Maarten van der Weijden begon vrijdag 21 juni  [2019] de tweede keer de Elfstedentocht te zwemmen voor de bestrijding van kanker. Nadat hij vorig jaar zijn tocht moest onderbreken door gezondheidsproblemen, waagt hij nu een nieuwe poging. Maarten zwemt voor de KWF omdat hijzelf genezen is van kanker en vele lotgenoten niet. Vorig jaar werd hij in de media vergeleken met een, nieuwe, moderne Christusfiguur omdat hij met deze zwemtocht fysiek lijdt voor een groter hoger doel, namelijk kanker de wereld uit te krijgen. Aan deze opmerkelijke gelijkenis in de media, zie je dat het verhaal van Christus en zijn lijdensweg nog springlevend is.

Vrijdagavond 21 juni om 17.30 startte hij in Leeuwarden. Symbolisch van deze start is dat hij dit doet net op zonnewende. De Zon (ego) heeft zijn hoogste punt bereikt en Johannus de Doper zou in die tijd hebben gezegd tegen Jezus: gij zult wassen en ik moet afnemen. Drie dagen lang zwemt hij 200 km met nu meer rustperiodes van een uur dan vorig jaar. Hij hoopt maandagavond zijn tocht volbracht te hebben. Onder toon ik de horoscoop van het start moment en de daghoroscoop van Maarten van der Weijden geboren op 31 maart 1981:

Start tweede poging
Daghoroscoop van Maarten van de Weijden

Wat bijzonder is dat Neptunus in de horoscoop van de start net een paar uren geleden zijn retrograde gang heeft begonnen is. Neptunus is namelijk het teken dat archetypisch verbonden is met de Christusfiguur waar dus vorig jaar aan gerefereerd werd. Neptunus staat in zijn eigen teken en dat wijst erop dat er een grote behoefte is aan dit archetype op dit moment in de samenleving grote behoefte is: onbaatzuchtigheid en behoefte aan esoterie, in een wereld die koud en afstandelijk is. Op een bepaalde manier een soort verzachting voor dit strenge gegeven wat momenteel ook heerst in de maatschappij van bureaucratie. [Neptunus sextiel en Saturnus en Pluto conjunct de zuidelijke maansknoop in steenbok].
Neptunus in de geboorte horoscoop van Maarten van der Weijden staat in het zesde huis [het huis van de gezondheid] in een duo-aspect met Pluto. Pluto wil breken met oud niet meer werkend karma. In mijn visie is kanker bij uitstek een karmische ziekte die te maken heeft met de wil.
Pluto is ook de heerser van de ascendant van de start van zijn tweede poging. Of het dit keer hem wel gaat lukken, is de vraag met een in principe afhoudende maan. Pluto in deze starthoroscoop is verbonden met Saturnus en de zuidelijke maansknoop oppositie Mercurius, Mars en de noordelijke maansknoop in de drie/negen as. Dit wijst erop dat hij onbewust iets over het hoofd ziet en vanuit zijn sterk gedreven gevoel gedreven is om oud schuldgevoel/karma te willen overwinnen. In zijn boek Beter schrijft hij namelijk dat hij niet begrijpt waarom anderen die op zijn afdeling lagen die dezelfde vorm van kanker hadden, het niet hebben overleefden. Van der Weijden doet niet aan zingeving en in zijn boek rekent hij ermee af en ziet het als willekeur of je het overleeft en dat is volgens mij net dat wat hij over het hoofd ziet. Ik denk dat het geen zingeving zien van Maarten, heel wezenlijk is en eventueel de reden kan zijn dat hij zijn fysiek aan té extreme fysieke ontbering overgeeft wat in de toekomst hem fataal kan worden. Het bijzondere van lijden is namelijk altijd, de zingeving. Wellicht ligt de zingeving er juist in dat hij zoveel geld weet binnen te halen; vorig jaar maar liefst 3 miljoeneuro. Of de KWF gebaat is met de vele miljoenen die hij binnenhaalt, is de vraag. Ik denk dat KWF in de toekomst een andere, meer spirituele focus moet krijgen dan het nu heeft, maar daar later over in mijn boek over kanker dat eind dit jaar uitkomt. Toch hoop ik oprecht dat het hem gaat lukken en wens hem veel succes met zijn missie!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.