Na het euforische bericht van minister Hugo de Jonge dat 4 januari 2021 iedereen gevaccineerd kan worden, is er inmiddels wat nuance aangebracht en worden op 8 januari a.s. de eerste mensen uit de zorg gevaccineerd. Zorgelijk is dat iedereen na een moeilijk jaar ook weer veel te hoge verwachtingen heeft over het vaccin. Een nieuw dilemma duikt nu op; volgens de media vindt driekwart van de bevolking dat mensen die gevaccineerd zijn meer privileges moeten hebben dan mensen die niet gevaccineerd willen worden; gelukkig voelt het kabinet daar niets voor. De privileges zouden gaan over bezoek aan festivals, musea en andere openbare gelegenheden.

Afgezien van het feit dat dit vaccin in minder dan een jaar uit de grond is gestampt, en hoe goed de bedoelingen ook zullen zijn van de virologen, is de testtijd hoe je het ook bekijkt, te kort. We zien dit jaarlijks bij de griepprik die elk jaar in het najaar wordt gegeven, aangepast aan de laatste onderzoeken van de laatste uitbraak. Mijn echtgenoot die jaren lang huisarts is geweest en de resultaten zag van de griepprik, zei altijd dat het griepvirus ons meestal te slim af is, wat het ene jaar werkt, werkt het andere jaar niet. We neigen er hierdoor naar, meestal achter de feiten aan te lopen. Een legitieme vraag is dan ook: waarom zou dit nu niet zo zijn met dit vaccin? Daarom is het goed dat mensen zelf mee kunnen denken; niet in de laatste plaats omdat de een nu eenmaal een ander (sociaal) leven heeft dan de ander. Ik kan me voorstellen dat mensen met een intensief sociaal beroep, bijvoorbeeld: horeca, onderwijs en zorg, andere overwegingen maakt dan de gepensioneerde die niet zoveel contacten heeft maar wel ouder is en relatief gezien al veel lichaamsvreemde stoffen van vaccin en de restverschijnselen daarvan in het lichaam heeft.

Een ander punt wat me tot nadenken stemde is, een artikel dat ik las in de Volkskrant van woensdag 16 december jl. met de titel: Gemuteerde virusvariant (van het coronavirus) duikt op in Zuid-Engeland. Een van de verschijnselen is deze mutatie vele malen besmettelijker is dan de vorm die wij kennen. Bizar is helemaal dat een land dat distantie wil, (Brexit) juist daar zo’n variant uitbreekt dat als karakteristiek heeft veel contacten te maken…  
De mutatie van het coronavirus zou wel eens datgene kunnen zijn waar mijn echtgenoot tegenaan liep met de griepprik. Ondanks dat de mutatie van het coronavirus in het artikel door virologen primair gebagatelliseerd wordt, kan het een wereld van verschil maken in de bestrijding daarvan, en maken dat het vaccin niet optimaal aanslaat. Een ander verborgen oorzaak zou wel eens de conjunctie tussen Jupiter en Saturnus kunnen die vandaag plaatsvindt [21 december 2021].


Ondertussen zitten we met al die vaccins langzamerhand vol met lichaamsvreemde stoffen waar de werking op de lange duur niet duidelijk van is. Het bewustzijn van de mens zou heel anders gericht moeten worden in de toekomst; niet vaccins helpen ons, maar een veel bewustere manier van leven! Ik wil u graag vier overdenkingen meegeven voor de kersttijd die hoe vreemd het in aanvang mag klinken, veel te maken heeft met deze pandemie:

 • Hoe gaan we om met de aarde en onze medemens?
 • Wat eten we en hoe gezond leven we; nemen we wel voldoende ‘afstand’ van de waan van de dag?
 • Dat angst voor dit virus juist averechts werkt; we maken dan cortisol aan dat bij een grote hoeveelheid ziekmakend is. Of, om een mooie uitspraak te gebruiken: alles wat je aandacht geeft, groeit [Abi Voice]; ook in het negatieve.
 • Zien we de dood als eindstation, of gaan we de dood zien als iets wat ons in zijn diepste wezen wat te zeggen heeft om in een volgend leven meer bewustzijn te ontwikkelen voor de dingen die niet gelukt zijn?

In mijn boek: Ziekte een weg naar bewustwording, ga ik uitgebreid op deze onderwerpen in. Ook is het belangrijk om te weten dat Neptunus, de planeet die te maken heeft met virussen (maar ook met onze spiritualiteit en misleiding), in zijn eigen teken staat tot 2027 en tot 2024 heel sterk werkt. Er kan zich dan ook zomaar na het onder controle hebben van dit virus, een nieuw virus zich aandienen.

Beste Nieuwsbrieflezers

Nu ik bijna een jaar lang geen workshops heb kunnen houden door het uitbraak van het coronavirus, heb ik besloten om in andere vorm toch enige verdieping aan te bieden, namelijk door het schrijven van Essays. Eén daarvan is inmiddels uitgekomen:  Ziekte, genezing en immuniteit. Mijn nieuwsbrieven geven een korte impressie van wat actueel speelt in de maatschappij. De Essays die ik nu aanvullend schrijf  zullen over uiteenlopende onderwerpen gaan maar meer in de sfeer van workshops en cursussen. Om het publiek zo breed mogelijk te bereiken zijn de Essays zowel te lezen met astrologische kennis maar ook met een minimum aan kennis.

Het Essay dat ik voor december heb geschreven is vanaf 21 december 2020 verkrijgbaar en heeft de titel: Mark Rutte en de collectieve geschiedenis van Nederland. In dit Essay, toon ik aan hoe persoonlijk karma zich uitdrukt in de collectieve volksziel van een land en haak tevens aan op het tweede deel van mijn driedelige serie: Het Collectief geheugen waarvan ik deel 2 schreef in 2017 Het Collectief geheugen; de evolutie van het collectief onbewuste.
Het Essay kost € 10,00 en is hier te bestellen.

Een hartelijke wintergroet,

Wilma Bos-ter Mull

Ik wens iedereen een inspirerend Kersttijd toe en bovenal een gezond 2021. Moge de conjunctie tussen Jupiter en Saturnus in de eerste graad van het bijzondere teken waterman ons mooi nieuw inzicht schenken dat naar ware gezondheid leidt.

4 thoughts on “Vaccinatie euforie”

 1. Beste Wilma,
  Via onze dochter kregen de podcast https:/podcastaddict.com/episode/115769057
  via@PodcastAddict. Daarop een interview meteen rechtsfilosoof, lid van de gezondheidsraad, ik meen Roland Pierik, de interviewer is hoogleraar politicologie aan de uva. Gaat o.a. over hoe of het komt dat het met dit vaccin zo snel is gegaan. Er wordt veel duidelijk gemaakt hoor. Ik meen uit de reactie van virologe Marion Koopman op te merken dat zij zich zorgen maakt over deze gemuteerde variant.
  Fijne Kerstdagen voor jou en jouw gezin en een jaar vol wijsheid voor iedereen.
  Marianne

 2. het is goed om te lezen want intuitief hebben we iets tegen vaccinaties.

  bedankt, goed kerstdagen en een zinvol 2021.

 3. Waarom hoor ik de politici en media niet over vitamine C en D , om het
  afweersysteem te ondersteunen ?
  ‘Sinds ik 2 glazen Coolbest sinasappelsap per dag neem – nu meer dan een
  jaar – ben ik niet meer verkouden geweest , laat staan corona gehad , toeval ?
  Mijn radix mercurius staat op 20 graden tweelingen , kijk eens waar de
  transiterende neptunes momenteel staat , vierkant op mijn mercurius !
  Je zou zeggen dat ik met mijn gevoeligheid voor verkoudheid een
  ” ideale “klant zou zijn voor corona !
  Nee , ik geloof niet in dat vaccin , ik geloof in vitamine C en D .

 4. Ja dat is ook wat ik schrijf als eerste van mijn vier punten; het is geen noodlotsleer!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *