Op vrijdag 16 augustus 2019 in de morgen overleed Prinses Christina van Oranje op de leeftijd van tweeënzeventig jarige leeftijd; zij overleed aan de gevolgen van botkanker. Haar leven werd sterk bepaald doordat haar moeder in de zwangerschap van haar geïnfecteerd werd door iemand die rodehond had, waardoor zij bijna blind werd geboren. ‘Prinses tegen wil en dank’, maakte ze bij herhaling kenbaar, aldus de Volkskrant in haar necrologie. Haar diepste wens was gewoon te kunnen leven schrijft de NRC. Christina ontwikkelde een muziektalent en had net als haar zus en haar moeder en grootmoeder een grote interesse voor spiritualiteit.

De wens ‘om  gewoon te kunnen leven’ was wat in strijd met dat ze van haar ouders geërfde vermogen onderbracht bij een brievenbusfirma op het Kanaaleiland Guernsey. De prinses betaalde hierdoor in Groot-Brittannië geen vermogensbelasting. Ook was er veel kritiek op haar omdat ze recentelijk voor Nederland bijzonder kunststukken, onder meer van Rubens, liet veilen op de veiling van Sotheybi in Londen. Bron Volkskrant.

Als eerste kind van de tweede reeks van drie kinderen, leefde ze haar ouders problematiek uit maar ook de problematiek die te maken heeft met de taak die een tweede kind  op zich neemt. Een tweede reeks van drie kinderen in een gezin verschilt namelijk iets van de eerste reeks drie kinderen omdat het een tweede cyclus is. Zie hiervoor mijn vorige nieuwbrief. Deze drie kinderen hebben min of meer ook trekken van het tweede kind. Zo ook de derde reeks van zes tot negen die de bijkleuring hebben van het derde kind. Onder toon ik de horoscoop van Prinses Christina:

Vanuit de theorie dat zij een eerste kind is in de tweede reeks van drie kinderen, is Pluto een belangrijke planeet en omdat ze van de tweede derde serie is, in tweede instantie de planeet Neptunus. NB. De buitenechtelijke kinderen van Prins Bernhard werden na haar geboren (1952 en 1967); overigens is de werking daarvan nog een apart onderwerp op zichzelf; evenals samengestelde gezinnen. Een saillant detail is dat Neptunus (van de tweede serie waar Christine toe behoort) ook de planeet van de muziek en van spiritualiteit is. Zowel Pluto als Neptunus zijn innig verbonden met Venus in het tweede huis. Venus is het archetype van onder meer de kunst maar ook van geld en bezit; allemaal belangrijke onderwerpen in de biografie van Christine! Met de Hubermethode noem je dit aspect tussen deze drie planeten een groot leerdriehoek en nodigt zoals de omschrijving van dit aspect al zegt, uit tot een leerschool in de betreffende energieën. Onder toon ik het aspect wat ik bedoel:

Het blauwe aspect tussen Neptunus in het tiende huis sextiel Pluto in negen nodigt uit om verbinding te leggen tussen deze twee energieën. Het tiende huis is het huis van de openbaarheid. Uitgerekend Pluto en Neptunus zijn de planeten die een belangrijke rol spelen in haar positie in het gezin als vierde kind. Deze maken beide ook weer een contact met Venus die in een stier huis staat (tweede huis).  Pluto maakt een inconjunct met Venus, wat wil zeggen dat ze veel nagedacht heeft om haar bezit en haar talenten veilig te stellen. Venus maakt een vierkant met Neptunus. Dit duidt er vooral op dat ze onzekerheid had over haar financiën, waarschijnlijk kon ze niet van haar talent leven. Door haar oogafwijking werd ze vaak herinnerd aan het slachtofferschap dat een schaduw archetype is van Neptunus.

Neptunus is dus ook de planeet van de nieuwe spiritualiteit, vandaar haar interesse voor healing en aura’s lezen [NPO documentaire]. Deze interesse zie je ook bij Prinses Irene, die het tweede kind (Neptunus) is van de eerste reeks. Maar omdat in het vierde kind Plutonische trekken zitten haalde ze tevens een oude geschiedenis van haar ontstaan hiermee naar boven en dat is de Greet Hofmans affaire die na haar geboorte een diepe impact heeft gehad op het gezin en op het Nederlandse volk. Greet Hofmans werd uiteindelijk verbannen van het Hof en stierf in grote eenzaamheid. Prins Bernhard zocht in die tijd en daarna, een leven van geld en glamour en verwekte dus nog twee kinderen bij twee andere vrouwen. Dit alles zal veel gevolgen hebben gehad voor de familieziel van de Oranjes. Ik vermoed dat prinses Christina veel last heeft gehad van dit gegeven; aan de ene kant wilde ze het gedrag van de Oranje familie helder uitgekristalliseerd zien (Pluto; eerste kind) maar aan de andere kant voelde ze ook een diepe solidariteit (Neptunus; tweede serie kinderen) met haar familie. Niet voor niets kwam ze ‘thuis’ in Nederland om daar te mogen sterven!

Christina overleed aan de gevolgen van botkanker, waar ze volgens de documentaire nooit zo paniekerig over heeft gedaan; haar opmerking was: ‘ik moet er mee zien te leven’. Botten vallen archetypisch onder Saturnus en Saturnus is in Christina haar horoscoop ongeaspecteerd; wat wil zeggen dat deze energie wat losgezongen is geraakt van het geheel. De botten in de mens zijn ook het oudste systeem van de mens en kanker heeft psychisch gezien vaak te maken met een geblokkeerde wil. NB. Binnenkort komt er van mijn hand een boek uit over de ziekte kanker.

Dit najaar geef ik workshops over het onderwerp De plaats in het gezin. In de workshops zal het gaan over de herkenbaarheid van de collectieve familieziel in de horoscoop. Ook zal er aandacht worden besteed aan de embryonale horoscoop van de cursist. Half september komt hier op mijn website onder de kop Cursussen uitgebreide informatie over deze workshop. De workshops worden gehouden op zaterdag 26 oktober en 23 november. Voor wie interesse heeft kan zich hier al vast aanmelden; dit in verband met het beperkte personen per groep. De kosten zijn € 95,00 Wie liever persoonlijk begeleid wil worden in de rol die ingenomen wordt in de familie kan zich ook aanmelden met vermelding van een persoonlijk traject.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *