Op 30 mei 2019 is Martine Bijl op eenenzeventig jarige leeftijd aan de bijwerkingen van een hersenbloeding, overleden. Zij was een icoon voor Nederland. De laatste jaren nam haar populariteit nog meer toe toen ze het programma Heel Holland bakt ging presenteren. Maandagavond zond NPO een extra programma over haar leven uit.

Wat mij in dit programma opviel is dat ze haar hele leven zo onzeker over zich zelf is geweest. Ze onderging doodsangsten voor haar optredens terwijl ze door de Nederlanders op handen werd gedragen. Deze onzekerheid en angsten zullen zeker niet bevorderlijk zijn geweest voor haar gezondheid maar het was haar missie en dat maakte haar leven rijk en bijzonder. Van Martine Bijl is een horoscoop bekend. [Bron: Winlab Ole Eshuis]

Wanneer je de horoscoop bekijkt dan valt op dat de planeet Jupiter een belangrijke rol speelt in de horoscoop zich uitdrukkend in een Zon die Jupiter als heerser heeft en haar boogschutter ascendant. En dan staat Jupiter nog in zijn eigen teken en staat in het eerste huis; ook het negende huis is sterk bezet. Kortom de Jupiter invloed is groot. Maar daar staat als nuance  tegenover dat de driedubbele conjunctie tussen Mars, Saturnus en Pluto in het negende (Jupiter huis) een vierkant maakt met Venus conjunct Maansknoop in het vijfde huis. Venus is bovendien de heerser van de noordelijke maansknoop. Je kunt hiervan zeggen dat Martine vanuit een vorig leven een sterke missie heeft ontwikkeld om harmonie en liefde te brengen in haar leven. Het vijfde huis is onder meer het huis van het (innerlijk) kind maar ook van spel en theater. Voor zo ver mij bekend is, heeft Martine geen kinderen gekregen. Wel is opvallend dat ze steeds partners zocht die veel ouder waren dan haar: Henk van de Molen [1920] en Berend Boudewijn [1939]. Een oudere partner zoeken heeft vaak te maken met een aarzelend niet sterk zelfbeeld. De partner moet als het ware het zelfbeeld als een soort vader bevestigen. Omdat Venus een vrij sterk vierkant maakt met de driedubbele conjunctie Mars, Saturnus, Pluto zal ze heel ongemakkelijk zijn geweest naar haar eigen karmische opdracht toe; iets wat zijn oorsprong zal hebben in een van haar vorig levens. Onder toon ik de maansknoophoroscoop van Martine Bijl

Wanneer je naar haar maansknoophoroscoop kijkt, die informatie geeft over  details uit vorige levens, dan zie je dat de driedubbele conjunctie met onder meer Saturnus pal op de Midhemel staan. Dit duidt erop  dat de ziel van Martine een incarnatie heeft gehad als belangrijk politiek leider die vooral het liefdevolle harmonische patroon wilde dienen en dit in haar politiek tot uitdrukking wilde brengen. Deze missie is toen niet goed gelukt; dit drukt zich uit in Venus inconjunct Neptunus in acht sextiel Mars, Saturnus en Pluto (vierkant Venus). Neptunus wordt in de maansknoophoroscoop meestal geduid als het archetype van slachtofferschap en aangezien Neptunus in het achtste huis staat zou je kunnen denken aan iemand die slachtoffer is geworden van een politieke moord.  In het leven dat nu achter haar ligt als Martine Bijl, heeft ze haar streven naar een liefdevolle samenleving omgezet naar humor en sublieme ironie. De angst van het falen die ze steeds voelde bij het optreden kwam voort uit het feit dat ze onbewust steeds weer terugging naar dit vorige leven waarin haar streven naar liefde en harmonie in de openbaarheid genadeloos werd afgestraft. Het rijke leven dat nu achter Martine ligt zal de opmaat zijn voor een nieuw leven waarin oud leiderschap nieuwe dimensies zal krijgen. Goede reis Martine!   

6 thoughts on “Martine Bijl 1948- 2019”

  1. Misschien is ironie een versluieraar van een sterke, maar karmisch belaste ziel?
    Kun je Vulcanus daar een rol in toe dichten?

  2. Wat een mooi artikel over Martine Bijl. Zij was altijd zo lief vond ik, mooi terug te vinden in de horoscoop. Ook interessant de maansknoophoroscoop, is nieuw voor mij. Ik ben wel bekend met de maansknopen. Hoe bereken je dat? Of hoe kom je daaraan?
    Groetjes Angelique

  3. Het is een methode die door het echtpaar Huber [Zürich] is ontwikkeld in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Ze schreven er een boek over Mondknoten Astrology. Helaas is het niet in Nederlands vertaald, wel in vele andere talen. Binnenkort ga ik modules aanbieden (waaronder deze Maansknoop techniek) die per Module te koop zijn. Deze aparte modules komen uit mijn driejarige online cursus waar de Hubermethode uitgebreid wordt besproken in combinatie met wat ik zelf met andere technieken heb ontwikkeld. Zie hiervoor mijn boeken en:https://wilmatermull.nl/wp/cursussen/vernieuwde-onlinecursus-karmische-astrologie/ .

  4. Op blz 93 van het boek Pluto door Hermine Merlijn wordt ook een driedubbele conjunctie van Pluto, Saturnus en Mars beschreven. ook een heftig verhaal

  5. Ik ken het boek niet maar weet wel dat bepaalde mensen uit 1948 dit aspect in hun horoscoop hebben. Zo b.v. Al Gore. In januari 2020 maken we weer een conjunctie mee tussen Saturnus en Pluto, Mars staat dan in boogschutter maar nadert dan op termijn weer deze conjunctie alhoewel Saturnus dan al opgeschoven is naar waterman. Ook is het teken leeuw natuurlijk heel anders dan het het teken steenbok! Kortom een soort opwaardering van het bewustzijn.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *