Vandaag 1 juli 2020 mogen de Russen naar de stembus om te stemmen over zeven belangrijke wijzigingen in hun grondwet. Een van de wijzigingen is, dat er een nieuwe regel komt dat de president langer dan maximaal twee maal zes jaar mag regeren. De consequentie van deze regel is dat Poetin ook na 2024 kan blijven regeren.

Een ander opvallend punt is dat in de grondwet komt te staan dat: ‘Rusland gelooft in God’, er wordt hier verder geen toelichting op gegeven; welke God? Hij zou bij de nieuwe grondwet, de langst regerende president van Rusland worden. De Russen hebben er zelfs een dag vrij voor gekregen en kunnen prijzen winnen als ze gaan stemmen [Bron Volkskrant 1 juli 2020]

Wanneer je de zeven grondwetregels leest, dan valt op dat dit regels zijn die terug gaan in de tijd waar de monarch het alleen voor het zeggen heeft. Op zichzelf een bijzonder fenomeen in een tijd waar  juist machtsposities vaak ter discussie staan.
In mijn boek: Het collectief geheugen: de evolutie van het collectief onbewuste, beschrijf ik dat Poetin waarschijnlijk de reïncarnatie is van de laatste tsarina Alexandra die met haar man en kinderen in 1918 op gruwelijke wijze zijn vermoord door de Sovjets. Alexandra is afkomstig uit een Duits adellijk geslacht en het kleinkind van koningin Victoria van Engeland; ze heeft een Europese opvoeding gehad en werd oprecht verliefd op Nicolaas II; een zachtaardige wat onrealistische man. Alexandria, spoorde haar echtgenoot van tijd tot tijd aan om meer in zijn kracht te gaan staan. Wanneer zij in aanraking komt met Raspoetin, monnik en spirituele genezer, die denkt haar enige zoon en troonopvolger te kunnen genezen van de hemofilie (bloederziekte), raakt zij in de ban van deze man en zijn inzichten. Raspoetin probeerde zodoende indirecte macht te krijgen over de regering via de aanbidding die Alexandra voor hem had. Daarbij moet opgemerkt worden, – in tegenstelling tot sommige geschiedkundigen concluderen -, dat ondanks dat Raspoetin een vreemde snuiter is, hij wel zicht had voor het dreigende gevaar waar Rusland op dat moment in zat. Een mooi genuanceerd boek over de invloed van Raspoetin is: De Balkan is geen oorlog waard Ton Jansen.

Maansknoophoroscoop Poetin 7 oktober 1952 9.30 Sint Petersburg, gecombineerd met de horoscoop van de moord op de Romanovs in 17 juli 1918 1.30 Jekaterinburg

Wanneer je de officiële horoscoop kijkt van Poetin en deze vergelijkt met de horoscoop van Alexandra en wat nog wel zo belangrijk is met de overlijdenshoroscoop van Alexandra dan zie je het volgende beeld: Rood is Poetin en blauw de executies van de Romanovs

Ik heb dus de horoscoop van de moord gelegd op de maansknoophoroscoop van Poetin. De maansknoophoroscoop van iemand geeft aan wat er in vorige levens is gebeurd. Het moment van overlijden in een vorig leven wordt op deze wijze gekoppeld aan de onbewuste herinneringen uit een vorig leven. Deze vergelijkende horoscoop is op zichzelf een hele studie op zichzelf, dit ga ik hier niet doen, omdat het niet thuishoort in een nieuwsbrief.

Wat vooral in het oog springt in de vergelijkende horoscoop is, dat op het moment van de moord, Uranus, de planeet van de revolutie conjunct de Midhemel staat en een conjunctie maakt met de Jupiter in Poetins maansknoophoroscoop; deze twee maken weer een oppositie met Poetin zijn Venus en een oppositie met de Mercurius, Saturnus conjunctie van de moord. Venus gaat over het vrouwelijke onbewuste deel in Poetin zijn onbewuste. Met andere woorden: waar herinnert zijn laatste vrouwelijke incarnatie hem aan?
In deze vergelijkende horoscoop is ook een grote conjunctie aanwezig in het vierde en vijfde huis, met vrijwel alle hoofdplaneten van de beide horoscopen [Zon, Maan, Saturnus]. Deze grote conjunctie maakt een oppositie met Cheiron in het tiende huis van het moment van overlijden. Cheiron is het archetype voor de niet geheelde wond in de ziel. Cheiron wordt ingebracht door de moordenaars die besloten hebben de familie te vermoorden. Wanneer de vier/tien as wordt geactiveerd gaat het altijd over macht/politiek en onmacht. NB. Dit vierkant wordt niet getoond in de tekening omdat ik om het overzichtelijk te houden alleen de conjuncties en opposities heb getoond.  Met andere woorden de moordenaars hadden een diepe wond opgelopen in hun ziel, over hoe hun land werd geregeerd. De Uranus van Poetin staat in het achtste huis en maakt een vierkant met de grote conjunctie. Het achtste maansknoophuis gaat over machtsmisbruik dood en transformatie.  Dit zou kunnen duiden op, dat hij in het vorige leven gedood is door revolutionairen. Uranus is bovendien de heerser van Poetin zijn maansknoop in de geboortehoroscoop.

Wanneer mijn hypothese klopt, dat inderdaad Poetins laatste incarnatie van de tsarina Alexandra is geweest, dan wordt veel van zijn huidig gedrag inzichtelijk; overigens houdt dit niet in dat het een excuus is voor zijn gevaarlijke gedrag. Poetin is geobsedeerd geraakt door macht en onmacht en probeert zijn oude status van rijkdom weer aan zich te trekken, daarbij geen oog hebbend voor zijn karmische opdracht. Zijn maansknoop staat in het teken waterman, het teken dat op dit moment heel belangrijk is in de samenleving; niet in de laatste plaats omdat we in het watermantijdperk leven. De uitdaging in dit leven voor Poetin is daar iets mee te doen, maar het lijkt erop dat hij steeds het oude onbewuste verhaal van macht en onmacht in zichzelf blijft herhalen met een enorme doodsangst. Want laten we wel wezen, wie wil tot zijn dood zoveel verantwoordelijkheid dragen als een president van zo’n groot land?   

Voor meer informatie over dit onderwerp zie mijn boek: Het collectief geheugen deel 2

Wie meer wil weten over de techniek achter deze zienswijze, verwijs ik naar mijn online vernieuwde cursus.

Wie interesse heeft om dit onderwerp astrologisch grondiger in een groep te bestuderen kan dit hier melden. Bij voldoende deelnemers, houd ik een workshop over dit onderwerp. NB deze workshop wordt gegeven via zoom of hier aan huis, al naar gelang de ontwikkeling om de Corona maatregelen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *