Op het moment dat de besmettingen van de tweede golf afnemen, begon Mercurius, de planeet van de genezing en communicatie met zijn nieuwe cyclus. De nieuwe cyclus van Mercurius begint altijd wanneer de retrograde gang van Mercurius een conjunctie met de Zon maakt. Op dinsdag 3 november [2020] om 18.50 blijft Mercurius stilstaan om weer vooruit te gaan lopen. Het is de tijd waarin Nederland een persconferentie werd gehouden met nieuwe (beperkende) maatregelen. En voor de VS de dag van de presidentsverkiezingen. NB. In de verkiezingen van 2000 liep Mercurius ook stationair (stilstaan) en werd er weken lang onderzoek gedaan naar wie de overwinnaar was Bush of Al Gore.
Wanneer Mercurius van richting verandert, verandert ook de communicatie; besluiten worden dan vaak teruggedraaid die in de Mercurius retrograde tijd genomen zijn.
Mercurius is al vanuit de grijze oudheid de planeet die met genezing te maken heeft. We zien de besmettingen afnemen omdat de communicatie ook introverter is geworden, evenals de genezing. Wat nu zo ingewikkeld is, is dat de beleidsmakers (OMT en de regering) hier geen oog voor hebben en als korte termijn denkers, denken dat de afname komt door hun gestelde maatregelen. Dit is maar voor een deel waar; daar waar het werkt is; dat de burger wordt uitgenodigd om een meer introvertere levensstijl aan te nemen (de betekenis van de retrograde gang van Mercurius) omdat dit kosmisch van ons gevraagd wordt, maar niet voor de langere termijn want de mens is een sociaal wezen die contacten nodig heeft voor zijn ontwikkeling. De verscherpte maatregelen die gisteren [3 november 2020] gesteld werden, lopen dan ook wat achter de feiten aan.
Voor de diepere echte oorzaken van dit coronavirus is helaas nog maar weinig bewustzijn bij bestuurders in de wereld. Een belangrijke oorzaak is onze zwaar vervuilde lucht en omdat het coronavirus een virus is die zich in de luchtwegen verspreidt, heeft het virus zo genadeloos kunnen toeslaan. Onze leef atmosfeer in de hele wereld is verziekt van de CO2 uitstoot: in het bijzonder de dierlijke stoffen (intensieve vleesindustrie) die bovendien nog opgewarmd worden tot een aangename hoogte waar ze zich in welbevinden. Het virus verspreidt zich door de lucht en verplaatst zich na gelang de wind staat over de aarde, en is uitermate schadelijk voor onze gezondheid. Dit is een van de belangrijkste redenen dat dit virus een pandemie is geworden en als de aanpak niet anders wordt, dan zal dit virus met succes opgevolgd worden door een ander dramatisch virus.
Wie waakzaam wil zijn op het verloop van deze pandemie, want van dit virus zijn we nog niet zo snel af, zou de retrograde gangen van Mercurius eens een langere tijd kunnen observeren om te zien waar de genezing en kwetsbaarheden voor besmetting liggen!

Voor meer informatie : Ziekte, genezing en immuniteit Astrologisch bekeken
Kosten € 10,00 U kunt zich hier aanmelden

2 thoughts on “Mercurius de planeet van communicatie en genezing”

 1. Heel waar allemaal Wilma,
  Het is allemaal symptoom bestrijding! Daar komt nog het protocollen denken bij, zo passend bij Saturnus in Steenbok. Hopelijk komt er enig inzicht als over anderhalve maand Saturnus in Waterman komt en al snel een conjunctie maakt met Jupiter.
  En de maatregelen voor de komende twee weken zijn een soort echo van de Retrogadegang van Mercurius. Onze snelle maatschappij zet nu, uitgerekend als we weer vooruit willen, de voet op de rem! Een uitgestelde kans misschien?

 2. Bijzonder leerzaam !
  Vanuit de klassieke astrologie heb ik geleerd dat vooral jupiter de hemelse
  genezer is , mercurius gaat over communikatie en het zenuwstelsel
  en de luchtwegen .
  Bij een retro-mercurius worden we inderdaad wat introverter en
  naar buiten toe stiller.
  Pandemie of niet , ik denk wel dat mensen met een slecht geaspecteerde
  mercurius – denk aan vierkanten en opposieties van saturnus en neptunus – zowiezo gevoeliger zijn voor infecties aan luchtwegen.
  Indien je geboren bent met jupiter driehoek je mercurius zou je je niet
  veel zorgen hoeven maken.
  Het is zo jammer dat artsen en hulpverleners geen fluit weten van
  astrologie .
  Het zou bij diagnose stellen en therapien een enorme hulp kunnen
  zijn , maar ja……………….Story en Telegraaf en zo…………………woehahahaha……….
  …………………..jammer !

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *