De laatste dagen neemt het aantal besmette mensen met het Covid-19 virus weer toe. Men wijt dit aan het feit dat de anderhalve meter afstand niet voldoende in acht wordt genomen. Het RIVM waarschuwt heel nadrukkelijk dat er gehandhaafd moet worden omdat met name de jongeren zich niet aan de anderhalve meter houden. Maar is dit alleen de echte oorzaak van een tweede golf?

Het is op zichzelf bijzonder om te zien dat de besmetting plaatsvindt, op het moment dat de Zon een oppositie maakt met de Saturnus/Pluto conjunctie die op 12 januari [2020] plaats heeft gevonden. Jupiter heeft zich er nu op dit moment daarbij gevoegd. De Saturnus/Pluto conjunctie wordt niet meer exact, Saturnus gaat namelijk op 29 september in de 26ste graad steenbok weer recht lopen. Pluto staat dan in de 23ste graad van steenbok.
Omdat op dit moment : Jupiter, Saturnus en Pluto alle drie retrograde lopen, worden herinneringen aan de afgelopen corona-uitbraak, opnieuw in het collectieve bewustzijn naar boven gehaald (voor zover ze nog niet weg waren); door de retrograde gang, vragen ze nu om een introspectieve kijk op het virus; al de dingen die we de afgelopen tijd over het hoofd hebben gezien.
Opvallend is dat de opnames op de IC’s niet toenemen; het gaat alleen maar om besmettingen. En uitgerekend dat verschil zou ons tot nadenken moeten stemmen. Ook is de leeftijdscategorie waar de besmettingen hebben plaatsgevonden, zijn anders. Het gaat nu veelal om jeugd en veertigers en ook de plaats ligt nu niet in het zuiden maar meer in het westen van het land. Kortom, we worden uitgenodigd om met een ander oog naar het virus te kijken. Het is dan ook jammer dat er weinig flexibel gekeken wordt na de besmettingen en er meteen een soort schuldvraag in het leven geroepen wordt; de niet nageleefde anderhalve meter afstand zou de grote schuldiger zijn.
Bij retrograde planeten gaat het er vooral om, anders meer retrospectief naar het proces te kijken. Vaak kom je tijdens zo’n retrograde gang er achter dat iets niet meegenomen is in onze overwegingen.
Gelukkig gaat de planeet Mercurius, – de planeet van de genezende kracht-, de komende tijd niet retrograde lopen en is hij vrij snel over zijn oppositie met de drie retrograde planeten heen; op 4 augustus verlaat Mercurius het teken kreeft en is de oppositie, – lees spanning- weer tijdelijk voorbij.

Tevens werd gisteren, maandag 20 juli 2020, bekend dat er hoopvolle berichten zijn over een mogelijk werkend vaccin in aantocht is; het zogenaamde Oxford-vaccin. Ook hier valt het op dat de bekendmaking van dit goede bericht sterk bepaald wordt door de Saturnus/Pluto conjunctie. Onder toon ik de horoscoop van de bekendmaking van dit pushbericht in Nederland. [Bron: ANP]

Bericht Oxfordvaccin 20 juli 2020 16.05

Je ziet dat het hier gaat om een nieuwe Maan die een oppositie maakt met het drietal: Jupiter, Saturnus en Pluto. Deze oppositie maakt een inconjunct met de maansknoop, halfsextiel de nieuwe Maan. Bij de Hubermethodiek noem je dit een stimulerende driehoek [Reizdreieck]. De duiding is als volgt: een stimulusdriehoek voorziet in de behoefte aan constante beweging en opwindende activiteit. Deze driehoeken heeft een veranderende motivatie, daarom zijn er kortere of langere periodes van hectiek en overdrijving. [Uit: Aspektbild-Astrologie; Bruno&Louise Huber Michel Huber]
De oppositie laat de spanning zien tussen de (wils)krachten waar het om gaat en de twee groene denk-aspecten zijn de wetenschappelijke benadering waarmee gewerkt wordt. Omdat de maansknoop daar het middelpunt van is, bestaat er een grote kans dat iets in deze ziekte over het hoofd wordt gezien. De maansknoop heeft te maken met een onbewuste uitdaging die nu nog niet bekend is maar ontdekt wil worden. Hier kom je dus het mysterie tegen van het moeilijk kunnen bestrijden van het virus. Omdat het hier om twee groene denkaspecten gaat zou het wel eens kunnen zijn dat dit duidt op, dat we de wetenschap wat minder als goddelijke waarheid moeten toedichten en zelf weer waarnemers moeten worden van ons eigen leven. Met andere woorden: laten we ons vooral verdiepen in het leven van mensen die dit virus treft, in het levensverhaal van de betreffende zou wel eens de oplossing kunnen liggen. In mijn boek: Ziekte een weg naar bewustwording, beschrijf ik hoe je een sleutel kunt vinden naar de diepste geheimen van ziekte.

2 thoughts on “Toename van coronabesmetting”

  1. Wilma, ik vind het boek Ziekte, een weg naar bewustwording, een echte Eye opener. Ik heb er heel veel aan en het al2 x bestudeerd . Dank je wel.

  2. Fijn dat je iets aan het boek hebt, daar doe je het uiteindelijk voor. Hartelijke groet, Wilma

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *