Op  5  maart [2019] ging Mercurius om 19.19 retrograde lopen in de laatste graad van de dierenriem. Mercurius staat volgens de klassieke astrologie in zijn vernietigende teken wat inhoud dat communicatie waar Mercurius goed in is, moeizaam verloopt. Als je goed oplet zie je dit terug in de samenleving, de Brexit, maar ook de nieuwe Boeing die nu al voor de tweede keer na zijn lancering dit weekend naar beneden stortte door een onbekende oorzaak; op 29 oktober 2018 was eenzelfde exemplaar in Indonesië gecrasht.

Wanneer Mercurius retrograde loopt dan is er grote kans dat iets aan informatie over het hoofd wordt gezien. Wat dat betreft is het niet verstandig om de nieuwe Boeing 737 Max toch verder te laten vliegen, zoals in aanvang het plan was; beter is het, hier een besluit over te nemen wanneer Mercurius zijn conjunctie met de Zon achter de rug heeft. Gelukkig heeft Europa inmiddels na wat bedenktijd besloten het luchtruim te sluiten voor de Boeing 737 Max. Zo werkt dat dan ook weer met een retrograde Mercurius; inkeer en inzicht komt langzaam op gang

Wat is nu de boodschap van deze retrograde gang van Mercurius, die startte in de laatste graad van de dierenriem? De boodschap is dat we ons moeten realiseren dat we het eindpunt hebben bereikt in wat communicatie aan toegevoegde waarde voor ons heeft. Ieder op zijn eigen persoonlijke manier. Om een voorbeeld te geven: bij Mark Rutte ging Mercurius conjunct zijn Saturnus retrograde lopen; deze staat bij hem in het zevende huis, het huis van zijn medemens. De boodschap voor hem is dat hij op moet houden met zijn zogenaamde positieve verhalen, zoals zijn uitspraak: iedereen gaat er volgend jaar financieel op vooruit. Rutte zijn karma (Saturnus) vraagt hier nadrukkelijk om. Zie voor een uitgebreidere visie op zijn karma mijn boek Het collectief geheugen; de evolutie van het collectief geheugen deel 2. Omdat de verkiezingen voor de tweede kamer ook in de retrograde Mercurius valt, heb je kans dat de VVD waar Rutte de vertegenwoordiger van is, afgestraft wordt, om de reden dat de VVD op een eenzijdige manier communiceert en opportunistische trekken in zich draagt ook wat het milieu betreft. Afhankelijk nu waar de laatste graad van vissen in je horoscoop staat, zal de wake-up-call zijn waar je je communicatie moet aanpakken.

Afloop van de Mol

In het kader dat de ontknoping van de Mol ook viel in de retrograde Mercurius, ontdekte ik bij mezelf dat ik iets in het rapport dat ik in aanvang maakte in het programma JigSaw iets heel wezenlijks over het hoofd heb gezien heb, namelijk het volgende:

In het oorspronkelijke volledige rapport waar ik de groep invoerde en ook Rick van de Westerlaken, de presentator van het spel, blijkt Merel,- de uiteindelijke Mol -, helemaal niet voor te komen. Ik was in mijn onderzoek alleen maar gefocust op het feit wie machtsplaneten inbracht en nam die mee in mijn beschouwing. Sarah scoorde daarin steeds goed maar Merel deed dus op geen een enkel vlak mee en dat is logisch voor een Mol! Je hoeft je niet te bewijzen, je moet alleen maar zijn. Dat kun je matig doen of goed, maar meer varianten zijn er niet. De positie van de Mol is onaantastbaar, bovendien hoort ze eigenlijk niet bij de groep. Ik vond dit een aparte ontdekking en realiseerde me dat astrologie duiden zo moeilijk is omdat je vaak gevangen zit in een bepaalde gedachten modelen die je conditioneren. Ik was blij met dit inzicht! 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.