Mercurius loopt weer recht

4 reacties

Zondagnacht net iets voor twee uur ging Mercurius weer recht lopen in net in de twaalfde graad van waterman. Vele misverstanden en verkeerde inschattingen kwamen de laatste weken aan het licht tijdens de retrograde gang van Mercurius. Om er een paar te noemen: lekken in databanken van de GGD, de kindertoeslagaffaire die eindelijk een gezicht kreeg, beloofde vaccins die opeens niet geleverd konden worden, of minder goed werkten dan verwacht. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat ik vaak doe als Mercurius weer recht gaat lopen, in tegenstelling tot de traditionele astroloog die meestal kijkt naar het moment dat Mercurius een conjunctie met de Zon gaat maken, en dat als startpunt van een nieuwe cyclus ziet, kijk ik naar het exacte moment dat Mercurius recht gaat lopen (of retrograde); er staat dan in de horoscoop een S, in de tabellen wat betekent: stationair. Stationair wil zeggen dat de planeet een kort moment geheel stilstaat (bezien vanuit de aarde) alvorens deze planeet van richting verandert. Onder toon ik de horoscoop van dit moment.

Voor elke plaats is dat natuurlijk anders, ik heb voor Amsterdam gekozen de hoofdstad van Nederland, maar daarom is het ook moeilijk het moment te generaliseren voor de hele wereld; ieder continent of land heeft op dat moment een andere opbouw van horoscoop van dat moment. Nu is Nederland vrij klein dus de verschillen zullen minimaal zijn.
Wat echter opvalt is dat op het moment dat Mercurius even stilstaat de Maan een conjunctie maakt met de Maansknoop in het zevende huis in het teken tweelingen. Het teken tweelingen is een dualistisch teken en de Maan vertegenwoordigt de gevoelens van de mens. De maansknoop moet je zien als een uitdaging die in aanvang niet gezien wordt. Het zevende huis is het huis van de ontmoeting met de medemens, burger in dit geval.

Wanneer je nu goed kijkt dan zie je een heel opmerkelijk fenomeen zich aftekenen in de komende tijd. Toen dinsdag 23 februari [2021] bekend werd gemaakt welke sectoren wel en welke niet open mochten, terwijl statistisch gezien de besmettingen stegen (wat overigens niets zegt; maar dat is een heel ander onderwerp), dat ondernemers die niet open mogen, in opstand komen over waarom er zo willekeurig verspoeld wordt. NB. al een enige tijd lang zie ik bij ons in het dorp dat de juwelier gewoon open is; het lijkt me niet zo’n eerste levensbehoefte…. Onze minister-president brengt in de persconferentie uiterlijk gezien zijn versoepelingen heel zorgvuldig, maar dit is politieke strategie, die moet maken dat de verkiezingen in het voordeel van de partij uitvalt; we zitten uiteindelijk in verkiezingstijd, Wat dat betreft lijkt dat veelbelovend want Rutte is populair bij de kiezers, maar of het echt oprecht is, is de vraag? Ik vermoed zelf dat hij weer in een stuk oud karmisch patroon terechtgekomen is. Zie mijn Essay:  Mark Rutte en de collectieve geschiedenis van Nederland

Wat verder opvalt is dat het zesde huis van de gezondheid nogal gevuld is. Uranus, de Zwarte Maan en Mars staan in het zesde huis. Alle drie maken ze een vierkant met Saturnus Mercurius en Jupiter. Dit zijn nu net de planeten die ik uitgebreid bespreek in mijn Essay: Ziekte, genezing en immuniteit. Alleen Mars maakt ook nog een driehoek met Pluto, wat duidt op een getransformeerde daadkracht. Opvallend is, dat de Maan, maansknoop conjunctie in het zevende huis overwegend driehoeken maakt met de Mercurius, Jupiter en Saturnus, dus dat deze energie iets minder gespannen is. Hoe zou je dit nu kunnen duiden?

Mercurius is in deze gebeurtenis horoscoop de heerser van het tiende huis. Het tiende huis gaat onder meer over de regering, vooral in een gebeurtenishoroscoop. Toepasselijk is dat Mercurius een uitgaande conjunctie met Saturnus, (regering en beperking) maakt, wat erop wijst dat de genezing (Mercurius; zie mijn Essay) wel eens heel aanstaande kan zijn; immers Mercurius nadert een conjunctie met Jupiter. Doordat de Maansknoop in aanvang vaak iets over het hoofd ziet, zou dit kunnen betekenen dat de regels die gesteld worden, ons niet garanderen dat we een maakbare wereld kunnen creëren. Het zal altijd inhouden dat wat je ook doet er een schaduwkant zit aan wat je besluit (tweelingen). En aangezien we decennia lang alleen maar bezig zijn geweest om een maakbare wereld te creëren door middel van voor elke hindernis op het levenspad, een oplossing te eisen, is dit een mooi bewustzijnsmoment om met dualiteit te leren leven. Wanneer je dit toelaat verdwijnen de grote angsten waar we nu in gevangen zitten.

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig en anoniem via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag4 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu