Zoals gezegd in mijn vorige nieuwsbrief, neemt de angst voor de besmetting voor het Corona virus sterk toe. Nu Noord-Brabant een beperkt reisverbod krijgt en het noorden van Italië praktisch op slot gaat, neemt de beklemming toe. Maar wanneer je sec kijkt, dan zijn er tot nu toe drie sterfgevallen van mannen boven de tachtig die gezondheidsproblemen hadden. Vertrouwen in een normaal verloop van een griepepidemie, is op dit moment ver zoek bij de Volksgezondheid, dit komt vooral omdat juist dit soort instanties weigert ziekte holistisch te benaderen.

Kosmisch gezien heeft de angst voor dit virus alles te maken met de Saturnus Pluto conjunctie die nog steeds werkzaam is. Angst en regelzucht regeert ons de laatste tijd vooral onbewust en dat is juist zo lastig want iets wat onbewust is kun je moeilijk rationeel aanpakken. En omdat de conjunctie in een uiterlijk lijkend rationeel ogend teken steenbok staat, is er niet goed de vinger op te leggen. Ikzelf betrapte me er op dat ik er ook niet helemaal ongevoelig voor ben, als inwoner van Brabant. Toch is de logica achter de veelvuldige besmetting van het Corona virus hier in Nederland niet zo heel moeilijk te herleiden.
In mijn eerste nieuwsbrief over dit onderwerp, vertelde ik dat het virus zijn oorsprong heeft bij de vleermuis en overgedragen is op (slacht)dieren in China [Bron: NRC]. Het is dus een virus met een dierlijke oorsprong en gevoeligheid. Het is mijns inziens geen toeval dat juist Brabant als eerste dit lot treft. De laatste tijd is Brabant nogal eens in het nieuws geweest door zijn overmaat aan veehouderijen; we zijn de provincie die het meest worstelt met CO2 uitstoot. Met andere woorden de lucht hier is meer vervuild dan in de noordelijke provincies waar minder intensieve veeteelt is. Persoonlijk denk ik dat dit een van de redenen zou kunnen zijn dat hier in Brabant er meer gevallen zijn dan in de rest van het land. Het noorden van Italië waar het virus ook zeer massaal is uitgebroken, is een van de grootste industrie gebieden van Europa wat ook zo zijn gevolgen zal hebben voor de luchtvervuiling aldaar. [Bron: Volkskrant 9 maart 2020] Een saillant detail is: Door het coronavirus neemt in China de uitstoot af van schadelijke stoffen zo constateerde de NASA vanuit opnames uit een satelliet die om de aarde draait. In veel steden is de industrie stilgelegd en neemt de besmetting (dus) af. [Bron: NRC].

Wanneer je dit probleem meer kosmisch bekijkt, en dat deed ik in mijn vorige nieuwsbrief, dan zie je dat op 17 februari 2020 om 1.54 A.M. Mercurius vlak voordat hij een conjunctie ging maken met Neptunus retrograde ging lopen in zijn vernietigende teken. Neptunus is het archetype van zijn veelzijdigheid der dingen en daarom ook de planeet van de virussen. Neptunus staat in zijn eigen teken en de Mercurius de planeet van onder meer genezing maakt daar net geen conjunctie mee voordat hij retrograde ging lopen en vraagt door zijn retrograde gang om bezinning. Mercurius, gaat op 4 april [2020] pas zijn exacte conjunctie maken in het teken vissen. In die tijd zouden we ons eens kunnen bezinnen op het feit wat de diepere zin is van deze virus.


Wanneer je kijkt naar de Astrocartografie van het moment dat Mercurius retrograde gaat lopen dan valt op dat Mercurius in Nederland op het IC begin van het vierde gevoelshuis valt.
Ook is het belangrijk om de landshoroscoop te bekijken en te zien hoe deze retrograde gang en de conjunctie met Neptunus in deze horoscoop valt. Nederland heeft de Zon conjunct Mercurius en Pluto staan op respectievelijk 25, 24 en 21 graden vissen en Cheiron op 10 graden Vissen, dit alles in het tiende huis. Omdat de transit Mercurius en ook Neptunus in de loop van de tijd hier een conjunctie mee gaan maken, vallen wij zogezegd in de prijzen. Een belangrijk punt is ook dat de maansknoop op dit moment exact op de ascendant van de Nederlandse horoscoop staat. De horoscoop van de Republiek
China 1 oktober 1949 15.15 Peking heeft zijn Jupiter in het twaalfde huis exact de grote conjunctie tussen Saturnus conjunct Pluto van 12 januari heeft staan, namelijk op 22.35 steenbok; de conjunctie was op 22.46 steenbok.

Wat we mijns inziens te leren hebben is van deze virus, zijn drie belangrijke punten:

 1. Dat dit virus een dierlijke oorsprong heeft en een wake-up-call is dat we anders met het dierenrijk en de natuur om moeten gaan.
 2. Dat we door geconfronteerd te worden met quarantaine, we worden uitgenodigd niet alleen maar extravert bezig te zijn; door het verplicht binnen zitten worden we uitgenodigd dieper na te denken over het directe leven om ons heen.
 3. Dat we door de angst en de illusie dat angst door bureaucratische regels af te kopen is, onze angsten alleen maar vergroten.
Nederland
China

10 thoughts on “Waarom Brabant de meeste Corona besmetting heeft”

 1. Transit mercurius retro loopt nu over het MC van Nederland (niet over het ic) daarom is de berichtgeving van de overheid onduidelijk en twijfelend,vanavond weer crisisberaad

 2. Dank voor je reactie maar wat ik bedoelde is, waar Mercurius Astrocartografisch stond op het moment dat Mercurius van stationair naar retrograde ging lopen, uitgaande van de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Dus niet in transit, maar dit is nog een extra bevestiging dat we iets moeten met dit gegeven.

 3. Hallo Wilma, meestal volg ik je interessante stukjes aardig, ondanks het feit dat ik niet astrologisch onderlegd ben. Zo niet het laatste, is het ook mogelijk dat je wat meer uitleg geeft over de komende transits, etc. ?

 4. Bedankt voor je reactie, ik zal proberen in één van de volgende nieuwsbrieven daar wat over uit te leggen. Op zichzelf probeer ik zoveel mogelijk zaken niet vast te leggen, want de hedendaagse mens is in principe vrijer geworden van de kosmos. Te veel in het verleden heeft men de toekomst willen voorspellen en dat is waar ik me niet mee wil verbinden. Maar je kunt natuurlijk wel komende invloeden beschrijven. Een er van is dat Mercurius nog helemaal terug moet door het teken vissen waar hij in zijn vernietigende teken loopt en nog een conjunctie gaat maken met Neptunus (de planeet van de virussen in zijn eigen teken). Het lijkt het erop te duiden dat we nogwel even last hebben van het virus.

 5. Hai Wilma, fine toelichting op de huidige gebeurtenis. Ik ga hem delen omdat ik me goed aan kan sluiten bij je bevindingen dat we beter naar onze leefomgeving mogen gaan kijken en ons beter af kunnen stemmen op alle elementen en dieren en planten rijken. Nogmaals dank..

 6. “”Dat dit virus een dierlijke oorsprong heeft en een wake-up-call is dat we anders met het dierenrijk en de natuur om moeten gaan”.

  Ha Wilma, ik woon in Spanje en dit is vorige week voorgevallen in een plaats in zuid Spanje: bij een dierenasiel zijn in een korte tijd alle honden die zich daar bevonden naar nieuwe eigenaren toegegaan. Er werd gezegd, omdat de mensen dan even vrij buiten mochten lopen om de hond uit te laten. Maar bovenstaande te lezen , zou het ook oa deze reden kunnen zijn? Om het dierenleed te verzachten?
  Vriendelijke groet Maria

 7. Ha Maria, dat is wel een mooi beeld. Uiteindelijk zal al het kwaad altijd weer het goede baren, zei een oude filosoof (weet even niet meer precies wie; ik dacht Marcus Aurelius)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *