De nuchter denkend mens vraagt zich de laatste dagen wel eens af, of al die paniek over de uitbraak van Corona nu werkelijk realistisch is. Juist nu men niet meer weet waar het virus precies vandaan komt, zijn we als maatschappij uitgeleverd aan angst, zo schijnt het. Zoals gezegd in vorige nieuwsbrieven, denk ik dat deze wereldwijde stemming veel te maken heeft met de Saturnus, Pluto conjunctie die 12 januari plaatsvond in de 23ste graad van steenbok. In het dierenriemteken steenbok gaat het vooral over regels en manifestatie, maar ook over angst; angst voor het verlies aan controle.

Dat er nu zo’n paniek uitbreekt, dat zelfs de kamer het niet eens kan worden met elkaar over het sluiten van scholen, heeft astrologisch te maken met het feit dat Jupiter, alles van nature nu eenmaal groter maakt, ten goede maar ook ten kwade.
Ook Jupiter staat sinds december in het teken steenbok. Op 20 maart gaat eerst de planeet Mars (ook in steenbok)  een conjunctie maken met Jupiter, vervolgens met Pluto en over de tekengrens heen met Saturnus. Mars is ook nogal heet gebakerd en heeft ook de sfeer van pushen. Jupiter gaat op 5 april een conjunctie maken met Pluto, om vervolgens op 15 mei retrograde te gaan lopen om daarna weer op 30 juni een conjunctie te maken met Pluto. Het zou goed kunnen zijn dat de paniekgevoelens zo lang door zal duren; maar het bijzondere van het nieuwe bewustzijn waar we nu in in de 21ste eeuw leven, is dat we veel eerder onze onbewuste angsten in beeld kunnen krijgen. Toegegeven je moet er wel wat voor doen, maar we hebben zoveel meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld in de tijd van de Spaanse griep of de TBC uitbraak. Wellicht duurt dit alles allemaal tot de Zon in kreeft een oppositie heeft gemaakt om onze veel te grote angst gereguleerd te krijgen in het bewustzijn. Toch is het zo, dat zodra Mercurius uit vissen verdwijnt en naar ram gaat, – dat is op 11 april -,  de geneeskracht toeneemt en de verschijnselen van de besmetting langzamerhand verdwijnen. Niet in de laatste plaats omdat het dan ook lente wordt en griep sowieso dan naar de achtergrond verdwijnt. Überhaupt valt er nog veel meer te zeggen over besmetting en de manier waarop ieder afzonderlijk daarop reageert.

Een andere oorzaak die juist deze ziekte zoveel paniek veroorzaakt is dat het een ziekte is van de longen. Longen reguleren de lucht circulatie tussen binnen en buitenwereld en valt onder de planeet Mercurius (die dus in vernietiging heeft gestaan en weer gaat staan) en ook de planeet van de genezing is.
Nu we veroordeeld worden tot quarantaine, komen we er achter, hoe overgeleverd we zijn aan allerlei sociale contacten (ook een Mercurius aangelegenheid). Door de opgelegde isolatie kunnen we daar nu oog voor krijgen en dat is een kans! Nieuw bewustzijn begint altijd met een au-momentje om daarna geïntegreerd te worden in het bewustzijn. Gisteren zei iemand tegen mij die noodgedwongen is in afzondering te werken en niet naar school kon: ‘nu weet ik hoe jij werkt, ik zou dit niet uithouden, zo alleen te moeten werken; opvallend, maar zo ervaar ik het zelf niet. We zijn eigenlijk verslaafd geraakt aan sociale contacten, waardoor alle contacten steeds oppervlakkige zijn  geworden, mede doordat iedereen in gewoon sociaal gezelschap vaak alleen maar op zijn mobiel zit te kijken en op zijn gunstigst uitwisselt wat er leuk is op de sociale media.  

Samengevat is het zo: dat de angst die in het onbewuste heerst over de ziekte groter is dan het concrete gevaar van het virus zelf. Op dit moment [vrijdag 13 maart], zijn er tien mensen overleden, die overigens meerdere ernstige klachten hadden en een allemaal een hoge leeftijd hebben bereikt. [ANP]. Elke winter overlijdt er een veelvoud van dit aantal aan een heersende griep, maar juist omdat we onder invloed staan van Saturnus, Pluto conjunctie en Jupiter alles groter maakt en Mars daar nog een schepje bovenop doet, hebben we deze crisissituatie die pandemie wordt genoemd. Kortom de angst regeert en om het absurde van deze angst maar even uit te vergroten, ligt er op dit moment van schrijven in vele winkels geen toiletpapier meer in de schappen. De Volkskrant had een kopte vandaag [14 maart] “Onze klanten lijken van God los”, doelend op het hamstergedrag van de (Brabantse) bevolking. Heel letterlijk uitgedrukt dit te kort aan vooral toiletpapier, uit zich op een humoristische manier, dat we enorm schijterig zijn… Maar er is ook een volksgezegde die spreekt van: ergens schijt aan hebben, het is maar waar je voor kiest!

8 thoughts on “Waarom wereldwijde paniek voor het Corona virus?”

 1. Corona hoeft niet over te gaan als de lente begint. Ook in landen waar het nu zomer is, zoals Argentinië, Chili en Australië, heerst het coronavirus. Dat argument gaat dus niet op.

 2. Hoi Wilma,
  Dank voor je mooie stukjes elke keer lees ze met veel plezier. Ik wilde toch iets kwijt over deze coronavirus ,ik ervaar hoe gek het ook klinkt als een positieve beweging. Eindelijk een verschuiving naar het begin van dat nieuwe bewustzijn. Doordat in mijn visie nu iedereen gelijk is en kennelijk ook ongeacht status,geld,verschillende culturen etc niemand meer weet wat en hoe te doen. Het kan haast niet anders dat er een mentaliteits bewustwording dus een global verschuiving plaats vind. Als of we terug geworpen worden op onze oerbron waar we kennelijk de afgelopen eeuw of langer uit weg gelopen zijn vanwege de “zogenaamde vernieuwingen”. Laten we hopen dat dit en nogmaals in mijn belevinger meer ogen zich gaan richten naar verbinding inplaats naar hiërarchien. Waar macht wordt omgezet in gezag en kracht en waar er wordt gekeken zoals ik al schreef naar die brug,die verbinding. En waar werkelijke vernieuwingen in passen want dat gaat door en gelukkig maar.Dat we meerdere talenten bevatten dan slechts 1 kant en dat het hogere denken zich laat ondersteunen door intuïtie en omgekeerd.
  Boeiend ben benieuwd ! Fijn weekend,
  Groetjes,
  Mary
  FB Paint to Balance

 3. Wilma,geweldige tekst (weer!!) van je, hier lezend in Madeira,waar ik nu bijna 5 weken ben en maandag de 16e terugvlieg naar Holland….thnxxxx, greetz, Wilma

 4. Interessant artikel, Wilma.
  Mooi om het thema vanuit de planeetstanden te bekijken. Zo worden de tendenzen zichtbaar en kunnen we wellicht wat meer vat krijgen op deze immense angstgolf.
  En grappig, over het fenomeen van het hamsteren van toiletpapier had ik soortgelijke gedachten.

 5. Dit las ik op http://www.astrobutterfly.com :
  Ik heb wat onderzoek gedaan om te zien of er een verband is tussen de transits van Chiron en virussen.

  COVID 19 – evenals twee van de belangrijkste pandemieën van de vorige eeuw, de Spaanse griep (1918-1920) en de Hong Kong-griep (1968-1970) – heeft Jupiter conjunct Pluto, maar ook Cheiron in de eerste graden van Ram .

  Op dit moment zit Cheiron in de eerste graden van Ram, dus we hebben een beetje geschiedenis die zich herhaalt. Er lijkt inderdaad een verband te bestaan ​​tussen Cheiron en virussen.

  Cheiron is al lang verbonden met de onderwerpen ziekte en genezing.

  Had je dat zelf ook al ontdekt, Wilma?

 6. Bedankt voor je reactie Miriam, dat verband had ik eerlijk gezegd niet gelegd! Wel zag ik dat dementie veel met Chiron en Uranus te maken heeft en heb daar in 2017 over geschreven. Ik ga op zoek naar dit gezichtspunt. Dank je voor de tip!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *