Het was natuurlijk wel te verwachten, na een toch wat uitbundige black Friday en veel te volle winkels, dat de besmetting toe zou nemen. Maar er is meer: want hoe ziet het er astrologisch uit? In mijn vorige nieuwsbrief maar ook in mijn Essay over Ziekte, Genezing en Immuniteit, schrijf ik dat Mercurius de planeet van de genezing op dit moment in zijn vernietigende teken boogschutter loopt. In mijn Essay dat in oktober uitkwam, schrijf ik ook dat virussen te maken hebben met de planeet Neptunus. Neptunus loopt sinds 2012 tot en met 2027 in zijn eigen teken en is dan bevattelijk voor onder meer virussen, maar ook voor nieuwe spirituele inzichten en misleiding.

Wanneer Neptunus in het middelste gedeelte van bijvoorbeeld zijn eigen teken loopt, dan werkt hij extra sterk. Vandaar dat we nu al enige tijd geconfronteerd worden met allerlei virussen die de leefsfeer bepalen; denk aan vogelgriep en Ebola. Maar er kunnen ook nog andere virussen volgen die we nu nog niet kennen, vooral als we de diepere oorzaak er van niet opsporen; en dat moet anders dan waar nu de maatregelen op aangepast worden. Om een voorbeeld te geven, zo zou het mondkapjes dragen dat 1 december 2020 verplicht is, de oplossing van het probleem kunnen zijn, maar deze maatregel blijkt de aandacht voor anderhalve meter afstand alleen maar te vertroebelen; het resultaat is onder andere een veel te drukke winkelstraat.

Dat nu de besmettingen weer uit de hand lopen, heeft astrologische gezien te maken met het feit dat Mercurius die dus genezing moet brengen en op dit moment niet sterk staat, een vierkant heeft gemaakt met Neptunus. Ook de Zwarte Maan die te maken heeft met immuniteit, gaat een conjunctie maken met Uranus. Uranus vraagt vooral om bewustzijn te creëren in de collectieve bevolking. Het is dan ook niet zo gek dat de regering tot deze maatregelen overgaat (onze premier is waterman Zon waar Uranus zijn heerschappij over heeft). Jammer is dat men bij dit soort ingrijpende beslissingen geen rekening houdt met constellaties aan de hemel, want als Mercurius boogschutter verlaat op 21 december 2020, dan verandert er weer het een en ander; snel wordt dan de conclusie getrokken dat de maatregelen hebben geholpen, net zoals in het voorjaar. De echte reden is de wat minder moeilijke constellatie tussen de betreffende planeten; en zo loopt men constant achter de feiten aan.
Interessant is, dat de retrograde Uranus een conjunctie gaat maken met de Zwarte Maan óók op 21 december op dezelfde dag dat het Zonnewende is en de grote conjunctie tussen Jupiter en Saturnus, plaatsvindt. En alsof het niet genoeg is, staat Mercurius conjunct de Zon wat men in de klassieke astrologie een verbranding noemt. Onder toon ik (nogmaals) het moment van de grote conjunctie tussen Jupiter en Saturnus. Jupiter die trouwens in tweede instantie na Mercurius, de genezing continueert, maar Saturnus remt dit ook af en vraagt om de échte waarheid. Bekend is dat dit in eerste instantie altijd beperkend aanvoelt.  

Dit is een horoscoop van een soort bekrachtiging naast dat het ook de horoscoop van de Zonnewende is vinden er op die dag maar liefst drie belangrijke conjuncties plaats. In deze situatie wil dat zeggen dat door middel van een introverte sociale houding er mooie nieuwe inzichten kunnen ontstaan die belangrijk zijn voor de toekomst! Zowel Saturnus (persoonlijk onbewuste) als Uranus (het collectief onbewuste) maken namelijk een conjunctie de één met Jupiter en Uranus met de Zwarte Maan. In mijn Essay beschrijf ik waarom deze planeten en het zwart gat, welk de Zwarte Maan is, zo belangrijk zijn.

Mooi vond ik de kerstgroet die de Weleda aan zijn artsen en medewerkers stuurde. Deze luidt als volgt:

‘We hoeven niet zo te leven zoals we gisteren hebben geleefd.

Laten we ons van deze zienswijze losmaken dan zullen duizend mogelijkheden ons uitnodigen voor een nieuw leven’

Christian Morgenstern

1871-1914

Morgenster overleed in 1914 aan de gevolgen van TBC

Wie meer wil weten over de astrologische verbanden over: ziekte genezing en immuniteit kan mij Essay hier aanvragen Kosten € 10,00

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *