De anderhalve meter wordt het nieuwe normaal, dat is de nieuwe slogan die de overheid nu gebruikt, maar is dit wel de oplossing dat deze anderhalve werkt? Is het niet een soort lapmiddel dat voorbij gaat aan het echte probleem? Door constant waakzaam te moeten zijn met in het achterhoofd de kans besmet te raken als je je niet aan de regels houdt, leeft de mens die in wezen een sociaal dier is, constant in een bewustzijn van angst. Het lichaam maakt bij angst Cortisol (stresshormoon) aan en dit is zoals uit vele studies is gebleken, op den lange duur ziekmakend.

Dit filmpje werd me door iemand doorgestuurd; het filmpje sluit aan bij mijn theorie dat door de vervuilde lucht het coronavirus pandemisch is geworden. Onze lucht die vol zit met vervuil fijnstof, vooral hier in Nederland. NB. Nederland is op één na grootste producent van vlees in de wereld en behoort tot een van de kleinste landen in de wereld dus de aanval op de lucht is hier groot. Op het moment dat ik deze nieuwsbrief schrijf hoor ik dat er een slachthuis in Groenlo acuut is gesloten is omdat vijfenveertig mensen in een slachthuis besmet zijn geraakt. Zie link. Ook Duitsland kent vele slachthuishaarden van corona uitbraak. Het coronavirus welk een luchtziekte is en dus onder het element lucht valt, werkt dus onbewust in het voelen door. Eenzaamheid, een aangelegenheid van het gevoel, is dan ook een veel voorkomend verschijnsel in de anderhalve meter cultuur vooral bij ouderen. De Correspondent besteedde vandaag  20 mei een artikel aan wat isolatie doet met rouw.

Statistisch doe ik al enige tijd onderzoek naar mensen die overleden zijn aan het coronavirus en daar valt tot nu toe op dat vooral mensen die veel luchttekens in hun horoscoop hebben, meer bevattelijk zijn voor het virus. Onder toon ik een dag horoscoop van een zeer geliefde pastoor Renée Graat geboren op 25 juli 1945 (tijd niet bekend) overleden op 11 april 2020, uit Banholt, (Zuid-Limburg). [Bron: Volkskrant 18 mei 2020] Zie artikel deze link.
Hij is overleden aan de gevolgen van het coronavirus en was voordat hij pastoor werd in Limburg, twintig jaar lang priester is in de Congo waar hij voor vele hete vuren heeft gestaan. Hij was enorm geliefd bij de bevolking! Zijn dag horoscoop laat zien dat er maar liefst zes planeten in een luchtteken staan in zijn geboorte-dag-horoscoop!

Renée Graat

Het inzichtelijke filmpje onderbouwt mijn idee dat zuivere lucht een heel belangrijke factor is in de coronabestrijding is. Ventilatie zou wel eens veel belangrijker kunnen zijn dan de anderhalve meter afstand die nu voorgeschreven wordt. Zelf heb ik het gevoel dat een wandeling in de vrije natuur meer ontspannend en bevrijdend kan werken, en wanneer je dan ook nog mediteert op wat voor jou belangrijk is in het leven, dan zou het wel eens een veel betere remedie kunnen zijn dan het spastisch meten of je de anderhalve meter wel voldoende in acht hebt genomen.

Op 17 mei jl. is mijn nieuwe boek uitgekomen: Ziekte een weg naar bewustwording. Dit boek is een vervolg op het boek Dementie de ziekte van het verleden. Met deze twee boeken ga ik op zoek naar de diepere oorzaak van ziekte; in mijn nieuwe boek besteed ik ook aandacht aan het coronavirus.

5 thoughts on “De anderhalve meter leefsfeer”

  1. Beste Wilma,

    Dit is precies waar Maurice de Hond onderzoek naar heeft gedaan en hij komt tot dezelfde conclusie als jij.

    Gr. Grietje

  2. O, dat is mooi! Dat wist ik niet van Maurice de Hond. Bedankt voor je reactie

  3. Ja, Maurice de Hond heeft het idd over ventilatie en veel buiten zijn. Ik ben je boek aan het lezen Wilma, vind het tot dusverre heel helder beschreven. Ben er blij mee! En ja, hier vooral in Brabant zitten we met zeer ongezonde lucht o.a. door de intensieve veehouderij. Hopelijk dringt de ernst ervan ook in de hogere regionen door!

  4. Vanmorgen las ik in een artikel dat bijna alle besmettingen binnenshuis hebben plaats gevonden. Dat geeft ook al iets aan!
    Ik dacht dat het een artikel in de a Telegraaf was, via a Twitter.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *