Zoals Pieter Waterdrinker in zijn boek: Tsjaikovski straat 40, zo mooi zegt: de geschiedenis herhaalt zich niet, maar die rijmt, zo kun je de asymmetrie daar als een soort variant op zien. Asymmetrie  betekent letterlijk: onevenredigheid in afmetingen. In mijn serie: Het collectief geheugen deel 1; Het verleden met zijn invloed in het heden, benoem ik dit fenomeen van asymmetrie het fractaal; de boom die allerlei aftakkingen heeft in zijn takken, die eigenlijk afzonderlijk weer kleine boompjes zijn maar dan kleiner. Je moet bewustzijn creëren om dit te kunnen zien.

De asymmetrie zit ook in onze geschiedenis; wat ons elke dag overkomt is een aftakking van voorliggende geschiedenis en omdat er altijd een variant in zit, wordt dit verschijnsel primair niet zo herkend. Doordat het bewustzijn groeit en we te weinig oog hebben voor de variant die uit de voorgeschiedenis voortkomt, ontstaat uitwassen die soms te herkennen zijn in complotdenken
Zo hebben de veiligheidsmaatregelen die nu zijn ingesteld zijn om het coronavirus te bestrijden met oude angsten te maken die ontstaan zijn door vorige pandemieën: TBC, Spaanse griep, Aids en Ebola in het verleden. (hieruit is de uitspraak: met de kennis van nu, geboren) Elke ontstane pandemie heeft altijd een boodschap. In de streek waar ik geboren werd, was een oude volksgezegde die luidde: je gaat niet dood voordat het je tijd is. Ik was als kind altijd gefascineerd door deze uitspraak en filosofeerde als kind over wanneer het je tijd dan zou zijn? Juist omdat ik zo nu en dan hier nog eens aan dacht als ik me niet lekker voelde, begon ik me daar beelden over te vormen. Later toen ik mijn echtgenoot die arts was leerde kennen, begreep ik deze uitspraak veel beter; hij zei over ziekte: ‘ziekte heeft je altijd iets te zeggen; na de ziekte word je meestal beter en beter wil zeggen dat je vooruitgang hebt geboekt. Immers het is begin van de stellende trap: goed, beter, best.
Zo zie ik op dit moment in mijn omgeving een oude dame van bijna honderd jaar die herstellende is van het coronavirus, wonende in een verzorgingshuis dat een eigen heel persoonlijke aanpak heeft in de zorg voor hun cliënten. De familie van de cliënt van de afdeling wordt veel meer persoonlijk ingezet waardoor een heel andere sfeer ontstaat in dit verzorgingshuis. Maar ook zie ik, dat de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen heel erg verbonden zijn met deze dame wat een enorme kwaliteit van leven geeft en wellicht de motor achter haar genezing kan zijn.

Ik mis deze andere visie die gericht is op de persoon zelf in de coronamaatregelen die nu genomen worden. De regels zijn vooral gericht op vrijheidsbeperking. Deze vrijheidsbeperking doet sommige anders denkende mensen, denken aan de WOII waar mensen gekaderd werden in superieure mensen en inferieure mensen en de mondkapjes worden gezien als een teken dat verwant is aan de Jodenster. Door de vrijheidsbeperking van de eigen ademhaling (mondkapjes) roept dit de onbewuste collectieve geschiedenis van die tijd op. Zo zie je dat het collectief geheugen zich opdringt in het bewustzijn en zonder dat we er erg in hebben, angsten en depressies oproepen.

Wanneer je de vrijheid beperkt, ontstaat er angst, – zo geven zelfs wetenschappers nu toe -, en juist angst (stress) is ziekteverwekkend en verstoord ons natuurlijke immuun stelsel.


Wat ik vooral mis in de hele aanpak van het RIVM in samenspraak met de regering is, dat men zich alleen maar blind staart op aantallen besmettingen; ziekenhuis bedden en IC’s die volstromen. In mijn vorige nieuwsbrief van augustus toen er nog weinig aan de hand was qua besmettingen,  schreef ik dat je je te pletter zou schrikken als je op dat moment iedereen zou testen, niet wetende dat men dit ook echt zo massaal zou gaan doen. Alleen men gebruikt de cijfers anders dan ik voor ogen had. Ik wilde er juist mee aangeven dat we hierdoor minder bang hoefden te zijn voor de ziekte omdat je de ziekte kennelijk krijgt als je er wat mee moet… Met de schaarste personen waarmee ik in contact ben gekomen die de ziekte hebben gehad, is iedereen herstelt met al of niet (vervelende) na verschijnselen. Echter twee dierbare mensen van me, zijn wel overleden maar niet aan corona maar aan de gevolgen van de eenzaamheid omdat tijdens de eerste golf van de epidemie ze geen bezoek mochten ontvangen. Het zijn twee schrijnende verhalen waar ik u verder niet mee lastig ga vallen. Maar nu er 1 december weer een nieuwe maatregel komt tot verplichte mondkapjes te dragen die  letterlijk het vrij ademen beperkt, wordt het volgens mij tijd om anders te gaan kijken naar de opgelegde maatregelen. Of, zoals mijn vader vlak voor zijn plotselinge dood schreef in het laatste gedicht eindigende met de zin: ‘ziende met een ander oog’

Wie meer wil weten over de astrologische verbanden over: ziekte genezing en immuniteit kan mij Essay hier aanvragen Kosten € 10,00

17 thoughts on “Asymmetrie in de geschiedenis”

 1. Hallo Wilma, de asymmetrie die jij beschrijft doet mij denken aan grootvader Asscher, die als lid van de Joodse Raad de Duitsers hielp met het opstellen van namenlijsten van Joodse inwoners van Amsterdam en die vervolgens werden opgeroepen om zich te melden, met -daar was Asscher zich waarschijnlijk niet van bewust – deportatie naar een vernietigingskamp als gevolg. Zijn kleinzoon Lodewijk Asscher was zich waarschijnlijk niet bewust van het grote leed dat de toepassing van zijn toeslagenwet had voor veel ouders, die beticht werden van fraude en in diepe ellende terecht kwamen door de uitvoering door de belastingdienst.

 2. Tja, ik zou een lang verhaal willen schrijven, maar durf niet meer, wordt weggezet als idiote komplotdenker die ik denk ik niet ben, maar goed, wordt wel als gek weg gezet, Robin de Ruiter schreef in 2009 al over dit alles in zijn boek die nu verwijdert is op bol.com, walgelijk gewoon. Ik heb zijn boek, heb het nog niet gelezen, maar weet dat hij een profeet is, hoe kun je anders in 2009 al schrijven over corona, lockdown enz enz, alles wat hij schrijft komt uit!! Robert Jensen op jensen.nl komt al maanden uit op zijn site met bewijzen! Bill Gates die gewoon openlijk zegt, wij zijn met teveel mensen op deze planeet, die moeten allemaal verdwijnen, dat gaan wij doen via deze virussen, en chips! De duivel is slim, zegt het gewoon openlijk, zoveel mensen roeien wij uit, de rest krijgt een chip, worden slaven. De mensen volgen hem uit angst , dus je kunt hem nooit aanklagen!!! De duivel heeft de mens in zijn macht door de angst voor ziektes en dood. Weet je, als ik morgen dood ga, roep ik naar Vadertje God en zal ik zeggen Vadertje God, ik kom weer terug naar HUIS !!!! Ik werd Inderdaad in mijn vorige leven vermoord als Jodin en heb nog een trauma of had deze, maar ik zie inderdaad een patroon van Jodenster en naar het covid 19/ mondkap, je wordt gemuilkorfd als een HOND/BEK houden !!! Als je goed onderzoek doet naar het covid 19 vaccin kom je een hoop duivelse troep tegen, DNA verandering/ je Goddelijke oorsprong ??? Dat is eng! Ze praten nu al over covid 21 en 23, biologische wapens, waardoor straks de mensen bij bosjes sterven en dan het duivelse plan doorgezet kan worden omdat de mensen massaal volgen vanwege de massale stervensgevallen / maar wat wel een massa biologisch wapen is van bill gates, omdat hij vind dat er teveel mensen op aarde zijn ! Ik denk nu dat het menselijk voortbestaan op losse schroeven staat , de bill gates familie wil enkel rassenverspreiding van het eigen soort , enkel kinderen van hun eigen soort, de rest moet verdwijnen, totale mensenmoord en moord op al het mooie wat Vadertje God voortbracht ! Mens, Natuur, Dieren. Al het mooie van God zijn Schepping Moet VERMOORD worden door de Duivel, Maar Uiteindelijk zal de Waarheid , Het Licht en de LIEFDE OVERWINNEN!!!!!!!!!!!!!!Jullie mogen mij vergruizen, maakt niet uit, ik heb Vadertje God lief in mijn HART net als de Vader van Wilma, wij zijn de christelijke verschoppelingen , wij volgen de WAARHEID , De Goddelijke Waarheid zit ons in het hart!
  Kind maak je niet druk, de Waarheid zal zich altijd openbaren!!!!

 3. Bedankt voor je uitgebreide reactie Laura. Het is treffend dat complotdenkers een realiteit zien die doet denken aan verhalen met een waarheid die in een soort fictie wordt omgezet. Dat berichten verwijderd worden heeft vaak te maken met de heftige beelden; men wordt doodsbang, het is allemaal té heftig. Of zoals de Fransman het zo mooi zegt: c’est le ton qui fait la musique (de toon zet de muziek) en dit is dreigende muziek die in mijn ogen niet constructief is. Hiermee ontken ik niet dat er niets aan de hand is, het is een tijd van bewustwording van wat we echt willen! Marcurs Aurelius een Romeinse Keizer aan het begin van de onze jaartelling sprak het zo mooi uit, hij zei: uiteindelijk zal het kwade altijd weer het goede baren! Volgens mij worden we van deze pandemie uiteindelijk wijzer en meer zelfredzaam!

 4. Mooi gesproken lieve Wilma.
  Inderdaad lijkt het allemaal fictie, maar de tijd zal leren wat de Waarheid is !!!
  Eerst was ik ook bang , niet voor corana maar voor wat de mens te wachten staat en schreeuwde, puur uit angst maar weken geleden daalde er een rust over mij heen en kwam er een lach over mijn gezicht en voel geen enkele angst meer en denk, ik ben veilig in iedere stap die ik doe en Vadertje God loopt met mij mij mee en ik voel de lach en de humor van Vadertje God in mijn hart en voel mij een gezegend kind !
  Mensen kijken mij aan en beginnen spontaan te lachen en ik krijg ook spontaan knuffels van mensen op straat, geweldig vind ik dat.
  Ik dacht ook Lautje, Vadertje God weet precies wat er moet gebeuren, maak je niet zo druk, jij kan de wereld niet veranderen en de mensheid ook niet, wat voor boodschap jij ook hebt! Dag lieve dierbare Wilma, tot gauw weer xxxxxx

 5. Wilma, wat een wijs antwoord. Niemand gekwetst en dat vind ik een groot compliment waard. Dank je wel !

 6. Mijn Dierbare Wilma, wat er ook gaat komen, zie jouzelf in een toneelstuk, en als je dat lukt zie je vanzelf de hoofdstukken in jouw en ons leven, zie de humor en wat dat ook brengt zie alles met een Lach, Vergeet Nooit dat Vadertje God de Ware Humor heeft bedacht en uitgebracht en niet de mens, al het mooie bracht Vadertje God Voort, Liefde, Humor en Waarheid maar alles met een brede/grote Lach !!!
  Lach en Dans, voor jou is ook een grotere rol weggelegd als je er open staat, maar zie nu vooral de humor lach en liefde .xxxxx

 7. Wat ik zo ongelofelijk ” grappig ” vind is het volgende :
  De bevrijders van toen – WO2 – zijn nu de ” slechterikken ” , denk aan Trump ,
  Putin , Brexit .
  De smeerlappen van toen zijn nu de ” goeden ” , denk aan Merkel en
  Macron – Vichi Frankrijk .
  Ik krijg het gevoel dat die Nazi’s op een of andere manier nooit weg zijn
  geweest en nog steeds proberen Europa en de wereld te beheersen .
  De huidige MSM is precies te vergelijken met de propaganda van
  Goebels zijn Volksempfanger en zijn Volkische Beobachter , een en
  dezelfde linkse bral .
  De haat tegen Israel is vergelijkbaar met hun anti-semitisme.
  Verder kon Hitler het zeer goed vinden met de groot moeftie van
  Jerusalem – een moslim……………….
  Ik hoop maar dat Trump weer 4 jaar mag .

 8. Begin 2025 komt uranus op 2 graden tweelingen , precies uitgaand
  driehoek op pluto in 2 graden waterman te staan .
  De planeet van vrijheid / democratie – uranus – uitgaand driehoek op
  de planeet van kracht / waarheid ……………………!
  Een harmonieuze en zeer krachtige doorbraak van vrijheid / democratie
  die zonder veel geweld gepaard zou moeten gaan .
  Mogelijk worden die globalisten ontmaskerd en onschadelijk gemaakt
  met hun Nieuwe Wereld Orde dictatuur .
  We gaan het zien !

 9. Hai Chris, ga jij nu zeggen dat deze duivelse uitbraak nog 4 jaar gaat duren ?

 10. Wilma, ik wordt beroerd wat Chris daar zegt, hij zegt nog 4 jaar, dus 5 jaar in totaal, recent naar de 2e W.O! Klopt dat???

 11. Weet je Laura, iets herhaalt zich nooit zoals het ooit is gebeurd. Dus nee, wel komt er een soort variant. Of zoals Pieter Waterdrinker treffend zegt: de geschiedenis herhaalt zich niet, maar rijmt…

 12. @Laura Ouwens
  Laura , het is niet mijn bedoeling om wie dan ook beroerd te maken , maar
  zolang pluto nog in steenbok zit – nog 3 a 4 jaar – blijft de macht ( pluto )
  voorlopig nog bij de ” elite ” ( steenbok ) zitten .
  Ik hoop dat Trump alsnog wint , dan kan hij verder met het organiseren
  van zijn ” D day ” tegen diezelfde ” elite ” welke hem zo haat .
  Overigens , Trump is een tweelingen , die zijn ZEER gesteld op vrijheid !
  Ik kan het weten , ik ben er ook een ( 27 mei ) .

 13. Toen de Franse Revolutie uitbrak , stond pluto ook in waterman , en
  kwam uranus oppositie pluto te staan ( in leeuw).
  die oppositie en het vurige teken leeuw hebben er denk ik voor
  gezorgd dat die revolutie met veel geweld gepaard ging.
  Daarvoor zat pluto ook in steenbok – net als nu – en was de Franse
  adel oppermachtig EN hadden zij al het geld ……………….
  Gelukkig is er in 2025 sprake van een driehoek i.p.v. een oppositie , dus
  zou een eventuele ” revolutie ” zo kunnen gaan als in 1989 met het
  vallen van ” de muur ” .
  Feit is dat steeds meer mensen ontwaken en een afkeer krijgen
  van die EU en hun propaganda-apparaat de MSM .

 14. Okay, Mooi gesproken Chris, ik begrijp hem en ben het met je eens ! Maar het Licht, de Liefde, Humor en dan de Waarheid zal overwinnen Chris !!! En dan pas zal je eenheid en Groei krijgen

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *