Waar komt toch die paniek voor Corona virus vandaan? Donderdagavond [27 februari 2020] zond de publieke zender [NPO1] een apart praatprogramma over de uitbraak van dit virus uit, maar liefst 1,3 miljoen mensen keken er naar. Tijdens de uitzending werd bekend gemaakt dat een eerste besmetting van het virus in Nederland, in Tilburg was geconstateerd. Vandaag, vrijdag 28 februari, wordt een tweede besmetting in Amsterdam geconstateerd. Het is vreemd om je te bedenken dat elke dag vele mensen overlijden aan een heersende griep waar niet dezelfde soort paniek over uitbreekt.

Er zijn 83.386 besmettingen wereldwijd, 2.858 doden  en er zijn 36.557 genezen. Ruim 3.5 procent is dus overleden aan het virus voornamelijk in China, Iran en in Europa: in Frankrijk en Italië. Geklokt op 28.2.2020 [Bron Parool].
Het is goed om bij deze paniekaanval te bedenken dat wij niet China of een ander oosterse land zijn omdat we een geheel andere collectieve geschiedenis hebben. De angst die nu op dit moment wordt opgeroepen in Europa, herinnert ons collectief onbewust aan de geschiedenis waar de Spaanse griep [1918-1919] en TBC [eind 19de eeuw, begin 20ste eeuw] uitbrak. De angst die ons voorgeslacht heeft doorstaan ligt opgeslagen in het collectief onbewuste (meme) en dringt zich nu op in het bewustzijn van veel mensen. En juist nu de conjunctie van 12 januari jl. tussen Saturnus en Pluto nog steeds zijn werking heeft, neemt de angst proportionele vormen aan, juist omdat Jupiter die alles van nature uitvergroot ook toeloopt op een conjunctie met deze twee. Überhaupt zal de komende tijd in teken staan van angsten en daar uit voortvloeiend allerlei regels, ook op andere terreinen.
Mercurius de planeet van genezing en logisch verstand loopt op dit moment in zijn vernietigende teken en is bovendien retrograde. Door deze twee verschijnselen is het vertrouwen in genezing heel erg verzwakt en neemt de angst toe dat er geen genezing mogelijk is. Op 4 maart verlaat Mercurius zijn vernietigende teken en gaat over naar het teken waterman, wellicht verandert dan de paniekstemming.  Hoopvol is dat Mercurius in zijn verdere retrograde tijd die het nog te gaan heeft geen moeilijke aspecten met andere planeten meer maakt: zaterdag 29 februari nog een sextiel met Uranus en op woensdag een sextiel met Venus.
Een ander lastig punt is het gebrek aan vertrouwen. Vertrouwen hoort bij Venus maar ook voor een deel bij Jupiter. Ook Venus loopt in zijn vernietigende teken ram en heeft absoluut geen geduld; en Jupiter in zijn teken van val (steenbok). Kort samengevat: er is kosmisch gezien weinig vertrouwen in een goede afloop terwijl je het net zo goed kan zien, dat ook dit virus van voorbijgaande aard is. Saillant detail is dat deze virus de economie stevig ontwricht. Economie valt onder Venus in dus zijn vernietigende teken.

Wanneer deze wereldepidemie met een sisser afloopt (Ebola en SARS waren vele malen gevaarlijker) zal ongetwijfeld WHO zich op de borst kloppen dat ze voortvarend te werk zijn gegaan met hun quarantaine maatregelen. Begrijpelijk want zij kijken alleen maar naar de verschijnselen, en niet naar dat besmetting zoals dit in China heeft plaatsgevonden, ook een collectieve geschiedenis heeft. Men zal hooguit de aanpak die de China heeft betracht gaan bekritiseren maar niet naar de oorzaak van de uitbraak zoeken juist in dat land. Zie ook mijn vorige nieuwsbrief over dit onderwerp.
Ik hoop zo dat de komende tijd men meer gaat nadenken over het geheel en minder naar de afzonderlijke verschijnselen (virus) gaat kijken. Door niet het groter verband te zien, ontstaat paniek en een angstcultuur. Het zou interessant zijn om je te verdiepen in de levensgeschiedenis van de mensen die dit virus hebben opgelopen, hieruit is veel informatie te krijgen. Om het wat cru te zeggen: al die cortisol (stresshormoon) die nu aangemaakt wordt door de angst voor een mogelijke besmetting, zou wel eens de kans op besmetting kunnen verhogen; want wat weten we nu eigenlijk van ziekte en de psyché?

Aankondiging Workshop Embryonale astrologie

In deze workshop kun je een inzicht krijgen in kosmische invloeden die vooraf aan de geboorte werken Voor informatie Lees hier

Aanbieding:

Wie meer wil weten van het eigen drieledig functioneren, kan voor € 75,00 een analyse laten maken hoe dit werkt. In deze analyse krijgt u ook een korte beschrijving welk soorten beroepen en missies bij u passen. U kunt zich hier aanmelden met de mededeling drieledigheidsanalyse. NB. het is daarbij belangrijk dat er een exacte geboortetijd bekend is. Aanmelden

2 thoughts on “Angst voor het Corona virus”

  1. Wilma even over Mercurius die gaat 10 maart direct lopen maar daarna 17 maart vissen in ook niet handig.
    Ik lees je nieuwsbrief met veel interesse

  2. Ja klopt Marjorie, Mercurius gaat nog een conjunctie maken met Neptunus, die zowel de planeet is van het lijden en van het misverstand en epidemiën Je kunt dus ook nooit voorspellen hoe het precies zal gaan verlopen. Wat ik bedoel is dat je meer naar het geheel moet kijken. Bij ons zal het sowieso anders uitpakken dan in b.v. China. Ook de biografie van de slachtoffers kan veel inzicht schenken waarom het virus toegeslagen is. Wat ik wil zeggen is: angst is grenzeloos, maar zingeving is meer!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *