Een van mijn manieren om weer een rust en open mind te krijgen in hectische tijden, is wandelen. Na een morgen en stuk van de middag bezig te zijn geweest met mijn werk, ga ik als ik weinig tijd heb een vast rondje wandelen. Mijn dochter en ik noemen dat het koeienrondje omdat achter bij ons een stuk natuur sinds enige tijd tot Natura 2000 behoort en koeien daar vrij staan te grazen in het land. Ze hebben nog hun eigen , daar tussen kruisen reeën hun weg en de heide heeft er schitterend gebloeid begin dit najaar!

Het bijzondere van steeds dezelfde route lopen is, dat je ziet wat de seizoenen met het landschap doet, waardoor je een beter waarnemer wordt. Zo was ik aan het eind van de zomer erg bezorgd omdat de hele natuur hier heel droog is en alles er doods en verdrietig uit zag. Hier in Oost Brabant hebben we namelijk deze zomer de minste regen gehad.
Vanmiddag mediteerde ik wat over mijn wandelen. Ik had nl het zogenaamde ‘koeienrondje’ net andersom gelopen dan ik gebruikelijk doe en toen viel me op dat een zelfde wandeling andersom lopen, totaal andere beelden oproept.  Ook merkte ik dat het andere gevoelens oproept. Zo zag ik in de gewone wandeling vrijwel geen snelweg (A2), terwijl ik in de andere richting wandelend, die steeds indringend zag. Maar ik zag ook mooie tafrelen die ik nog nooit met die ogen had bekeken. Ik mediteerde daar wat over hoe je dit in astrologische begrippen uit zou kunnen drukken. Na wat mediteren kwam ik op het volgende beeld:

Voorwaarts

Als je voorwaarts loopt van een zelf gekozen wandeling dan verbind je je met Uranus, loop je de omgekeerde route dan verbind je je met Saturnus. Toegegeven het is even heel diep nadenken over deze experimentele visie. Ik kwam erop omdat je uitgedachte wandeling, een bewuste handeling is, terwijl als je je wandeling andersom loopt, je na moet denken hoe je dat precies doet en gemakkelijk misleid kunt worden om het verkeerde pad te kiezen. Zeker als het een vrij ingewikkelde wandeling is. In de wandeling kun je ook de metafoor voor het leven vinden. Je kiest, hoe dan ook voor een bepaald pad, ondanks dat dit niet altijd zo lijkt. Wanneer je terugkijkt op je biografie (achterwaarts loopt) dan ontdek je veel dingen die je niet had gezien. Niet in de laatste plaats omdat psychologen en psychiaters zeggen dat het geheugen van de mens, hoogst onbetrouwbaar is. Met je opgedane kennis vul je nl onbewust je verleden, zonder dat je er weet van hebt, in.
In mijn boeken serie: Het collectief geheugen deel 1 en 2, beschrijf ik dat zelfs onbetrouwbare verkeerd gedocumenteerde zaken betekenis hebben, louter omdat het publiekelijk de openbare grens heeft overschreden. Actueel kun je dat herkennen in allerlei complotgedachten; het feit op zich hoeft niet waar te zijn, maar de intentie waar het mee gebracht wordt, zegt heel veel over wat in het collectief onbewuste van de mensheid speelt. Maar dit terzijde. Onder geef ik twee foto’s van de voorwaartse en de achterwaartse middenin de wandeling

Opvallend is dat afhankelijk van de plaats waar je stil staat, het andere informatie geeft en zo is dat ook met Uranus en Saturnus. Uranus suggereert grote vooruitgang en expansie terwijl Saturnus stagnatie suggereert.
Ik raad de lezer aan met deze gedachten eens naar de eigen horoscoop te kijken. Toen ik dat deed ontdekte ik heel bijzondere dingen.

Herfstaanbiedingen

Vanaf nu zijn er elk seizoen aanbiedingen en bied ik elk kwartaal een actueel essay aan. Met dit artikel, dat tegen een kleine vergoeding beschikbaar is, wil ik bepaalde actuele onderwerpen uit mijn nieuwsbrief verder uitdiepen. Bij elk essay zit ook een persoonlijk opdracht, zodat u zelf aan de slag kunt met de materie.

Afhankelijk van de persoonlijke opdracht – het ene onderwerp leent zich namelijk beter voor een opdracht dan de ander – is het essay te koop via mijn website.

Het eerste herfst essay gaat over het geheim van de immuniteit en is binnenkort verkrijgbaar voor € 10,00.

1 thought on “Wandelen voorwaarts en andersom”

  1. Ik zie verrotten mensen lopen en dieren, verbind hen met de hoofdchakra en de stuitchakra en zie weer verlichte mensen en dieren lopen. Mensen inwijden maar allemaal verbinden via de hoofdchakra en de stuitchakra en iedereen wordt weer wakker !!!! Geweldig om te zien, ze zijn weer allemaal wakker van de zogenaamde griepvirus , maar die mensen voelen zich allemaal wakker en verlicht, hoe mooi is dat !? Geen angst meer voelen, maar enkel Goddelijke Liefde voelen , daar doe je het toch voor hier op aarde, geen ANGST meer Voelen, enkel maar Goddelijke Liefde in je HART voelen, je hart, waar Vadertje God WOONT !!!
    Vandaag stond ik te praten met 3 ouderen van verre 80 plus, zij deelde allemaal mijn mening, geweldig gewoon, daar doe je het voor !!!! Ik kijk het liefst Robert Jensen, die geeft het echte nieuws en mijn ware kijkers en nieuwszenders uit het Goddelijk rijk ! Zag dat het boek van robin de ruiter op bol com eruit gegooid is, deze man sprak al in 2009 over vovid19 en lockdown en erger, maar goed, de mens zal eens tot waarheid komen!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *