Een andere kijk op het Coronavirus

5 reacties

In mijn laatste boek: Ziekte een weg naar bewustwording [2020] schreef ik over vaccinaties hoe je daar naar kunt kijken. Dit ging over vaccinaties in het algemeen en hoe mijn echtgenoot (arts) hierin adviseerde. Ook schonk ik aandacht aan het net uitgebroken coronavirus.

Inmiddels is er heel wat gebeurd en zijn er mutaties opgetreden in het virus, maar mijn visie daarop is ongeveer hetzelfde gebleven; hooguit wat uitgebreider. Niemand weet nu eigenlijk of het vaccin voor het Coronavirus dat in korte tijd uit de grond is gestampt voldoende kan beschermen, maar duidelijk is, dat iedereen verder wil met het leven.

Afgelopen weekend las ik een zeer interessant boek dat net is uitgekomen door twee antroposofische artsen: Corona Naürlich Behandeln Dr. Med Johannes Wilkens en Dr med. Frank Meyer. In Berlijn is een medische kliniek waar naast dat het een reguliere ziekenhuis is, gewerkt wordt met antroposofische medicijnen die zelfs op de IC’s worden toegediend. Het resultaat was dat er tot het verschijnen van het boek, geen mensen overleden waren aan de gevolgen van Corona terwijl het gemiddelde op 30% overledenen op de IC’s in Duitsland ligt. In het boek wordt over de betekenis van virussen in het algemeen, veel uitleg gegeven wat inzichtelijk is en de angst voor dit op virus op een onderbouwde manier normaliseert. Ook worden er allerlei suggesties gegeven ter voorkoming van het ziek worden van dit virus. Want laten we eerlijk zijn, al die positieve PCR-testen zijn vaak niet in verhouding met de opnames en sterfte; ook valt er überhaupt af te dingen op de betrouwbaarheid van deze test om maar niet te spreken van het zogenaamde R-getal. Of, zoals ik het wat ongenuanceerd omschrijf: er is in onze samenleving op dit moment een levendige handel in angst ontstaan.

Een ander punt waar ik waar ik het over wil hebben, – ook informatie uit het boek-, is dat de datum werd gegeven van de eerste proefvaccinatie die aan Jennifer Haller 16 maart 2020 in Seattle is gegeven en direct daarna aan nog 44 andere personen. Jennifer Haller was op dat moment 43 jaar. Ik heb lang gezocht na het tijdstip van de vaccinatie, maar heb helaas geen tijd kunnen vinden. NB. mocht iemand een bron vinden, ik houd me aanbevolen voor de informatie. In ieder geval zal deze vaccinatie overdag gegeven zijn dus toon ik de horoscoop om exact 12.00 plaatselijke tijd. Dit tijdstip geeft astrologisch inzicht hoe het vaccin (van de firma Pfizer) in de toekomst gaat werken.

Seattle 16 maart 2020 om 12.00 plaatselijke tijd

Wat ik wel bijzonder vind is dat de planeten die ik in mijn Essay beschrijf die verantwoordelijk zouden zijn voor besmetting, genezing en immuniteit allemaal prominent aanwezig zijn in deze horoscoop.
Kort samengevat in mijn Essay schrijf ik dat: Neptunus gaat over de bevattelijkheid voor besmettelijkheid maar ook voor een eventuele vaccins; Mercurius gaat over de eerste aanzet naar genezing, en Jupiter gaat over de voortzetting van de genezing; de Zwarte Maan gaat over de natuurlijke immuniteit van de mens. Ieder kan in zijn of haar eigen horoscoop bekijken hoe deze verhoudingen liggen.  

Wat je nu ziet is dat de Zon een conjunctie maakt met Neptunus Cheiron en de Zwarte Maan; wat wil zeggen dat dus de focus (Zon) op het moment van de eerste proefvaccinatie gericht is op de besmettelijkheid en immuniteit. De Zon maakt een uitgaande conjunctie met Neptunus maar een ingaande conjunctie met Cheiron en de Zwarte Maan. Uitgaand, wijst op wat gebeurd is; ingaand wil zeggen dat deze energie zich nog aan het ontwikkelen is. Cheiron is de planeet van de niet geheelde wond in de ziel van de mens en uitgerekend Cheiron maakt een exact vierkant met de Maansknoop, wat in deze situatie wil zeggen dat er iets over het hoofd wordt gezien. Wellicht heeft het te maken met de oppositie van de Maan die in de buurt van de zuidelijke maansknoop (onbewuste) staat. Dat zou kunnen wijzen dat angst de boventoon voert en dwangmatig maakt (T-vierkant) maar niet het zicht geeft op wat er echt gaande is. NB. dit zeg ik met enig voorbehoud omdat er geen exacte tijd bekend is en de Maan op een dag ongeveer twaalf graden aflegt.
De Zwarte Maan die om de eigen immuniteit gaat maakt een uitgaande conjunctie met Cheiron maar maakt dus ook wél een vierkant met de maansknoop wat kan duiden op een beoordelingsfout.
Mercurius die dus de eerste genezing brengt is betrokken in een zogenaamde Auge. Een Auge [kleinste aspect dat gemaakt kan worden in een horoscoop] geeft een sterke focus op de betreffende energieën die daarbij betrokken zijn, het gaat hier om Mercurius, Saturnus en de Maan. Saturnus maakt weer een conjunctie met Mars, Jupiter en Pluto; alleen de conjunctie van Saturnus is uitgaand terwijl de rest ingaand is. Saturnus verwijst naar karma maar ook op angsten en oponthoud.
Kort samengevat kun je dit duiden dat de angst veel groter is dan de reële besmetting. NB. met reële bedoel ik het percentage dat echt ernstig ziek wordt en op de IC terechtkomt. Immers, deze vierdubbele conjunctie maakt een sextiel met de Zon, Neptunus en Cheiron die weer (waarschijnlijk een vierkant met de Maan maakt. NB. de Maan gaat over (tijdelijke) gevoelens. Doordat nu Mercurius, – de planeet van de geneeskracht-, geen verbinding maakt met Neptunus en ook niet met Jupiter, heeft dit vaccin waarschijnlijk op de langere duur weinig invloed op de echte genezing van het Corona virus.

Sinds vorige week gaan er steeds meer stemmen op, zelfs bij wetenschappers en bestuurders, dat we niet te hoge verwachtingen moeten hebben van het vaccin. Niet in de laatste plaats omdat er vele mutaties zullen komen van dit virus. Het is veel beter te gaan investeren in een gezonde leefstijl en ons fysiek te versterken met onder meer: Vitamine D, Zink en Gelsenium. Vele tips worden gegeven in het boek.
Wat bijzonder is in het boek is, dat deze artsen uitleggen dat virussen als verschijnsel, al heel oud zijn en nodig zijn voor de evolutionaire groei van de mens; zij brengen als het ware veranderingen aan waar de mens dat niet kan. Kortom ik kan dit boek: Corona Naürlich Behandeln warm aanbevelen vooral voor mensen met medische kennis (artsen) omdat het de onevenredige angst wegneemt en een bredere blik geeft op de situatie zoals het op dit moment is.

Wie zich in mijn astrologische visie wil verdiepen kan hier mijn Essay bestellen.

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig en anoniem via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag5 reacties. Reactie plaatsen

 • Dan is het te hopen dat beleidsmakers in Nederland dit boek (en jouw essay) ook lezen. Mijn voorgevoel zegt dat ze de conclusies weg zullen wuiven omdat het niet in hun straatje past.

 • Wilma ter Mull
  3 maart 2021 11:51

  Dank voor je reactie en ja dat denk ik ook. Dit pas nl niet zo in het neo-liberalistisch milieu waarin we nu leven.

 • Ga je je toch maar laten vaccineren, Wilma?

 • Wilma ter Mull
  5 maart 2021 16:37

  Wat denk je als je zo mijn nieuwbrieven leest?

 • Waarschijnlijk niet. Ik heb de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en me toch laten vaccineren. Ik wil straks nog wel gewoon boodschappen kunnen blijven doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu