.

Hieronder de horoscoop van het moment van het betrappen van cyberaanval. [13 april 2018 16.45 Bron MIVD]

 

Kijken je naar deze horoscoop dan zien je dat hier de Zon een ingaande conjunctie aan het maken is met Uranus. En de Maan een ingaande conjunctie met Cheiron en over de tekengrens van vissen naar ram heen, een conjunctie met Mercurius, die de heerser van de ascendant. De ascendant is de Nederlandse regering; immers zij rolden de bende op. Het zevende huis vertegenwoordigt de cyberaanvallers en daar staan zowel de Zon conjunct Uranus als de Maan conjunct Cheiron, Mercurius in. Ook staat vrij prominent Neptunus de planeet van bedrog en slachtofferschap conjunct de descendant; de cybercriminelen dus.

De ingaande conjuncties duiden erop dat uiteindelijk de partijen tot elkaar kunnen komen, niet in de laatste plaats omdat er een gecompliceerde collectieve verbinding ligt tussen beide landen [Zie mijn boek]. Zich wellicht uitdrukkend in het feit dat de MIVD ze alleen maar het land heeft uitgezet terwijl ze alle redenen hadden om ze vast te zetten; dit was in mijn visie veel efficiënter geweest.

Op datzelfde moment (relocatie) valt in Moskou Saturnus vrijwel exact conjunct op de IC. Dit kun je als volgt duiden; hier blijkt uit dat het gepeste jongetje uit de klas zich heel onmachtig voelt want IC en Saturnus match helemaal niet met elkaar!

 

Aanbieding: tot 15 oktober 2018 kost de online biografiecursus niet € 295 maar € 250 voor uitgebreide informatie klik hier

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.