Meer dan ooit eerder in de geschiedenis, zijn we zo afhankelijk geworden van wat de ander van ons vindt. Niet in de laatste plaats omdat, vooral bij de jongere generatie, de sociale media een belangrijke rol speelt in hun leven. Likes worden geteld en bepalen vaak in het gevoel je populariteit. Hoogleraar klinische psychologie Paul Verhaeghe schreef drie heel inzichtelijke boeken over: Identiteit, Intimiteit en Autoriteit. Deze drie boeken zijn vooral inzichtelijk als je uitgaat van het antroposofische gezichtspunt over de drieledigheid: het denken voelen en willen. Deze drieledigheid is door het echtpaar Huber in de zestiger jaren van de vorige eeuw uitgewerkt in astrologisch verband de zogenaamde dynamische kwadranten.

Enige jaren heb ik deze methode van de Hubers gebruikt toen ik werkte voor een re-integratiebureau en heb ervaren hoe belangrijk het is om inzicht te krijgen in het functioneren van deze drie gebieden. Identiteit heeft voor een groot deel te maken met hoe je over jezelf denkt. Intimiteit is het gebied van wat je voelt. En autoriteit is het gebied waar jij je wil inzet om je identiteit en je gevoel vorm te geven. Deze drie gebieden spelen de hele dag door een belangrijke rol in je manier van leven.

Toen ik het boek Identiteit vorige week weer opnieuw las liep synchroon hieraan de bekendmaking van de inmiddels media icoon visagist Nicky de Jager die bekend maakte dat ze een transgender is, en geboren is als jongen. Dit maakte ze bekend op YouTube omdat ze gechanteerd werd met dit gegeven. Een visagist heeft als streven iemand er anders, veelal mooier, uit te laten zien dan hij of zij volgens de oorspronkelijke aanleg is. Dit kan een doel dienen, bijvoorbeeld bij toneel maar het kan dus ook zo zijn dat het een aanpassing is aan de norm die er algemeen heerst hoe je er zo sexy mogelijk uit kunt zien.

Nicky is geboren op 2 maart 1994 in Wageningen. Een geboortetijd is niet van haar bekend. Nicky had volgens haar verhaal een moeilijke jeugd omdat ze voelde dat ze niet in het goede lichaam geboren is. Ze is altijd terughoudend geweest met hierover te praten met de media. Zij deed ook een keer mee aan Wie is de Mol een bekend populair Tv-programma. NB. Wat me toen al opviel was toen er een opdracht was waar een truck bereden moest worden dat ze dit zo stoer oppakte alsof ze dit dagelijks deed. De gedachte kwam bij me op het lijkt wel een stoere vent, niet wetende dat ze een transgender was…

Onder toon ik de daghoroscoop van haar geboorte:

De tijd is hypothetisch omdat de geboortetijd niet bekend is.

Wat opvalt, en ik heb het al vaker besproken in andere nieuwsbrieven, dat in haar horoscoop een zogenaamde “Auge” zit; dit is het kleinste aspect dat gevormd kan worden tussen planeten: Venus sextiel Uranus conjunct Neptunus halfsextiel Mercurius conjunct Mars. De ‘Auge’ geeft een enorme focus op de planeten die er bij betrokken zijn. Dat dit Mars en Venus zijn is hier heel plaatsbaar. Uranus is in mijn visie de planeet die te maken heeft met het grote collectieve geheugen en Neptunus is de planeet van het hoger aanvoelen. Dit duidt erop dat haar hoger gevoel aangeeft dat ze dit punt (mannelijk/vrouwelijk) in het collectief onbewuste moet activeren. Haar mannelijkheid (Mars) moet daarbij in beweging (Mercurius) gezet worden om zodoende het vrouwelijke te dienen.
Een andere opvallende constellatie is dat de Zon een uitgaande conjunctie maakt met Saturnus (oppositie Cheiron de astroïde van de niet geheelde wond). Saturnus is de planeet van het karma. Planeten in het teken vissen met name de hoofdplaneten (Zon, Maan, Saturnus en de maansknoop Hubermethode) wijzen erop dat er in een recentelijk leven in de vorige (twintigste) eeuw er een incarnatie is geweest (A.T. Mann). Doordat in de moderne tijd de scheiding tussen bewuste en onbewust steeds dunner wordt, is het goed mogelijk dat Nicky heel intens verbonden is met haar recente incarnatie die waarschijnlijk vrouwelijk is geweest, en dat hier haar gevoel vandaan komt niet in een goed lichaam te leven. Omdat je niet weet in welke huizen deze twee constellaties staan kun je niet precies zeggen wat en waar dit geweest is.

Terug naar de drieledigheid. De drieledigheid kan in de dierenriemtekens en in de huizen ook herkend worden en dat ziet er als volgt uit:
De identiteit is onder meer herkenbaar in het beweeglijke kruis van de dierenriem, vandaar dat we nogal eens zonder dat we er erg in hebben van identiteit veranderen.
De intimiteit drukt zich uit in het vaste kruis; het zijn onze innerlijke gevoelens die vaak geheim blijven voor de buitenwereld; bij Nicky zie je dat Mars in het waterman vaste teken staat. Mars gaat over mannelijkheid en Mercurius die in wezen aseksueel is, wil dit gevoel neutraliseren en omdat deze conjunctie betrokken is in een aspect met Venus Uranus en Neptunus ligt de focus op het vrouwelijk en mannelijk element in haar leven.
De autoriteit drukt zich uit in de hoofdtekens; bij Nicky staat Uranus conjunct Neptunus in het (laatste) hoofdteken steenbok. Dit wijst erop dat ze graag taboedoorbrekend in leed (onderdeel van Neptunus) wil zijn. Ik vermoed dat er in de toekomstige tijd steeds meer transgenders ‘uit de kast zullen komen’, dit komt mijns inziens omdat we aan de ene kant in het watermantijdperk er steeds meer behoefte ontstaat om socialer en gelijker aan elkaar te willen zijn. Anderzijds denk ik dat de grenzen tussen de bewustzijnsniveaus: onbewuste, bewust en bovenbewuste steeds dunner worden zodat we aan het eind van deze eeuw allemaal bewustzijn hebben ontwikkeld voor onze voorgeschiedenis en beter weten wat we hier komen doen op aarde. Het grappige is dat zowel Uranus als Saturnus over het teken waterman heersen. Dit houdt in dat collectief onbewuste en persoonlijk onbewuste het bewustzijn zullen gaan beïnvloeden

Aanbieding: Wie meer meer wil weten van het eigen drieledig functioneren, kan voor € 75,00 een analyse laten maken hoe dit werkt. In deze analyse krijgt u ook een korte beschrijving welk soorten beroepen en missies bij u passen. U kunt zich hier aanmelden met de mededeling drieledigheidsanalyse. NB. het is daarbij belangrijk dat er een exacte geboortetijd bekend is.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.