Vanaf 1994 heb ik mij verdiep in de uurhoek astrologie. Uurhoek astrologie is een methode waar je een vraag kunt stellen die je bezighoudt en waar van dat moment een horoscoop wordt getrokken. Zo’n vraag kan b.v. zijn: krijg ik deze nieuwe baan; verloopt mijn relatie naar wens: gaat deze persoon de wedstrijd winnen, of word ik binnenkort zwanger. Ik heb met deze methode van (uurhoek) astrologie een soort haat/liefde verhouding. Ik heb er wel duizend van dit soort horoscoop gemaakt maar maak er geen reclame voor.

Mijn haat/liefde verhouding met deze methode heeft vooral te maken met het feit dat de techniek die aangeboden wordt, vaak nogal tegenstrijdig is. Ik heb vier boeken over deze methode in mijn bezit maar als ik ieder serieus neem, spreken astrologen elkaar soms tegen in de toepassing van de techniek en dat maakt het er niet overzichtelijker op. Toch is het waarschijnlijk de oudste methode van de astrologie

Om maar met de liefdekant van de uurhoek techniek te beginnen: ik heb een keer mijn dierbare poes kunnen redden uit een grote benauwenis. Mijn poes kwam niet thuis na een nacht maar ook niet de volgende dag; dit geheel tegen haar gewoonte. Ik heb een hele dag gezocht maar vond haar niet. Gelukkig had ik de tijd geklokt dat ik me echt zorgen begon te maken en maakte daar een horoscoop van. In die tijd gebruikte ik het boek van Karen Hamaker Zondag: Uurhoekastrologie [Uitgever Schors]. In dit boek beschrijft ze ook windrichtingen waar het gevraagde zich bevindt. Ik zag toen dat ik uitkwam bij de garagebox van één van mijn buren. Ik liep naar de betreffende plaats en riep zachtjes voor de garage de naam van de poes: Tibeert.  Ik wist dat ze niet goed kon mauwen kon omdat ze een zwakkeling uit het nest was. Toen ik goed luisterde mauwde ze heel zachtjes, het was bijna niet te horen. Ik ging natuurlijk direct naar de eigenaar van de garage. De man liep met me mee en vertelde dat zijn vrouw net twee dagen geleden ziek thuis was gekomen en snel de auto in de garage had geparkeerd en kennelijk niet had gezien dat de poes naar binnen was geglipt. De ‘buurvrouw’ bleef nog een week ziek! En wat was ik blij dat ik Tibeert op had kunnen sporen en dat ze juist in die garage zat; de garage die waarschijnlijk lange tijd niet gebruikt zou worden. Dit speelde in 1995, daarna heb ik nog vele vragen gesteld, als goed geaarde weegschaal Zon, heb je namelijk nogal eens vragen…;-)

En nu eerlijkheidshalve de haat kant. Wat ik ontdekte is dat je een vraag van iemand eigenlijk niet kunt beantwoorden als je zijn/haar horoscoop niet kent. De meeste vragen zijn namelijk zo persoonlijk en staan in contact met geheel andere dingen waar jij op dat moment geen informatie over hebt.

Ik weet dat er astrologen zijn die daarom de uurhoekastrologie als niet betrouwbaar zien. Ikzelf denk dat er bij diepere vragen die van levensbelang zijn, je geen uitspraak kunt doen als je niet de betreffende persoon in het verhaal betrekt, maar dan nog… In dit nieuwe watermantijdperk dat net begonnen is, staat vooral bewustzijn en de vrijheid in het ontdekken van de persoonlijk wil, centraal. Het is volgens mij goed, dat deze vorm van astrologie meer naar de achtergrond verdwijnt. Ondanks dat, zal ik voor mezelf nog vele vragen stellen in de toekomst en krijg daardoor steeds meer zicht op de grandioze methodiek van de astrologie als niet erkende wetenschap. Mijn oprechte wens is, dat de wetenschap de inzichten uir de astrologie, serieus gaat nemen!

Aankondiging Workshop Embryonale astrologie

In deze workshop kun je een inzicht krijgen in kosmische invloeden die vooraf aan de geboorte werken Voor informatie Lees hier

Aanbieding: Wie meer wil weten van het eigen drieledig functioneren, kan voor € 75,00 een analyse laten maken hoe dit werkt. In deze analyse krijgt u ook een korte beschrijving welk soorten beroepen en missies bij u passen. U kunt zich hier aanmelden met de mededeling drieledigheidsanalyse. NB. het is daarbij belangrijk dat er een exacte geboortetijd bekend is.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *