Dit was de week waarin Mark Rutte president van Nederland werd, kopte de Volkskrant maandagmorgen 23 maart jl. Een opvallend positieve kop en artikel voor een krant die neigt naar linksgeoriënteerd te zijn. Ondanks dat ikzelf geen VVD stemmer ben, vind ik dat Mark Rutte tijden van crisis, het goed doet! Een uitzonderlijke actie van hem was dat hij na het aftreden van minister Bruins een vervanger met ervaring koos voor Van Rijn uit de niet regerende PvdA. Van Rijn die in het vorige kabinet minister van gezondheid was.

De horoscoop van Mark Rutte is niet officieel bevestigd maar in de wandelgangen wordt deze horoscoop gebruikt:

Wanneer je naar de actuele ontwikkelingen kijkt van nu, zou deze horoscoop weleens kunnen kloppen. Ik zal uitleggen waarom. Ikzelf werk weinig met secondaire progressies maar vooral met het leeftijdspunt door de horoscoop en transits. Het leeftijdspunt is het punt dat vanaf de geboorte start bij de ascendant en elke zes jaar door een huis loopt, en in 72 jaar een volledige gang heeft gemaakt door de hele horoscoop; daarna volgt een tweede ronde. NB. Tweeënzeventig jaar is een wereld dag.
Op  25 februari 2020 maakte het leeftijdspunt in de horoscoop van Rutte een exacte oppositie met Neptunus.. De werking begon op 14 januari 2019 en is ten einde op 5 maart 2021. Een oppositie is een aspect dat verbonden is met een sterke inzet van de wil. Neptunus is archetypisch verbonden met o.a. opoffering, slachtofferschap maar ook met virussen die zich razend snel verspreiden. NB Mercurius, de polaire energie van Neptunus, is meer de planeet van de genezing en wanneer Mercurius in het teken van vissen zijn vernietigende teken loopt, is er weinig natuurlijke weerstand tegen virussen, dit duurt tot 11 april dan gaat Mercurius over naar het teken ram.
Neptunus is in Rutte zijn horoscoop de heerser van het zevende huis, het huis van een levenspartner. Wat ik vaak denk, is dat doordat Rutte niet getrouwd is en geen vaste relatie heeft, hij zich zo optimaal in kan zetten voor zijn werk. Dit zal hem ongetwijfeld ook veel eenzaamheid opleveren; het is de prijs die er voor betaald wordt.

In mijn boek Het collectief geheugen; de evolutie van het collectief geheugen (deel 2) schrijf ik dat ik denk te zien, dat de ziel van Rutte de reïncarnatie is van Koning Willem . Dit was de koning die in 1848 verklaarde in vierentwintig uur van conservatief tot liberaal te zijn bekeerd [Bron: Koning Willem II 1792-1849 Jeroen van Zanten: Inleiding blz.11] . Door de absolute macht van hem te delen met een regering, wist hij het koningschap veilig te stellen voor het nageslacht. Dit leverde hem onder andere de kritiek op van zijn zoon Koning Willem III die in aanvang zelfs geen koning meer wilde worden. Koning Willem II die maar kort regeerde ging de geschiedenis in als zwakke koning een opportunist die volgens kwade tongen, de toestemming voor de grondwet had gegeven omdat hij gechanteerd werd met de mannenliefde die hij zou hebben bedreven.


Ook aan Rutte kleeft het etiket van opportunisme. Nu ligt opportunisme dichtbij pragmatisme met het verschil dat bij de opportunist het ego meer op de voorgrond treedt, en bij pragmatisme het algemeen zakelijke belang vooropstaat. Het is uiteindelijk het bewustzijn dat hier een oplossing of tussenweg in vindt.
Koning Willem II  werd ziek vlak nadat hij ‘in vierentwintig uur van conservatief democraat’ was geworden en wilde naar zijn geliefd Tilburg terug om daar te sterven.
Bijzonder was dat onze koning gisteren 24 maart [2020] nadat hijzelf met zijn gezin in quarantaine had gezeten, als eerste koos om een werkbezoek aan de GGD in Tilburg af te leggen.
Ook de Brabander wordt vaak opportunisme verweten; de biecht in de RK-kerk van de Brabantse bevolking zou gemaakt hebben dat ze eerder bevrijd zijn van schuldgevoel en daardoor vrijer maar ook onbetrouwbaarder als mens zijn.

De geschiedenis herhaalt zich in fractalen (variante aftakkingen) zoals ik uitleg in mijn boek over het Collectief geheugen. Het lastige daarvan is, dat door zijn variant we er vaak geen oog voor de herhaling hebben; of zoals Pieter Waterdrink zo mooi zegt in Tsjaikovskistraat 40, de geschiedenis herhaalt zich niet, nee het rijmt! Ook achter de uitbraak van deze Corona pandemie zit een boodschap die een voorgeschiedenis heeft. Ik ben actief aan het zoeken naar de voorgeschiedenis en zal deze zeker met u delen als ik het beeld helder heb.

3 thoughts on “Mark Rutte en de coronacrisis”

  1. Wat een verhelderende uiteenzetting, Wilma. Dus jij denkt ook dat Mark Rutte homofiel is? Ook als je een numerologisch rapport van onze vrind maakt komt daar uit dat hij een opportunist is. Als je dat zelf eens wilt checken kan je het programmaatje NumQuest hier downloaden: https://www.marieke-esoterie.nl/ . Numerologie heeft ook raakvlakken met Astrologie toch, Wilma? Ik kijk weer uit naar je volgende artikel.

  2. Dank je voor je reactie, altijd fijn om reactie te krijgen! Om een antwoord op je vragen te geven: Het is niet zo belangrijk of Rutte homofiel is of niet, wat ik vooral wil aanduiden is, dat als hij echt de reïncarnatie van Koning Willem II is dat dit patroon of het nu waar is of niet (van beiden) om hem heen hangt. Of om maar weer Pieter Waterdrinker te citeren: ‘de Geschiedenis herhaalt zich niet, maar rijmt!’, net zolang tot het in het bewustzijn is geïntegreerd! En je andere vraag: Ja, de numerologie heeft overeenkomsten met astrologie. Eigenlijk heeft alles met alles te maken, de zogenaamde holistische zienswijze!.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *