De lijdensweg van Rutte

15 reacties

Deze week is het in de Christelijke kerken de zogenaamde lijdensweek. Gisteren, ook wel Witte donderdag genoemd, werd dan ook weer de Passion opgevoerd op de tv. Synchroon daaraan werd ook verslag gedaan van de crisis in de tweede kamer over het liegen van Rutte, wat hij overigens in alle toonaarden bleef ontkennen. Ook dit was een soort lijdensweg. Het had allemaaliets aandoenlijks; ik betrapte me er op dat ik wat medelijden met Rutte had ondanks dat ik nog nooit op zijn partij gestemd heb.

Dat ik wat empathie voor hem voel, komt waarschijnlijk omdat ik me intensief verdiept heb in zijn karma. Ik schreef er deze winter een Essay over en ook in het tweede deel van Het collectief geheugen, ga ik in op de geschiedenis van Nederland en de invloed die het heeft op ons hedendaagse functioneren. Het valt me op dat wanneer je begrijpt waar iets vandaan komt, je er meteen anders naar kunt kijken. Ik heb door mijn studie naar Rutte zijn karma, begrepen dat hij vrijwel niet transparant kan zijn omdat hij in zijn vorige leven als koning Willem II, steeds gechanteerd werd en zijn ziel nog steeds heel nauw verweven is met Nederland. Van koning Willem II is dan ook bekend, dat hij in één nacht van een conservatieve vorst, liberaal is geworden. En omdat Rutte zo verweven is met de Nederlandse volksziel, draait hij vaak met alle richtingen mee wat op dat moment in de volksziel speelt. Wellicht is nu de tijd rijp dat hij voor zichzelf moet gaan kiezen?
Het leeftijdspunt in zijn horoscoop is met zijn verjaardag op 14 februari 2021 het tiende huis binnengegaan waar het zes jaar zal staan. Het tiende huis is bij uitstek het huis van leiderschap. Ook maakt volgende maand het leeftijdspunt een inconjunct met Mars en de invloed daarvan is al begonnen en loopt door tot eind oktober 2021. Dat wil zeggen dat de actie die hij voorheen inzette, moet veranderen. Een inconjunct in de Hubermethode is een denkaspect, dat wil zeggen: dat hij moet nadenken over zijn acties en niet vanuit automatisme moet handelen (Mars). Ook maakt in augustus 2021 het leeftijdspunt een sextiel met Saturnus, wat er op wijst dat er een vorm aangebracht kan worden in zijn karma.

Een ander punt wat me nogal bezighoudt is: Kasja Ollogren, een van de twee verkenners van de nieuwe regering en haar grote blunder. Talloze keren werd het filmpje getoond dat de hooggehakte gelaarsde Ollogren uit de kamer komt zetten, en gestrest en gejaagd naar haar dienstauto loopt met openlijk, achteloos allerlei documenten onder haar arm. Ze zou positief getest zijn op corona en moest onmiddellijk in quarantaine. Ondertussen weet een slimme journalist haar te fotograferen met uiterst gevoelig materiaal onder haar arm, en zo gezegd: de rapen waren gaar! Wat er dan gebeurt, is voor een leek niet begrijpelijk, namelijk binnen een week zit ze al weer in de kamer omdat ze opeens niet meer positief getest is!
Wat leert dit vreemde verschijnsel ons? Het leert ons dat dus stress om corona te krijgen, rare dingen met mensen doet! Ook leert het dat een positieve test, niet een doodvonnis is en kennelijk zo weer kan verdwijnen. Mijn echtgenoot (arts) zei wel eens als je alles zou onderzoeken, zou je je te pletter schrikken hoeveel mensen besmet zijn of zelfs met kanker rondlopen, terwijl het lichaam van iemand heel vaak zelf het probleem gaat oplossen!
Kern van dit verhaal: waar zijn we toch met zijn allen mee bezig? Zijn de voorzorgsmaatregelen en de beperkingen niet erger dan het coronavirus zelf? Angst doet rare dingen met mensen en eigenlijk is dit, afgezien dat het een drama is, een mooi voorbeeld wat er nu in de samenleving gebeurt! Luister eens naar mensen in je buurt die het virus hebben gehad en gewoon gezond weer functioneren; ik ken er meerdere en tot nu toe geen doden, wel twee oude mensen die door eenzaamheid zijn gestorven!

De kern van deze regeringscrisis is: nu we het laatste jaar ervaring hebben opgedaan met een wat introverte levenshouding; in tegenstelling tot de tijd daarvoor, dat openbaarheid door stress, rare dingen doet!

Ik wens iedereen in een inspirerende Pasen!

Wie interesse heeft in mijn Essay over Mark Rutte kan zich hier aanmelden. Kosten € 10,00

Dit artikel was gratis.
Vond u het nuttig en boeiend? Dan kunt u een kleine vrijwillige bijdrage overmaken aan de auteur. Dat kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal. Alvast hartelijk dank!

Bedrag15 reacties. Reactie plaatsen

 • Anneke de Koning
  2 april 2021 09:11

  Hoi Wilma,
  Een interessante column wederom.
  Verder nog een vraag: Mark Rutte is toch op 14 februari geboren? In je column staat december.
  Fijn paasweken, Anneke

 • Mooi verhaal weer, Wilma. Ik ben het met je eens dat angst rare dingen doet met mensen. Wat je zegt over Rutte, dat hij voorheen leefde als koning Willem II, dat zou ik niet weten, maar ik sta open voor de mogelijkheid. Afgezien daarvan had ik ook enigszins met hem te doen, gisteren. Maar goed, hij heeft het uiteindelijk wel aan zichzelf te danken.

 • Marieke Hopma
  2 april 2021 09:27

  Misschien moet je delen van je essay die aansprekend zijn voor Mark Rutte naar hem opsturen, al was het alleen maar om hem te ondersteunen. Hij is, ondanks het alles altijd wegwimpelen met zijn befaamde glimlach, altijd erg begaan met zijn BV Nederland! Ik ben geen VVD-stemmer, maar heb toch bewondering voor hoe hij altijd het stuur recht weet te houden.
  Uit zijn horoscoop spreekt ook een veel meelevender mens dan je zou denken op grond van zijn beleid.

 • Wilma ter Mull
  2 april 2021 09:39

  Bedankt voor je opmerking, (te snel is idd zo) ga het direct veranderen!

 • Josefien Berk
  2 april 2021 14:37

  Lieve Wilma, weet je toevallig zijn geboortetijd? Ik volg z’n transits op http://www.astro.com . Nu met de gemiddelde geboortetijd op 12.00 uur. Daar krijg je ook een beetje inzicht in z’n doen en laten en wat er nog op ‘m afkomt. Als Rutte een incarnatie is van koning Willem II is hij dus een voorouder van Willem-Alexander. En nee, ik heb geen medelijden met ‘m. Ik vind ‘m erg arrogant.

 • Wilma ter Mull
  2 april 2021 14:58

  Ja daar heb ik ook al eens aan gedacht. Want als je alles in perspectief van zijn karma ziet, is het toch heel bijzonder wat er allemaal gebeurt.

 • Wilma ter Mull
  2 april 2021 14:58

  Dank je voor je positieve reactie!

 • Wilma ter Mull
  2 april 2021 14:59

  Je kunt in mijn archief van de nieuwsbrieven de horoscoop met de tijd vinden. Ik heb geprobeerd je te mailen maar die werd teruggestuurd omdat het mailadres niet klopte.

 • Ik volg steeds met interesse je astrologische blogs, Wilma. In zijn eerste regeringsperiode kreeg ik intuïtief steeds door ‘hij is een Hollands stadhouder’. Ik kon dat destijds niet helemaal duiden (had me eigenlijk ook niet gerealiseerd dat de Van Oranjes ook stadhouders waren), maar in combinatie met jouw analyses wordt mij ook steeds meer duidelijk. Ik vind het feit dat Rutte als historicus steeds de gebroeders de Wit aanhaalt zo opmerkelijk.

  Ook verdiep ik mij al enige tijd in de historie van de koningshuizen en ik vind het en de bewegingen in Zeeland, Brabant en Oostelijk Nederland die zich sterk afzetten tegen de Oranjes (o.a. graaf Schimmelpenninck). Nu legt een Twent (Pieter Omtzigt) een bom onder zijn gezag als president.

 • Wilma ter Mull
  2 april 2021 16:36

  Bedankt voor je reactie! Wat ik je warm kan aanbevelen is de drieluik die ter gelegenheid van het tweehonderdjarige Koningshuis is uitgegeven in 2013 over de Koningen I,II en III, heel interessant voor ons functioneren als Nederlanders nu! Hoe is het zo gekomen dat wij steeds maar Polderen enz. Jeroen van Zanten heeft deel 2 geschreven over Koning Willem II geschreven; door dit te lezen kwam ik op het spoor van Mark Rutte. Wat ik heel bijzonder vind is, dat vannacht toen de beslissing viel dat hij het net gehaald had om niet weg te hoeven (Bron: 1.45 Dagnblad Trouw) de ascendant precies op dezelfde plaats stond als bij Koning Willem II Op de ascendant staat de maan en de maansknoop conjunct!

 • Peter Bot
  2 april 2021 20:58

  Dank Wilma voor je wederom interessante verhandeling. Dit heeft mij aangezet om eens naar zijn Jaarhoroscoop te kijken. Ik gebruik hiervoor Adrie van der Ven’s boekje “De Jaarhoroscoop”.
  Met name MR’s Huis zeven in Huis 8 zegt hierover: “De relatie ondergaat een beproeving. Met de zakenrelatie wordt een vertrouwenscrisis uitgevochten…

 • Wat z’n geboortetijd ook is, zowel Pluto als Jupiter zijn langzaam lopende planeten en die staan bij Mark in oppositie met elkaar. De volgende tekst (bron: http://www.astro.com) vind ik treffend passen bij de ontstane situatie:
  Pluto oppositie Jupiter: Zoals het zou moeten zijn
  Begin februari 2021 tot eind december 2022: Bij deze transit jaagt u uzelf en anderen op om uw doel te bereiken: u wilt succes hebben, uitblinken of een superieure positie verwerven. Dit aspect vertegenwoordigt de wil uw ideaalbeeld van de wereld te realiseren. Het gevaar is alleen dat uw houding ten aanzien van uw omgeving arrogant en overheersend wordt: u gedraagt zich alsof u een soort supermens bent, die zich kan permitteren volgens eigen moraal en wet te leven.

  Voor u probeert iedereen te verbeteren, moet u toch eerst uzelf wat dit betreft aanpakken en daartoe geeft deze transit u de gelegenheid. Verwerf een beter en dieper inzicht in de waarheid, maar dring uw meningen niet aan anderen op. Streef naar uw eigen volmaaktheid; laat uw medemensen zelf de hunne vinden.

  Vermijd elk gedrag dat u met het gerecht in aanraking kan brengen. Hebt u besloten uw eigen rechter te zijn, dan zouden de maatschappelijke wetten u wel eens een halt toe kunnen roepen. Zelfs civiele procedures dient u zoveel mogelijk uit de weg te gaan: het is voor u in deze periode heel moeilijk een zaak te winnen.

  U kunt een sterke behoefte hebben anderen te manipuleren. Niet omdat u uw medemensen van uw gelijk wilt overtuigen, doch om het simpele feit dat u hun recht op eigen individualiteit niet respecteert. Gedraag u niet als iemand met een meerderwaardigheidscomplex, dit maakt alleen maar dat de mensen zich aaneen zullen sluiten om uw ondergang te bewerkstelligen.

  Het zou jammer zijn deze transit te verdoen aan dergelijke negatieve zaken, aangezien dit aspect u werkelijk kans biedt enige van uw idealen te realiseren. U kunt zich geestelijk herboren voelen en een veel groter inzicht in uzelf en in uw positie in het leven verwerven. Relaties met anderen spelen daarbij een bijzonder grote rol. Elke nieuwe ontmoeting en zelfs ieder contact met oude vrienden en geliefden kunnen u duidelijker maken welke weg u dient in te slaan om aan uw menselijke ontwikkeling te werken.

 • Hans Bazelmans
  5 april 2021 13:09

  Misschien een vreemde vraag maar een reactie op de vorige. Wordt transit Jupiter oppositie Pluto hetzelfde geïnterpreteerd als transit Pluto oppositie Jupiter?

 • Wilma ter Mull
  5 april 2021 18:32

  Beste Hans, het is niet mijn reactie. Ik laat in principe alle reacties toe, tenzij ze beledigend zijn. Als we het toch over transits hebben, dan vergeet de schrijfster volgens mij de naderende transit van Jupiter conjunct Mark zijn Zon; dit zal ongetwijfeld ook invloed hebben.

 • Anneke de Koning
  8 april 2021 09:22

  Geboortetijd van Mark Rutte is 18.53 MET

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Menu