Op 1 december 2020 gaat Mercurius om 20.51 in het dierenriemteken boogschutter lopen. Ondanks dat het teken boogschutter een optimistisch teken is, staat Mercurius in boogschutter daar niet zo goed, men noemt het, dat hij in val staat; dat wil zeggen dat er minder gerichte kracht aanwezig is. En omdat Mercurius ook de planeet is van de genezing zoals ik analyseerde in mijn Essay over: Ziekte genezing en immuniteit, kan het heel goed zo zijn dat de komende tijd genezing niet zo heel snel verloopt. Eigenlijk begint de laatste dagen die tendens al in te zetten als je de dagelijkse berichtgevingen van het RIVM bekijkt.

De opgaaf is om optimistisch te blijven ook een aspect van boogschutter. Jupiter, de heerser van boogschutter, is de planeet die na de genezing van Mercurius, weer een nieuwe vorm vindt om beter te worden. In mijn vorige nieuwsbrief refereerde ik hier al aan. Ik vertelde dat mijn echtgenoot die onder meer vijfentwintig jaar huisarts is geweest, altijd zei: ‘beter worden’ houdt in dat je in de stijgende lijn zit omdat beter de middelste is van de overtreffende trap van: goed, beter best. En aangezien Jupiter van groots houdt, is dit wel symbolisch. Het is dan ook ondanks dat het de sombere dagen voor de kerst en de adventtijd zijn, toch een tijd van hoop. De uitdaging is vooral: optimistisch te blijven; maar aangezien wij als samenleving weinig voeling hebben met het midden ontaard optimisme nogal eens in overmoed, zoals afgelopen weekend te zien was met de te volle winkelstraten in grote steden. De Zon die ons optreden sterk bepaalt, loopt al enige tijd in het optimistische teken boogschutter. Nu Mercurius dit ook nog doet, is het hek waarschijnlijk van de spreekwoordelijke dam.

Nu kan andere optimistische gedachte zijn, dat er nu al drie firma’s zijn die zich aangemeld hebben met in hun ogen, een betrouwbaar vaccin tegen Covid-19, maar dit kan dus ook zomaar een te rooskleurige (boogschutter) wishfull thinking  zijn; met alle eventuele goede bedoelingen van dien. Het blijft belangrijk kritisch te kijken naar een vaccin dat zo snel uit de grond is gestampt; de meeste vaccins hebben jaren nodig om getest te worden!
Ook zou men selectiever en efficiënter kunnen kijken wie men vaccineert. Zo zou iemand die afhankelijk is van vele contacten zoals horeca, zorg en onderwijs, eerder gebaat zijn bij een vaccin dan iemand die vrij solitair werkt en leeft. Maar nogmaals mits de vaccins echt deugen.
Zelf heb ik helaas grote twijfels over de farmaceutische industrie omdat het vooral een verdienmodel is geworden wat hen drijft. Te veel heb ik artsenbezoekers met gladde praatjes langs zien komen in de artsenpraktijk van mijn echtgenoot. Peter C. Gøtzsche, een Deense arts die in zijn jonge jaren farmaceutische middelen promootte bij artsen (in Nederland noemde je dat een artsenbezoeker) heeft onder meer een boek geschreven over: Vaccinaties. Omdat hij alle ‘in and outs’, kent van het promoten van medicijnen en vaccinaties, heeft hij maar liefst drie boeken geschreven over medicijnen. In februari 2020 komt zijn nieuw vierde boek uit. Het is zinvol om een van zijn boeken te lezen om als bewust mens, inzicht te krijgen in wat er allemaal speelt in de farmaceutische industrie.

Tot 21 december 2020 loopt Mercurius in het teken boogschutter; dezelfde dag dat Mercurius van teken wisselt maakt Mercurius meteen een conjunctie met de Zon in de eerste graad van steenbok. Wanneer de Zon daar aankomt, is de Zon het verst verwijderd van de aarde. De Kelten noemden dit Zonnewende en dat was een heilige dag. Deze aankomende zonnewende is wel heel bijzonder aangezien er nog twee bijzondere conjuncties op die dag plaatsvinden: een conjunctie tussen Jupiter en Saturnus in het teken waterman en een conjunctie tussen Uranus en  de Zwarte Maan in het teken stier.

Het tijdstip dat de Zon de eerste graad van een hoofdteken betreedt is de aanduiding van een nieuw seizoen en dat moment wordt door sommige astrologen een Ingres horoscoop genoemd en zou de invloed bepalen voor het komende seizoen.
Onder toon ik de tekening en hoop er in één van de volgende nieuwsbrieven er dieper op in te gaan.

NB de ascendant kan een kleine afwijking hebben (hier in Nederland) want in deze tekening ben ik uitgegaan van mijn eigen woonplaats.

Wie meer wil weten over de astrologische verbanden over: ziekte genezing en immuniteit kan mij Essay hier aanvragen Kosten € 10,00

5 thoughts on “Mercurius in Boogschutter”

  1. ontaard optimisme nogal eens in overmoed. Moet zijn ontaardt. Het hele werkwoord is ontaarden. Het is ik ontaard en optimisme ontaardt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *