‘Mijn denken is opgeschoven’

6 reacties

Dat waren de woorden van Mark Rutte vrijdag toen het kabinet Rutte III viel ten gevolge van de kindertoeslagaffaire. Deze bovenstaande opmerking werd door vele mensen niet goed opgepakt waardoor hij weer als slimme draaier werd weggezet. De uitspraak: mijn denken is opgeschoven, is eigenlijk dezelfde uitspraak als de veel gebruikte opmerking: ‘met de kennis van nu’. Ondanks dat het hier gaat om een zelfde soort uitspraak, ligt deze laatst genoemde uitspraak veel beter; sterker nog het heeft een soort quasi intellectuele lading en je komt er over het algemeen beter mee weg.

Laten we eens naar de uitspraak van: met de kennis van nu, kijken. Het verwijst naar ervaringen die we opdeden in het verleden, waardoor we een bepaalde kennis hebben vergaard; hiermee kun je je winst doen. In mijn boek: Het collectief geheugen; de evolutie van het collectief onbewuste, beschrijf ik hoe het collectief onbewuste van de Nederland een zeer grote, vaak negatieve invloed heeft op de hedendaagse politiek. Thema’s komen met de regelmaat van de klok terug maar worden niet herkend omdat ze zich in een variant aandienen. In mijn boek bespreek ik ook het karma van Mark Rutte dat de laatste tien jaar een grote invloed heeft gehad op de Nederland. Sterker nog: eigenlijk zijn we de laatste tien jaar (dat Rutte regeert) teruggegaan in de tijd en worden we uitgenodigd om nu met de kennis van nu, naar onze geschiedenis te kijken; de negentiende en twintigste eeuw staan hierbij vooral centraal. Denk hierbij aan ons slavernij verleden; de tweede wereldoorlog maar ook hoe we omgegaan zijn met Indonesië.

Een ander hoofdthema in onze geschiedenis, is het ontstaan van onze mondigheid dat zich in eerste instantie aandiende in het liberalisme [1848]. Inmiddels hebben we wat betreft liberalisme wat bewustzijnsvernauwing opgelopen (neo-liberalisme) want we weten eigenlijk niet meer hoe dit echt werkt om bijvoorbeeld niet te mogen zeggen wat je eigenlijk vindt. Een doorgeschoten verschijnsel van deze tijd is namelijk, dat je in principe alles mag zeggen maar dat er weinig tot niet naar je geluisterd wordt. Levensgroot ontstaat dan de valkuil dat denken/zeggen/en doen, losgezongen raken van elkaar. Er is een oud Nederlands spreekwoord dat zegt: de beste stuurlui staan aan wal.

Wat is nu de verborgen boodschap achter de kindertoeslagaffaire? Wat opvallend is, dat vooral ouders met een andere nationaliteit, slachtoffer zijn geworden van deze affaire; immers de Bulgaren en Polen hadden ons bedrogen zo had men ontdekt omstreeks 2013. Dientengevolge werden er strengere maatregelen ingevoerd. Dit gebeuren ging al snel ondergronds met andere woorden, men vergat dit voorval hoe het precies zat maar de rancune bleef. Wanneer iets ondergronds gaat, gaat iets een eigen leven leiden er ontstaat een soort stemming (onderbuikgevoelens). Dit had tot gevolg dat elke instantie die met de kindertoeslag te maken had, uiterst formeel werd.
Formeel wil zeggen dat je je achter regels die niet door jou zijn doorvoeld, automatisch worden opgevolgd. Als iets automatisch gaat, dan zit er geen bewustzijn achter en slaat bureaucratie toe.
Onbewust worden we door deze affaire geconfronteerd met ons kleinzielige koloniale verleden waarvan we het idee nog steeds hebben dat we vooruitstrevend en handig waren en waarin we vooral rijker wilden worden van andere volkeren; denk ook aan de gastarbeiders cultuur in de tweede helft van de vorige eeuw. Doordat in deze affaire niemand ingreep, de regering niet, maar ook de tweede kamer niet, zaten we regelrecht in een soort onbewuste herhalingsoefening zonder dat iemand hier een link mee legt waardoor de vraag ontstaat: hoe heeft het zo kunnen gebeuren?
Hieronder toon ik de horoscoop van de val van het kabinet [Bron: ANP en NOS]

In deze horoscoop liggen vele wijsheden besloten. Zo is het tweelingen ascendant kenmerkend voor de duale houding die dit kabinet heeft gehad in allerlei zaken niet alleen in de kindertoeslagaffaire. In de aanpak van de coronacrisis was dit ook goed te zien, meerdere opties kwamen langs en er was een meerkleurige aanpak waar vooral de vrijheid een belangrijke rol speelde. Zo hadden vele landen een avondklok die wij (nog) niet hebben gehad; ook werden de regels soms opgerekt of afgezwakt. Astrologisch gezien is dit beeld te zien in de grote conjunctie in de tekens waterman en steenbok. Steenbok staat dan voor de regels en waterman voor de vrijheid waar de Nederlander zoveel behoefte aan heeft. Deze vierdubbele conjunctie maakt ook een vrij exact vierkant met Mars, Uranus en de Zwarte Maan. Zie hiervoor mijn vorige nieuwsbrief.
Het gevulde negende huis wijst op hoe er gekeken wordt naar buitenlanders; omdat Saturnus hier de heerser van is en twee belangrijke conjuncties heeft gehad (Uranus en Pluto) het laatste jaar, is dit een belangrijke aanwijzing.
Een ander punt is dat het tweede huis wat veelal gaat om bezit/geld en talenten doorboord is; dat wil zeggen het tweede huis begint en eindigt met kreeft; dit is nu net het gebied waar de horoscoop van Nederland zijn ascendant heeft staan. [4 graden kreeft]. Wanneer een huis doorboord is, staat dit gebied onder grote druk. Het hoeft geen betoog dat het coronavirus maar ook de schade in de kindertoeslagen bakken met geld gaat kosten.

Een ander opmerkelijk iets is dat de Maan van het moment van de val van het kabinet exact conjunct [25ste graad waterman] staat met de Zon van Rutte in zijn geboortehoroscoop. Dit wil zeggen, want de Maan is de planeet die onder meer te maken heeft met recente vorige levens en emoties, dat deze gebeurtenis karmisch is. Omdat strikt gezien een kabinet dat valt geen karma heeft, heeft het te maken met iets wat in het recente verleden is gebeurd. Het gaat om de negentiende eeuw [reïncarnatietabellen van A.T. Mann]. Omdat in de Hubermethode de Zon één van de hoofdplaneten is en verwijst naar karma, heeft Mark Rutte hier een belangrijke rol in gespeeld. Of hij opnieuw premier van Nederland gaat worden in een volgend kabinet, is natuurlijk helemaal de vraag; bijna tien jaar, is nogal leidend in zijn karma; maar uiteindelijk zal de kiezer dit gaan bepalen.

Wie meer wil weten over dit onderwerp kan mijn tweede Essay dat half december uitkwam Mark Rutte en de collectieve geschiedenis van Nederland hier bestellen. Kosten €10,00

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag6 reacties. Reactie plaatsen

 • Rutte heeft in zijn familiegeschiedenis wortels in Indonesië, ik meen via de eerste partner van een van zijn ouders. Hij heeft iets vernietigends in zich. Hopelijk vertrekt hij na de verkiezingen, maar daar ziet het niet naar uit. Ondanks zijn ongrijpbare gedrag worst de VVD weer de grootste partij.

 • Wilma ter Mull
  20 januari 2021 09:01

  Door me langdurig in de biografie van Rutte te hebben verdiept, ben ik tot de conclusie gekomen: “Ieder volk krijgt de leider die het verdient”. Het is vaak te gemakkelijk om de leider alleen de schuld te geven!

 • Ronnie Speed
  20 januari 2021 10:58

  Interessant artikel, beste Wilma!!!
  Toch telkens weer ervaar ik hoe “astrologie klopt”!!! Inderdaad, met de Maan op “zijn Zon” toont hoe dit het thema van zijn vorige levens naar voren brengt en bevestigt!!! Ook ik gebruik regelmatig het “leeftijdspunt” van de methode Huber en ben steeds weer verbaasd hoe trefzeker dit werkt. En ook met jouw reactie hierboven “Ieder volk krijgt de leider die het verdient”, kan ik enkel maar meegaan en bevestigen dat dit zo is. Hoe spijtig ik dat ook dikwijls vind: het stemgedrag van de “slapende massa” is soms heel erg bedroevend, maar het zal zo moeten zijn… hoe kunnen we anders aan een “nieuwe episode” beginnen??? Dank voor je interessante blog!!!

 • Wilma ter Mull
  20 januari 2021 13:25

  Dank je wel! Altijd fijn om te horen dat mensen al je moeite waarderen!

 • Ja. Je moeite wordt zeer gewaardeerd Wilma.
  Een reminder voor mij om dat vaker uit te spreken! Dankjewel voor je boeiende aryikelen!

 • Wilma ter Mull
  24 januari 2021 08:52

  Dank je wel, Martine!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu