In 2010 schreef het Duitse psychologen echtpaar Austermann een boek genaamd: Het drama in de moederschoot. In dit boek tonen ze aan dat tien procent van de geboren kinderen met zijn tweeën of soms meer zijn gestart en dat het bewustzijn eigenlijk al direct bij de versmelting van zaad en eicel begint. Dit heeft de wetenschap zo nauwkeurig kunnen waarnemen, door onder meer de ver ontwikkelde echografie. De Austermanns ontdekten dat het verliezen van een tweelinghelft diepgaande psychische gevolgen heeft voor de overgebleven helft die geboren wordt. In het boek staat een lijst waarmee je dat kunt checken.

Toen ik het boek destijds las, was ik zeer geïnteresseerd omdat ik toen samenwerkte met mijn echtgenoot die arts was en vaak onderzoek deed naar de embryonale fases van het ongeboren kind. Zo ontdekten we dat chronische ziekten en soms zelfs de ziekte kanker hun oorzaak vinden in de embryonale fases.
Peter Treadgold [1943-2005] ontwikkelde in 1996 een computerprogramma waarin hij een schema rond het embryo zichtbaar maakte met alle kosmische gangen en aspecten van de planeten. Verder berekend hij ook de conceptie; je moet dan wel weten of je niet te vroeg of te laat geboren bent. Ook overleden tweelinghelften zijn met dit programma op te sporen. Zo zie je vaak dat bij een overleden tweeling broer of zus in de baarmoeder, er vaak een conjunctie of oppositie met Venus en Mars plaatsvindt in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Ook kan een moeilijk aspect met Uranus dit veroorzaakt hebben, maar er zijn nog andere varianten. Wanneer de conceptie plaatsvindt ten tijde dat de Zon in tweelingen of vissen staat, is er een grotere gevoeligheid dat er een meervoudige bevruchting heeft plaatsgevonden.

Een ander punt dat ik las in het boek van de Austermanns is dat milieuvervuiling maakt dat er meerdere eitjes tegelijk tijdens de ovulatie vrijkomen. Zo zag men dat bij de kerncentrale in België in een straal van 20 km meer tweelingen werden geboren. Ankara Reeuwijk heeft ook een mooi boek geschreven over de verloren tweelinghelft: Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen. Dit boek gaat meer over de spirituele kant van dit fenomeen.
Ikzelf ontdekte nog iets bijzonders door de jaren heen. Ik zag dat kinderen die in baarmoeder overleden zijn, vrij snel in de omgeving van hun geboren broertje of zusje reïncarneren. Dat ik dit ontdekte heeft te maken met de kennis van kosmische standen en wetmatigheden die astrologie ons schenkt. Het programma van Peter Treadgold is daar een grote steun bij maar ook de Hubermethode die in Zwitserland is ontwikkeld en de Astrocartografie die door Jim Lewis werd ontwikkeld.
Helaas kon Treadgold al zijn ideeën niet verder uitwerken omdat hij op vrij jonge leeftijd overleed. Ook de astroloog A.T. Mann werkte met een eenvoudiger methode, hij gaat uit van het principe dat de cusp van het negende huis in de horoscoop de conceptie weergeeft en dat de zwangerschap zich in het negende, tiende huis en de vierde kwadrant verder afspeelt tot de ascendant; ook hier is een schema van. Staan er vele planeten in negende, tiende en vierde kwadrant, dan kun je aannemen dat je moeder veel heeft meegemaakt in haar zwangerschap, soms zelfs zonder dat ze daar bewuste herinneringen aan heeft, en dat de foetus hiervan vee, heeft mee heeft gekregen, wat weer bepalend is voor de ontwikkeling is voor de toekomstige de biografie. Beide systemen zijn goed met elkaar te verenigen. Het programma van Peter Treadgold is meer medisch terwijl dat van A.T. Mann meer inzicht geeft in de psychologische uitwerking op de psyché van de geborene.

Om een voorbeeld te geven van het conceptiemoment en het zien van een handicap, zag ik in de conceptiehoroscoop van Prinses Christina het drama van haar vrijwel blindheid in haar leven. Geboren op 18 februari 1947 om 2.24 Soestdijk. Het conceptiemoment is op 30 mei 1946 4.59.28 GMT Soestdijk. En op 26 juli 1946 vindt er een conjunctie plaats tussen Uranus en de maansknopen. Het embryo is dan acht weken oud; bekend is dat omstreeks de zevende week het gezichtsvermogen tot ontwikkeling komt bij het embryo. [Bron: Het drama in de moederschoot blz.30]. Het is waarschijnlijk de tijd dat koningin Juliana het marineschip bezocht waar ze de besmetting van rode hond opliep. Toch is er iets merkwaardigs aan de hand, want in de biografie over Juliana van Jolanda Withuis beschrijft ze dat Juliana er vast van overtuigd was dat zij rode hond had gehad, omdat in de periode dat ze in Canada woonde, Beatrix en Irene rode hond hadden gehad en zij niet beter wist dan dat ze het ook had gehad.
Heel vaak zie je dat wanneer de maansknoop een rol speelt in een aspect, dat er iets niet in het bewustzijn kan worden gewekt. En omdat het hier ook om Uranus gaat en in mijn jarenlange studie mij is gebleken dat Uranus vrijwel altijd iets vertelt over het familiecollectief in een horoscoop, verwijst dit mijns inziens naar een recente vorige incarnatie die de ziel heeft gehad in de familie en dat wellicht dat meer met de blindheid heeft te maken dan het rode hond virus. In die hypothese zou de afweer voor de ziekte rode hond op onverklaarbare wijze een mutatie hebben ondergaan. In mijn boek: Een oude geschiedenis in een nieuwe tijd, vertel ik meer over de karmische achtergronden. De bijna blindheid heeft volgens mijn studie daar dan ook veel mee te maken. Wanneer je in het boek Heerscherschappen van Hajo Geurink kijkt, dan valt blindheid onder de planeet Uranus, in die zin is dat wel toepasselijk.

Wordt vervolgd

Wie zelf graag iets meer wil weten over zijn of haar embryonale horoscoop, verwijs ik naar mijn online cursus. Wie liever een workshop volgt over dit onderwerp, kan zich in principe opgeven om zich in te laten schrijven voor de workshop. De geplande data zijn: zaterdag 7 maart 2020 of zaterdag 4 april 2020. Voor de workshop is plaats voor maximaal zes personen; dit in verband met de intensiviteit van het onderwerp. Binnenkort komt de aankondiging op mijn website.

1 thought on “Embryonale astrologie”

  1. Dankjewel Wilma …
    Heel herkenbaar ,dat wat je schrijft ontroert me.
    Evenals het boek : Drama in de moederschoot precies weerspiegelde wat ik ervaar en ervaren heb diep van binnen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *