Soms vraag je je af waarom landen toch zo verschillend zijn. Zo wordt bijvoorbeeld Rusland hier in Europa vaak niet goed begrepen, het is nogal eens het zwarte schaap van de wereld, terwijl de VS die vaak even dubieuze zaken uithaalt, primair niet zoveel negativiteit over zich heen krijgt. In 2009 schreef ik een boek over onder meer de verschillende insteek van de verschillende continenten. Ook zijn er van sommige deze horoscopen zeggen dan iets over het streven dat een land heeft. Maar er is meer; zo ontwikkelde het API-instituut [Zürich] de zogenaamde Orts-analyse, ook Solarmaps heeft een optie om hiernaar te kijken.

Het principe van de zogenaamde Ortshoroscoop heeft te maken met de ooster en westerlengte (zone) waar een land in ligt. Ik schreef hier al eerder over in een eerdere nieuwsbrief; dit naar aanleiding van de problemen in Catalonië. Kort samengevat is het zo dat op 0 graden oosterlengte het teken 0 graden ram op de Midhemel valt, (dit valt in het midden van Engeland, Greenwich) verplaats je je naar het oosten dan loopt het MC voorwaarts door de dierenriem (van ram naar stier); verplaats je je naar het westen, dan valt de dierenriem vanaf 0 graden ram achterwaarts (van 0 graden ram naar het teken vissen). Afhankelijk van de breedte graad zal de ascendant zijn. Dit maakt dat elk land een heel eigen opbouw van horoscoop krijgt. Onder toon ik als voorbeeld de horoscoop van Nederland die als staat gesticht werd op 16 maart 1815 gecombineerd met de zogenaamde Ortshoroscoop.

De oorspronkelijke horoscoop van Nederland

Op de Midhemel staat 4.38 ram dat overeenkomt met de oosterlengte graad van Den Haag. Als het nu over een persoon gaat dan kun je dus in principe de vrijheid nemen om te emigreren naar een plaats waar de planeten in de horoscoop een ander e plaats krijgen. Ik heb hier in mijn werk bijzondere dingen van gezien. Dit voorjaar mocht ik dit weer aan den lijve meemaken toen ik een reis maakte naar Sint Petersburg. Sint Petersburg heeft op de Midhemel 2.26 stier staan (corresponderend met de 2de graad van stier) en een ascendant van 23.04 op de ascendant. Bij mij kwam Saturnus vrijwel conjunct de IC te staan en dat was goed voelbaar. Oude karmische herinneringen kwamen daar spontaan naar boven en kregen een heel duidelijke plaats. Ook andere verre reizen gaven vaak een heel andere focus zo was ik eens in de staat Oman, waar Venus bij mij op de ascendant viel. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n ontspannen vakantie heb gehad. Dit is dus wat het persoonlijke betreft, maar zo kun je kijken naar elk land.
Een verklaring voor het moeilijke gedrag van Rusland zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat ze veel te veel tijdszones hebben; zo begint hun land aan het eind van ram (op de MC) en eindigt op 29 maagd. Al deze dierenriemstemmingen moeten als het ware in een staat verenigd worden. Het hoeft geen betoog dat dit heel erg moeilijk is. Hoe groter dus het oppervlakte van een land, hoe moeilijker het is om een eenduidig beleid te krijgen. De VS loopt van 0 graden weegschaal tot 7 graden waterman. Het voordeel daarvan is dat het begin in een luchtteken begint en eindigt in een luchtteken. Ook bepaalde dierenriemteken overgangen kunnen moeilijkheden veroorzaken zoals enige tijd geleden in Catalonië. Je ziet ook dat de VS een groot deel van het teken waterman voor zijn rekening neemt waardoor het continent automatisch de rol op zich neemt van visionair modern land. Wij hier in Nederland hebben de ascendant in het eerste teken van leeuw staan wat een vrij stevig zelfbewustzijn gevoel ten opzichte van de rest van de wereld geeft. Afhankelijk van hoe de horoscoop is opgebouwd van een land zal de collectieve geaardheid dus zijn.

Als je hierover nadenkt dan kom je tot de conclusie dat hoe groter een bepaalde organisatie wordt, bijvoorbeeld de EU-staten, hoe moeilijker het zal worden alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Te veel speelt de collectieve geaardheid van elk afzonderlijk land een stevig woordje mee. En in een tijd van grote ego’s zal dit extra moeilijk zijn. Ook de Brexit is vanuit deze visie goed te verklaren; immers door Groot Brittannië loopt uitgerekend de grens tussen oost en west; de ene kant trekt naar de vrijgevochtenheid van de VS terwijl de andere kant trekt naar de denkcultuur van Europa. Kortom een bijna onmogelijke opgaaf!

Ik raad de lezer aan zich eens te verdiepen in de landen die hem of haar aanspreken. Het levert meestal een heel nieuw licht op een land en op jezelf!

Wie graag een van een land of plaats een korte analyse wil ontvangen van zijn geboortehoroscoop kan voor€ 50,00 zich hier aanmelden  

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.