Naar aanleiding van de uitbraak van de Covid-19 virus, ben ik op zoek gegaan naar de vorige keer dat Saturnus conjunct Pluto stond in het teken steenbok, want de uitbraak van dit virus heeft volgens mij hier veel mee te maken. Pluto heeft een omlooptijd van een kleine 250 jaar dus het kan zomaar zijn dat Saturnus die een omlooptijd heeft van 29 ¼ jaar heeft, 250 jaar geleden geen conjunctie maakt in het teken steenbok; en dat klopt dus. Pas op 3 januari 1518 juliaanse tijd omstreeks 19.56 vond deze plaats. Onder toon ik de horoscoop van de vorige conjunctie in steenbok en  daaronder de conjunctie van 12 januari 2020

Saturnus conjunct Pluto in steenbok 3 januari 19.56 GMT (Juliaanse tijd)
12 januari 2020 16. 59 GMT

De huizen zijn weggelaten omdat het hier gaat om een constellatie die de hele wereld treft.

De Zon stond toen omdat de Juliaanse tijd werd toegepast, exact op de plaats waar nu in 2020 de afgelopen conjunctie tussen Saturnus en Pluto plaats heeft gevonden; in de 23ste graad van steenbok.
Een belangrijke punt dat ik moet vermelden is dat de energie van Pluto in het collectief bewustzijn het nog geen bewuste functie had, gewoon omdat Pluto nog niet ontdekt was aan de hemel door de mensheid. In mijn boek: Dimensies achter het bewustzijn, beschrijf ik de ontdekking van een buitenplaneet altijd te maken heeft met het feit dat de innerlijke mens, op een nieuwe manier zich manifesteert in de buitenwereld en daardoor een ander bewustzijn krijgt. Met andere woorden: de mens ontdekt de betreffende planeet wanneer hij er met zijn bewustzijn aan toe is.

Omdat ik denk dat de uitbraak van het Corona virus in verband staat met deze grote conjunctie, ben ik gaan kijken of er iets bekend is over dat jaar 1518, over ziekte in het algemeen; en ik vond de zogenaamde Dansplaag die in juli van dat jaar uitbrak. Er een was groep mensen, die getroffen werd door deze dansplaag, deze vond plaats in Straatsburg, Elzas; in die tijd onderdeel van het Heilige Roomse Rijk.
Opmerkelijk is dat in juli van dat betreffende jaar 1518 dan de Zon in kreeft een oppositie maakt met de Saturnus/Pluto conjunctie die in januari plaatsvond. De dansplaag begon in een groep mensen die dagenlang dansten, zonder te rusten en na ongeveer een maand overleden sommigen aan een hartaanval, beroerte of uitputting. Vele wetenschappers vroegen zich af wat de oorzaak van dit vreemde fenomeen was. Zoals gezegd, was de energie van Pluto nog niet geïntegreerd in het bewustzijn van de mensheid zodat er van een wereldwijde invloed geen sprake kon zijn, of wellicht wel op meerdere plaatsen maar is dit niet geregistreerd?
In eerste instantie zou je denken dat de dansplaag en de uitbraak van het corona virus helemaal niets met elkaar te maken hebben; toch is er een verband. Naast dat Saturnus en Pluto in steenbok een focus wil leggen op onbewuste krachten die onderbelicht zijn gebleven, werkt  het voor de collectieve gemeenschap net iets anders uit; dit omdat een gemeenschap wel een collectieve geschiedenis heeft, maar geen persoonlijk onbewuste. Saturnus in Pluto gaat wereldwijd gezien veel meer over gestelde regels, die op dit moment groot zijn, vooral in de westerse wereld.

Op zichzelf is het verbluffend hoeveel overeenkomsten deze twee horoscopen met elkaar hebben. In beide gevallen staat de Zon in steenbok en Uranus staat vrijwel op dezelfde plaats als waar hij nu staat. Ook heeft de conjunctie zelf ook weer een conjunctie met Mercurius (de planeet van de genezing). Met andere woorden deze grote conjunctie houdt een genezingsproces in zich!
Dansen valt volgens Hajo Geurink [Heerscherschappen] onder Uranus en volgens mijn jarenlang onderzoek is het ook de planeet van het collectief onbewuste. Op psychologisch niveau werkt Uranus vaak brekend en veroorzaakt plotselinge veranderingen in systemen die muurvast zitten. Wanneer je naar de Uranus kijkt in de horoscoop van 1518, dan zie je dat deze een driehoek maakt met de Mercurius, Saturnus, Pluto conjunctie en daarbij wordt Mars en de zuidelijke maansknoop nog toegevoegd. Een ander opmerkelijk iets is dat Uranus vrijwel op dezelfde plaats staat als Uranus nu.
Diep onbewust werd er toen in 1518 gevoeld dat bestaande regels meer vrijheid moesten krijgen en om daar uitdrukking aan te geven kwam er een dwangmatige drang naar boven om te dansen. En aangezien een driehoek veel vastigheid in zich heeft en volgens de Hubermethode gelijkgesteld wordt met de vaste tekens, heeft deze vreemde ziekte zich toen verspreid.

Wat leert ons dit nu? Het leert ons, bewuster met gestelde regels om te leren gaan. Nu lijkt dit waarschijnlijk heel simpel maar zo simpel is dit niet want er zijn ook zinloze regels die gesteld worden die nergens op slaan en die onze levensopdracht vertroebelen De opdracht is om zelf te oordelen of regels die gesteld worden bij je passen of niet; doe je dat niet dan worden regels op een heftige manier uitvergroot.
Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Spanje dat op dit moment de meeste doden heeft te betreuren en waar het op dit moment een ware chaos heerst. Spanje is het land dat niet goed raad weet met regels, zo meldde maandag 6 april de Volkskrant in het artikel Hoe Spanje het zwaarst getroffen land van Europa werd. In dit artikel wordt vooral aangetoond dat Spanje niet soepel met zijn regels om kan gaan en dat de bureaucratie daar hoogtij viert.
Wat opvalt in de horoscoop van de Saturnus, Pluto conjunctie van 2020 is dat Uranus ongeaspecteerd is (op een half sextiel met Cheiron na) en dit wijst er op dat de mensheid vrij moet worden van zinloze regels. Wellicht was het carnaval vieren van de Brabanders een soort getransformeerde vorm van de dansplaag 😉 Het is aan ieder de taak om zelf te leren beoordelen welke waarderegels voor hem/haar belangrijk zijn, dit mag echter nooit ten koste van anderen gaan. Ik denk dat dit een van de verborgen opdracht is voor deze coronavirus. Naar binnen kijken naar dat wat bij je hoort!
Ik wil afsluiten met de uitspraak van Rudolf Steiner, dat de ziekte die je krijgt, in hoogste instantie bij jou hoort en deze ziekte een heel persoonlijke boodschap voor je heeft! Je alleen laten leiden door angst trekt alleen maar ziekte aan.

PS. nadat ik deze nieuwsbrief geschreven had, maakte ik een wandeling in mijn Brabantse dorp dat nu heel stil is. Door ons hele dorp hadden kinderen een speurtocht uitgezet om zich te vermaken. Er waren allerlei cryptische verwijzingen genoteerd met stoepkrijt door de straten heen. Vlak voor een bruggetje over de Dommel stond geschreven: maak een klein dansje voordat je over de brug gaat! Ongemerkt moest ik denken aan de Dansplaag van 1518; een oud spreekwoord luidt: kinderen en gekken zeggen de waarheid..! 😉

Aanbieding: wie een korte persoonlijke analyse wil ontvangen waar zijn of haar Saturnus/Pluto conjunctie op in werkt in het leven van dit moment kan gebruik maken van een nieuwe actie en zich hier aanmelden en ontvangt dan een intakeformulier. Kosten € 37,50

8 thoughts on “Saturnus conjunct Pluto, de vorige keer”

 1. Misschien was het toen st.Vitusdans waar mensen onder leden.

  Zelf denk ik dat we juist meer regels of beperkingen nodig hebben gezien de cultuur van veel reizen, alles moet kunnen, het privacybegrip dat doorslaat, regels ontduiken. Een bepaalde grenzeloosheid vind ik nogal aanwezig in ons land.

 2. In 1518 begon de slavernij. Zie wat om ons heen gebeurt. Het coronavirus is een bijproduct.

 3. Bedankt voor je reactie. Dat zat even niet in mijn bewustzijn maar wanneer je kijkt naar het zesde huis van de vorige Saturnus Pluto conjunctie horoscoop kijkt, dan zie je dat daar Venus (geld) conjunct Neptunus staat. Het zesde huis is het huis van arbeid en Neptunus het archetype voor onder meer slavernij.

 4. Neptunus in deze en in het eigen teken: er is maar een woord voor naar mijn mening. OPOFFERING

 5. Opoffering is er een van de mooiste van, maar er zijn meerdere archetypes die bij Neptunus ondergebracht worden. Welke wordt ingezet, heeft alles te maken met het individuele bewustzijn.

 6. Neptunus is ook Misleiding ,Liegen en Bedrog !!!
  Als ik goed kijk naar wat er gebeurt is dat mensen bedrogen worden door de regering, wereldwijd!
  Als ik om mij heen kijk zie ik enkel ANGST!
  In 2018 gingen er 9000 mensen dood aan de griep in Nederland! Waar praten wij over ?
  In 2018 kreeg ik griep met een dubbele longontsteking , 40,5 graden koorts, mijn longen stonden in brand, bloed ophoesten, trommelvliezen gescheurd, bloed in de oren, door de koorts wilde mijn geest niet meer, 4 WEKEN antibotica.
  Een duitse arts zei, hmm 2019? Dat virus is er al veel langer!
  Ja lieve mensen, wij worden bedonderd door al dat tuig.
  Dacht U nu echt dat de EU, de Bilderbergers, de CIA, Mossad, het Koningshuis of Rutte om U gaf? Nee, dat hebben zij nooit gedaan.
  15.000 jaar voor christus, 10.000 voor christus waren er al heel veel rampen op aarde, doet denken aan de ark van Noah. Atlantis verging toen omdat er toen al een groep was die God niet wilde erkennen, Nee, men dacht dat men oppermachtig zou zijn , gelijk of sterker dan Vadertje God !
  Die strijd is er nu nog! Lieve mensen, laat je niet gek maken, luister naar je HART, laat je niet gek maken door Angst.
  Stress en angst is de grootste moordenaar van de mens, God woont overal, maar vooral in je hart en niet in de kerk of elders.
  Een machtige groep wil al eeuwen de baas zijn hier op aard, over de natuur en de hele wereld. Ze willen slaven van ons maken.
  De Natuur wordt vermoord voor palmolie en nu moeten de elektrische auto,s op bomen gaan rijden??? Bomen kappen voor elektrische auto,s ? We hebben al bijna geen natuur meer, Mensen, de AARDE wordt VERMOORD !!! Het is 5 voor 12.
  Jullie maken je druk om een griepvirus terwijl Moedertje Aarde wordt VERMOORD !!!
  Jullie kijken zo graag naar MARS ???
  Kijk maar goed, Dit staat ons te wachten, een vermoorde aarde waar geen leven meer mogelijk is, dat is onze TOEKOMST !
  Vroeger was Mars net zo prachtig als de aarde, bewoond en prachtig en wij gaan Mars nu achteraan, onbewoonbaar !
  Wat een spel, de nazi’s , EU? ik zie geen verschil. Een Europa, een munt , gatver, of je Hitler weer hoort met zijn walgelijke geschreeuw. Ik krijg er kippenvel van , maar het is aan de mensheid, volg je je Goddelijke hart of de aardse duivels?
  God of de Bilderbergers met Bill Gates? Mensen zien hem als een wereldredder, tja , de wolf in schaapskleding . Hij zegt zelf, de wereld is overvol, heel veel mensen moeten verdwijnen , de ouderen kosten teveel geld en de kansarme en deze moeten verdwijnen. Lieve mensen dit virus is er om ons op te ruimen, je hoeft mij niet te geloven, laat je maar leiden door je angst. Maar kijk eens naar de wereld zonder angst en kijk dan goed. DANK U !

  Angst !!! Ik loop naar de supermarkt, een vrouw op zeker 5 meter afstand vlucht achter een boom en begint te kruisen, ik kijk verbaasd, wat doe je ? Zij weer gillen over 1,5 m afstand, maar was wel 5 meter. Ik zei droog, ja mevrouw 1,5 meter afstand, maar mevrouw, sinds vandaag is er een nieuwe regel, U mag niet meer pijpen. tja, ordinair, ik weet het, maar door die opmerking hield zij gelukkig haar psychotische kop.
  Ik heb Vadertje God wel gevraagd, ??? Tja, ik wacht zijn antwoord nog steeds af, misschien ligt hij wel in een deuk en moet ik het antwoord even afwachten !
  Natuur is het allerbelangrijkste, zonder hen gaan wij dood, dan de Goddelijke liefde en waarheid weer horen om de wereld te redden en alles komt goed, maar als wij ons laten leiden door angst gaan wij de aardse dood tegemoet, een andere keuze is er niet! Liefde voor ons allen!
  Dan nog over vlees, de mens is met zijn energie nog te zwaar, men heeft energie nodig, dus vlees, tja, vis, kip en met mate varkens en rundvlees, voor de rest moet je overal van afblijven, in de toekomst, als er meer lichtenergie is ,dan gaat men vanzelf minder vlees en vis eten, want door de verhoogde energie op aarde zal men deze producten niet meer nodig hebben, maar ondertussen dank de dieren die zich opofferen en ons voeden en geef hun een fijn leven , maar vooral DANK hun ! Dat doen zij in Alaska toch goed, zij nemen enkel wat zij nodig hebben en zij danken het dier en gebruiken alles. Slaap lekker lieve mensen!!!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *