Geheel onverwacht wordt een dubieuze regel, – de anderhalve meter regel in coronatijd -, voor het voetlicht gebracht nota bene door de minister van justitie en veiligheid zelf, die deze gesanctioneerd heeft. Voor elk weldenkend mens is het een illusie dat de anderhalve meter regel handhaafbaar zou zijn, niet in de laatste plaats omdat we tot één van de dichts bevolkte landen behoren. Wanneer je dan ook nog mensen die de fout ingaan, vaak willekeurig beboet, en zelfs een aantekening op hun strafblad geeft, ben je volgens mij niet goed bezig als overheid.

Afgezien of de anderhalve meter überhaupt het verschil maakt in de corona bestrijdng, staart onze regering zich daar blind op, om zodoende niet te hoeven kijken naar luchtvervuiling en andere schadelijke invloeden die we de aarde en het leefmilieu toebrengen; deze zouden wel eens veel belangrijker kunnen zijn dan deze anderhalve meter regel. Toegegeven, korte termijn regels lijken invloed uit te oefenen op de prangende coronasituatie, terwijl maatregelen die de werkelijke de oorzaak van deze uitbraak zijn veel ingewikkelder en minder ‘flitsend’ zijn. Op subtiele wijze leg je door de anderhalve meter afstand maatregel de verantwoordelijkheid bij de burger en niet bij het beleid. Met andere woorden: als je positief getest wordt, dan heb je dat aan jezelf of aan je medemens te wijten.


Vorige week werd bekend dat de minister, die zelf deze anderhalve meter regel in de wet heeft vastgelegd, de fout is ingegaan op zijn huwelijksfeest, wat tot gevolg heeft dat er nu gedebatteerd wordt over de geloofwaardigheid van de minister en zo blijkt, hij komt er mee weg! Voorbijgaand aan het feit dat de burger en de ondernemer zwaar beboet worden. Dit riekt naar klassenjustitie. Mijns inziens zou vooral voor de geloofwaardigheid van hem zelf, hij op moeten stappen!  

Wanneer je naar de dag horoscoop van Grappenhaus zijn geboortedatum kijkt, dan zie je meteen waar dit debacle waar hij zich nu in bevindt vandaan komt. NB. Ik vermoed dat hij ergens laat in de ochtend geboren is en een ascendant boogschutter heeft, maar dat is dus een aanname. Onder toon ik de horoscoop zonder ascendant en huizen van zijn geboortedag.

Ferdinand Grappenhaus 8 november 1959

De roeping voor minister van justitie komt voort uit Saturnus die in zijn eigen teken steenbok staat; regels vallen onder het archetype steenbok. Saturnus maakt een driehoek met Pluto, de planeet van onder meer de macht. Ook maakt Saturnus een vierkant met Venus die weer in een ruime conjunctie staat met de Maansknoop; de Maansknoop heeft altijd iets noodlottigs. Venus de planeet van de liefde en voor een man de planeet van de intieme relaties staat op gespannen voet met zijn politieke functie; Grappenhaus is vier jaar geleden weduwnaar geworden.
Jupiter in boogschutter die onder meer te maken heeft met rechtspreken staat conjunct Mercurius. Dit wil zeggen dat het een man is die het recht combineert met zijn sociale belangen; iets wat mooi is, maar ook de waarachtigheid van zijn visie kan ondermijnen. Dit zie je aan het feit dat Mercurius in boogschutter in val staat, wat wil zeggen dat rechtsspraak vermengd kan worden met sociale belangen.
Dan staat de Zon conjunct Mars en Neptunus in het teken schorpioen. Deze stand, nodigt uit slachtoffer (archetype van Neptunus) te worden van zijn eigen daden (Mars). Deze daden zijn dwingend/dwangmatig omdat Mars in schorpioen in zijn eigen teken staat. Mars en Neptunus zijn bovendien verbrandt onder de Zon, dit maakt dat het ego van Grappenhaus slachtoffer wordt van zijn eigen dwangmatige niet realistische regels. Saillant detail is, dat Neptunus en ook Mercurius veel te maken hebben met het archetype van virussen.
Ook zie je door de oppositie tussen Uranus in leeuw en Cheiron in waterman en waarschijnlijk conjunct zijn Maan, dat hij in groter sociaal verband een wond oploopt die veel dieper zal gaan dan hij nu uiterlijk denkt.

3 thoughts on “De geloofwaardigheid van Grappenhaus”

  1. Ik vraag me af of het feit dat hij een jaar na de dood van zijn vrouw alweer met zijn huidige partner ging samenwonen ook zich ahw tegen hem keert. Grote controle over zijn leefsituatie.

  2. Hij laat door zijn gedrag de onrealistische haalbaarheid van de 1,5 meter zien, zelfs als koning, keizer admiraal het niet kunnen!? Laten we elkaar alsjeblieft niet te veel de maat meten, maar streven naar sociale distantie.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *